WITS, metoda inventată de NASA pentru a îmbunătăți inteligența copiilor
Data publicării:
Metoda WITS este un sistem inventat de NASA pentru a antrena creierul și a crește concentrarea. Să aflăm despre ce este vorba.

Puteți îmbunătăți inteligența copilului dumneavoastră în multe feluri. Cu toate acestea, există un model dezvoltat de NASA cunoscut sub numele de metoda WITS. Este un sistem de antrenament a creierului care este prezentat copiilor ca un joc și care servește la creșterea atenției, concentrării și memoriei.

Sistemul se bazează pe tehnologia neurofeedback. Datorită acestei tehnologii, se înregistrează activitatea creierului și nivelul de concentrare și atenție în timpul executării unui exercițiu. Sistemul este capabil să detecteze activitatea creierului atunci când copilul este atent și ceea ce îi distrage atenția.

2. Fotografie... (pexels-mart-production-8471912_07076700.jpg)

Foto: Mart Production/ Pexels

Metoda WITS este un instrument distractiv care crește semnificativ capacitatea creierului la copii și care poate fi util în diverse situații, cum ar fi luarea deciziilor, capacitatea de a rezolva probleme sau îmbunătățirea abilităților sociale.

Metoda WITS ajută la îmbunătățirea memoriei

Această metodă este un sistem dovedit care permite antrenamentul și îmbunătățirea abilităților precum atenția, concentrarea și memoria. În principal din două motive:

- Este o activitate desfășurată de profesioniști care, asistați de tehnologie, evaluează, corectează și propun munca pe care trebuie să o desfășoare copiii. Bazarea acestei lucrări pe tehnici de neurofeedback este cea mai bună modalitate de a îndeplini sarcinile propuse de software. Rezultatul este o optimizare a performanței la copii.

- Utilizarea unor tehnologii noi și captivante. Metoda WITS se bazează pe software pentru a structura antrenamentul creierului și a-l face distractiv.

Studiul

NASA  a efectuat un studiu asupra elevilor folosind metoda WITS în timpul anului școlar. Studiul a constatat că după 10 luni de antrenament cu sesiuni de jumătate de oră, elevii au obținut o îmbunătățire a celor cinci abilități analizate: atenție, concentrare, memorie, abilități motorii și abilități sociale.

4. Fotografie... (pexels-julia-m-cameron-4144179_06661700.jpg)

Foto: Julia M Cameron/ Pexels

Pe baza rezultatelor, s-a constatat că memoria și atenția au fost abilitățile care au beneficiat cel mai mult din utilizarea metodei WITS. Atenția elevilor s-a îmbunătățit în medie cu 37,47% și memoria cu 35,91%.

Celelalte abilități ale elevilor precum concentrarea, abilitățile motrice și abilitățile sociale au avut o îmbunătățire medie între 21% și 33%. Printre abilitățile motorii analizate amintim coordonarea, percepția vizuală și organizarea spațială.

Toți profesorii au fost de acord că metoda WITS i-a ajutat pe copii să fie mai puțin distrași, să fie mai atenți și să-și termine mai repede temele.

Beneficiile pe termen scurt ale metodei WITS

Creșterea atenției și creșterea memoriei și a concentrării.

Rezolvarea problemelor și luarea deciziilor îmbunătățite.

Corectarea problemelor de asimilare și a comportamentului la clasă.

Beneficii pe termen mediu-lung

Stabilirea unor obiceiuri adecvate de studiu.

Performanță academică îmbunătățită.

Reducerea neliniștii și impulsivității.

Stima de sine crescută.

Eliminarea anxietății și a stresului asociat.

Creativitate crescută.

Abilități sociale crescute.

4. -imagine fara descriere- (pexels-monstera-production-5063562_93107400.jpg)

Foto: Monstera Production/ Pexels

Chiar și pentru astronauți...

Metoda WITS se bazează pe tehnologia folosită pentru a antrena astronauții în situații care necesită un nivel ridicat de concentrare și atenție. Această metodă este testată în diferite țări precum, de exemplu, Spania.

Printre celelalte rezultate pe care le-a produs această metodă se numără îmbunătățirea abilităților analitice și cognitive la elevii de școală primară și gimnazială.

 Profesorii care au folosit această metodă au descoperit că elevii devin mai puțin distrași și își îndeplinesc sarcinile atribuite mai repede.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Elena Didila
Categorie: Dezvoltare intelectuala

Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite
Lecțiile de maniere pe care părinții NU le mai predau copiilor. Cercetători: „Nu e vorba doar că devin nepoliticoși, dar vor avea de suferit social și profesional pe termen lung” / FOTO: freepik.com @EyeEm

Lecțiile de bune maniere pe care părinții NU le mai predau copiilor. Cercetători: „Nu e vorba doar că devin nepoliticoși, dar vor avea de suferit social și profesional pe termen lung”

Foto: Freepik@freepk

Aceasta este vârsta ideală pentru a-l învăța pe copil o limbă străină

De ce au nevoie cu adevărat copiii de la părinții lor? Descoperă cele 5 lucruri esențiale care fac diferența în bunăstarea lor! / FOTO: freepik.com @sheremetaphoto

De ce au nevoie cu adevărat copiii de la părinții lor? Descoperă cele 5 lucruri esențiale care fac diferența în bunăstarea lor!

Caracteristicile principale ale parentingului autoritar. Cauzele, efectele și motivele pentru care părinții aleg acest stil parental / FOTO: freepik.com @dusanpetkovic

Caracteristicile principale ale parentingului autoritar. Cauzele, efectele și motivele pentru care părinții aleg acest stil parental

pixel