Zeci de părinți, noaptea albă în fața unei școli din București, pentru înscrierea copiilor la after-school: „Suntem dispuşi să facem efortul ăsta”
Data publicării:
În cadrul programului „Școală după Școală” , părinților le-a fost dată o provocare pe măsură în acest an. La aproape o lună de la începerea cursurilor, la o școală din Sectorul 2 al Capitalei, proiectul de tip after-school nu a luat încă startul. Determinați să ofere copiilor lor această oportunitate, părinții au decis să facă o „noapte albă” în fața școlii pentru a-și înscrie micuții în acest program.

La Școala Gimnazială numărul 51 din Capitală, părinții au petrecut o noapte albă pentru a ajunge pe listele de așteptare pentru a asigura un loc în programul „Școală după Școală” pentru copiii lor. Lista cu numere era strigată din oră în oră, iar regulile erau clare: absența de la 3 apeluri consecutive ar duce la eliminarea din listă, făcând astfel loc altor familii.

„Eu am ajuns în jurul orei 17:30 și am reușit să ocup locul 43 pe lista întocmită de un alt părinte cu ideea ingenioasă de a ne înregistra în ordinea sosirii”, a spus o mămică la Observator.

Citește și Bursele, un coşmar pentru părinţi: „Blocaj” din cauza „cozilor de copii”, după ce sute de şcoli îi obligă să deschidă conturi la anumite bănci

„Cine cedează fizic sau psihic, nu-și poate înscrie copilul la Şcoală după Şcoală”

Cu toate că data de 11 septembrie a trecut demult, programul „Școală după Școală” încă nu a văzut lumina zilei. Situația a devenit cu atât mai tensionată cu cât, deși Ministerul Educației a stabilit o limită maximă de elevi participanți într-o clasă, criteriile de departajare nu au fost clar definite.

Din această cauză, părinții au luat inițiativa și s-au prezentat la școală cu până la 24 de ore înainte de termenul limită pentru depunerea dosarelor. Programul „Școală după Școală” este un sprijin esențial pentru familiile în care părinții lucrează până târziu și nu au alternative pentru îngrijirea copiilor. Acest program le oferă copiilor oportunitatea de a-și face temele alături de învățătoarele și personalul specializat, precum și de a se bucura de activități recreative și jocuri de societate.

„Copiii noștri au multe de câștigat de pe urma acestui program, iar noi suntem pregătiți să facem eforturi pentru asta”, a mai spus o mămică, potrivit sursei citate. Cu toate acestea, provocările există, iar părinții așteaptă cu nerăbdare o soluție din partea școlii.

În ciuda dificultăților, familiile rămân hotărâte să lupte pentru dreptul copiilor lor la accesul în programul „Școală după Școală”, iar deviza lor este clară: „Cine cedează fizic sau psihic sau în oricare alt mod, nu-și poate înscrie copilul la Şcoală după Şcoală”. Cu toate acestea, cu speranța că programul va fi lansat în curând, așteptarea continuă.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Loredana Iriciuc
Categorie: Social
Tagurile articolului: after-school  bucuresti  copii  elevi  parinti  scoala dupa scoala 

Articole similare


Cele mai noi articole

De ce este important să le citim povești copiilor

Citirea de povești copiilor joacă un rol crucial în...


Top citite
Trei fraze pe care copiii cu o inteligență emoțională ridicată le folosesc frecvent / FOTO: FReepik.com@freepik

Trei fraze pe care copiii cu o inteligență emoțională ridicată le folosesc frecvent

Cele mai frumoase nume de fete, conform ChatGPT / FOTO: Freepik.com@freepic.diller

Cele mai frumoase nume de fete, conform ChatGPT

5 lucruri pe care copiii noștri le pot face în fiecare zi pentru a le spori dezvoltarea intelectuală / FOTO: freepik.com @EyeEm

5 lucruri pe care copiii noștri le pot face în fiecare zi pentru a le spori dezvoltarea intelectuală

Cercetare Yale: Această schimbare mică de mentalitate îi ajută pe părinți să crească copii mai fericiți și mai independenți / FOTO: freepik.com @standret

Cercetare Yale: Această schimbare mică de mentalitate îi ajută pe părinți să crească copii mai fericiți și mai independenți

pixel