„Vacanță de schi” a elevilor din anul școlar viitor 2025 – 2026 a fost stabilită. Primii care vor intra sunt copiii din județele Timiș, Bistrița-Năsăud și Cluj
Data publicării:
Inspectoratele școlare județene au hotărât perioada în care elevii vor beneficia de vacanța mobilă de iarnă din anul școlar 2025–2026. Aceasta se va desfășura în intervalul 9 februarie – 1 martie, iar datele exacte diferă în funcție de județ. 

Ministerul Educației a anunțat că fiecare inspectorat a transmis perioada aleasă, iar distribuția completă poate fi consultată în graficul publicat de instituție.

Cine intră primii în vacanță?

SURSA FOTO: Facebook @Ministerul Educației

Copiii din județele Timiș, Bistrița-Năsăud și Cluj vor fi primii care se vor bucura de o săptămână liberă, între 9 și 15 februarie 2026.

Alte 20 de județe, împreună cu Municipiul București, au optat pentru vacanța din săptămâna 16–22 februarie.

Restul județelor au ales să acorde această pauză în perioada 23 februarie – 1 martie.

Această vacanță mobilă, cunoscută și ca „vacanța de schi”, a fost introdusă în urmă cu câțiva ani pentru a permite flexibilitate în organizarea anului școlar, ținând cont de specificul fiecărei regiuni.

Calendarul anului școlar 2025–2026

Conform structurii stabilite de Ministerul Educației, cursurile anului școlar viitor vor începe pe data de 8 septembrie 2025 și se vor încheia pe 19 iunie 2026.

Pentru elevii din anii terminali, calendarul este ușor diferit:

Clasa a XII-a zi, a XIII-a seral și cu frecvență redusă: cursurile se încheie pe 5 iunie 2026.

Clasa a VIII-a: ultima zi de cursuri va fi pe 12 iunie 2026.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Loredana Iriciuc
Categorie: Social

Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite

Tabla înmulțirii în clasa a II-a? Prof Claudia Chiru spune STOP și explică metoda care funcționează: „Îi las să se chinuie un pic. Apoi o cer cu disperare. Și o învață într-o săptămână!” / VIDEO

„Oare nu putem reveni la matematica de modă veche?” Un tată copleșit de o temă de clasa I cere ajutor online: „Un copil de 7 ani poate să înțeleagă întrebarea asta?”

Studiu: Copiii care primesc asta între 5 și 10 ani au șanse mai mari să fie de succes când vor fi adulți

„Miracolul de 10 minute”. Trucul unui terapeut pentru a-l face pe copilul tău să te asculte, fără să ridici vocea

pixel