„Renunță la cărucior chiar acum dacă ai un copil care are vârstă de peste 1 an!” Un psihoterapeut explică de ce
Data publicării:
Psihoterapeutul de familie și cuplu Monica Zincă susține într-un video recent, publicat pe rețelele de socializare, ca părinții să renunțe la cărucior și să încurajeze copiii să exploreze lumea în mod independent.

În societatea noastră modernă, cărucioarele pentru copii au devenit o parte integrantă a vieții de zi cu zi pentru părinți. Aceste dispozitive sunt extrem de utile pentru a transporta copiii mici într-un mod comod și sigur. Cu toate acestea, există un moment în viața fiecărui copil când este necesar să renunțăm la cărucior și să îi oferim oportunitatea de a se dezvolta și de a învăța prin intermediul experiențelor directe.

Experiența și studiile arată că micuții care sunt transportați în cărucioare până la vârste avansate au adesea dificultăți în adaptarea lor la mediul exterior. Ei pot avea dificultăți în interacțiunea socială, să nu știe cum să se comporte în magazine sau să-și exprime nevoile și dorințele. Acești copii pot dezvolta o dependență excesivă față de cărucior, refuzând să meargă chiar și câțiva pași și determinând situații dificile pentru părinți.

„Renunță la cărucior dacă ai un copil care are vârstă de peste 1 an - 1 an și jumătate. Să știți că toți copiii cu care eu lucrez și care au fost duși în cărucioare până la 4, 5, 6, 7 anișori sunt copii care nu știu cum să se comporte în exterior. Sunt copii care nu știu ce să facă atunci când merg la magazine sau nu știu cum să se comporte pe stradă, nu știu să stea de mână cu părinții lor sau poate se trântesc pe jos și nu mai vor să meargă nici măcar câțiva pași”, spune Monica Zincă.

Citește și Jucăria cea mai frumoasă și fascinantă pe care i-ai putea-o oferi copilului tău. Psihoterapeut: „Nu mai da o căruță de bani și ofer-o pe aceasta!”

Psihoterapeut: Cel mai important lucru este să nu cedați! 

Prin urmare, este necesar să luăm decizia de a renunța la cărucior în acest moment și să încurajăm copilul să exploreze lumea în mod independent. Un prim pas în această direcție este să ne jucăm foarte mult cu copilul nostru și să-i oferim motivație pentru a merge pe jos alături de noi.

„Primul pas pe care îl ai de făcut este să renunți astăzi, chiar în acest moment, la cărucior. În schimb, să te joci foarte mult cu copilul tău, să îi dai foarte multe motivații (poate luați mai multe jucării împreună, poate luați baloane pe drum) astfel încât să-l motivezi foarte mult să meargă împreună cu tine. Cel mai important lucru este să nu cedați! Indiferent ce crize îți va face copilul, limita ta este clară pentru totdeauna: pe jos, fără cărucior!”, a conchis psihoterapeutul.

Desigur, fiecare copil este unic și poate avea nevoie de mai mult timp pentru a se adapta la această schimbare. Unele încurajări suplimentare și răbdare pot fi necesare, dar este important să avem încredere în abilitățile copilului nostru și să-l sprijinim în procesul său de dezvoltare. Renunțarea la cărucior pentru copiii cu vârsta de peste 1 an este un pas semnificativ în dezvoltarea lor. Această tranziție îi va ajuta să învețe cum să se comporte în exterior, să interacționeze cu ceilalți și să-și dezvolte încrederea în propriile abilități. 

Vezi și Ikuji, metoda japoneză de parenting care îmbunătățește disciplina copiilor: Japonia, renumită pentru comportamentul exemplar al micuților



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Loredana Iriciuc
Categorie: Metode si tehnici
Tagurile articolului: carucior  copil  parinti 

Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite
„De ce copilul nu mă ascultă, dacă eu i-am spus care sunt regulile?” Oana Moraru: „Renunțați la ideea că emoțiile umane se maturizează doar «pentru că trebuie»” / FOTO: freepik.com @keleny

„De ce copilul nu mă ascultă, dacă eu i-am spus care sunt regulile?” Oana Moraru: „Renunțați la ideea că emoțiile umane se maturizează doar «pentru că trebuie»”

Nume rare pentru copii. Doar 25 de părinți și-au numit bebelușii așa! / FOTO: Freepik.com@ v.ivash

Nume rare pentru copii. Doar 25 de părinți și-au numit bebelușii așa!

Schimbarea nr. 1 pe care ar trebui să o facem ca părinți, conform unui expert în parenting / FOTO: freepik.com @gpointstudio

Schimbarea nr. 1 pe care ar trebui să o facem ca părinți, conform unui expert în parenting

Lecțiile pe care le învață un copil atunci când greșește. Expert parenting: „Lasă-i să facă pași greșiți și învață-l cum să devină mai puternic în fața provocărilor” / FOTO: freepik.com @travnikovstudio

Lecțiile pe care le învață un copil atunci când greșește. Expert parenting: „Lasă-i să facă pași greșiți și învață-l cum să devină mai puternic în fața provocărilor”

pixel