Vrei să fii un părinte fericit? „Nu te compara cu altă mamă”
Data publicării:
Atingerea fericirii este una dintre cele mai mari aspirații ale ființei umane

Este o aspirație personală, dar și atunci când trăim o experiență comună, în cuplu. Iar atunci când avem copii, acest dorință de fericire se îndreaptă în totalitate către cel mai prețios lucru pe care îl ai, micuții tăi.

Pentru a ajuta la creșterea unor copii mai fericiți și care să aibă succes în viață, experții de la Harvard ne oferă câteva sfaturi.

Citește și Așteptări nerealiste pe care părinții le pot avea față de copii

De asemenea, alți experți în educație și psihologie, cu cele mai bune intenții, împărtășesc recomandări pentru a avea copii mai fericiți.

Dar ce putem face pentru a fi părinți mai fericiți?

Sursa foto: freepik.com@freepik

Renumitul neuropsiholog Álvaro Bilbao, care are și el propriile sale sugestii pentru a crește copii fericiți, evidențiază cinci factori de care ar trebui să ne uităm atunci când creștem copii, pentru a fi părinți mai fericiți.

Factori care, odată eliminați din ecuația educației, au și un impact pozitiv asupra fericirii celor din jurul nostru: partenerul și copiii, conform lui Bilbao.

Vezi și Elena, bebelușul care a demonstrat imposibilul: Povestea unui miracol medical

Acești factori sunt:

Obiceiurile din familia ta

vinovăția,

reproșurile,

dăruirea excesivă și modul în care ai fost educat tu.

„Nu încerca să fii ca ceilalți părinți”

„Fiecare familie este o lume în sine și fiecare familie are propriile sale probleme. Există familii care, dincolo de o aparență perfectă, ascund adevărate drame.

Unii părinți aleg să învețe copilul limba chineză înainte de limba maternă, alții petrec ore în șir în parc, unii încurajează sportul și competiția, alții arta, alții joaca liberă.

Nu încerca să fii ca ceilalți; caută pur și simplu stilul de educație și organizare familială care se potrivește nevoilor și modului vostru de a fi", subliniază Álvaro Bilbao, potrivit Serpadres.

Expertul în creierul copiilor subliniază în mod deosebit deciziile unilaterale ca pe un dușman al fericirii mamelor, taților și copiilor.

„Capacitatea unui cuplu de a comunica și de a ajunge la acorduri este unul dintre factorii care prezic cel mai bine fericirea și stabilitatea cuplului, așa că, dacă acestea sunt punctele tale slabe, poate ar trebui să le lucrezi împreună cu partenerul tău", spune Álvaro Bilbao.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Raluca Panțiru
Categorie: Parenting

Articole similare

Când încep bebelușii să râdă?

Este unul dintre momentele magice ale părinției pe care le-ai așteptat cu...

Știi ce este și cum funcționează „dieta iubirii”?

Numele „dieta iubirii” poate, prin denumire, să ducă la...



Cele mai noi articole

Când încep bebelușii să râdă?

Este unul dintre momentele magice ale părinției pe care le-ai așteptat cu...


Top citite
Ce este mai important să-ți înveți copilul decât să spună „mulțumesc”. Psiholog: „Așa trebuie să-ți educi micuțul pentru a trăi mai fericit!” / FOTO: freepik.com @olyakomarova

Ce este mai important să-ți înveți copilul decât să spună „mulțumesc”. Psiholog: „Așa trebuie să-ți educi micuțul pentru a trăi mai fericit!”

O nuvelă scrisă de Fiodor Dostoievski în 1848 a devenit virală pe rețelele sociale și se vinde rapid în librării / FOTO: freepik.com@jannoon028

O nuvelă scrisă de Fiodor Dostoievski în 1848 a devenit virală pe rețelele sociale și se vinde rapid în librării

Bunicii din generația Boomer NU sunt de acord cu parentingul blând: „Copiii devin prea sensibili!”. Argumentele științifice care dovedesc contrariul / FOTO: freepik.com @SkelDry

Bunicii din generația Boomer NU sunt de acord cu parentingul blând: „Copiii devin prea sensibili!”. Argumentele științifice care dovedesc contrariul

Sindromul Savant. Medic psihiatru: „Există trei teorii principale care încearcă să explice originile acestei afecțiuni” / FOTO: freepik.com @Creative Design 788

Sindromul Savant. Medic psihiatru: „Există trei teorii principale care încearcă să explice originile acestei afecțiuni”

pixel