ACESTEA sunt alimentele benefice pentru creier. Ce nu trebuie să lipsească de pe masa copiilor?
Data publicării:
Alimentele potrivite pot face diferența în ziua unui copil. O alimentație bună nu numai că ajută organismul să devină puternic, dar îi poate ajuta pe copii să se concentreze și chiar să-și îmbunătățească comportamentul.

Alimentele potrivite pot face diferența în ziua unui copil. O alimentație bună nu numai că ajută organismul să devină puternic, dar îi poate ajuta pe copii să se concentreze și chiar să-și îmbunătățească comportamentul. Marjorie Craven, RDN, LD, nutriționist clinic la Children's Health℠, spune că o nutriție adecvată oferă creierului și corpului copiilor combustibilul de care au nevoie.

Creierul consumă aproximativ 30% din energia produsă de organism. Alimentele pe care le consumă copiii sunt combustibilul care le permite să se bucure din plin de abilitățile lor cognitive și emoționale și, în plus, oferă un grad suplimentar de protecție creierului lor.

Care sunt alimentele care trebuie consumate?

SURSA FOTO: freepik.com @user33769719

Potrivit experților, aceste alimente promovează creșterea, dezvoltarea și sănătatea creierului copiilor tăi, motiv pentru care nu trebuie să lipsească din meniul lor:

Fructe de pădure;

Fructele de pădure obișnuite, cum ar fi afinele și murele, sunt pline de vitamina C. Specialistul Lisa Mosconi, director al Weill Cornell Women's Brain Initiative și autor al cărții Brain Food: The Surprising Science of Eating for Cognitive Power, spune că vitamina C este un antioxidant, ceea ce înseamnă că joacă un rol crucial în neutralizarea radicalilor liberi prezenți în mod natural care pot deteriora ADN-ul și celulele. Este, de asemenea, important pentru formarea neurotransmițătorilor, substanțele chimice folosite pentru a comunica informații în sistemul nervos”. Fără suficientă vitamina C, integritatea multor țesuturi ale corpului, inclusiv a celor din creier, începe să slăbească, a explicat specialistul.

Legume;

Toate legumele sunt bogate în vitamine. Legumele cu frunze verzi, în special varza și spanacul, sunt bogate în vitamina B6 și B12 și ajută la prevenirea bolilor coronariene și a bolii Alzheimer și cresc nivelul de tiamină, întărind astfel memoria .

Peşte:

SURSA FOTO: freepik.com@valeria_aksakova

Peștele este important deoarece mai mult de jumătate din creier este format din grăsime, ceea ce ar trebui să însemne că toate lipidele ar juca, evident, un rol important în sănătatea neurologică. Însă, trebuie precizat că este important tipul de grăsime. De exemplu, omega-3 este foarte important pentru construirea celulelor nervoase. Mosconi subliniază că aceste celule sunt responsabile pentru creșterea și dezvoltarea unui creier sănătos, precum și pentru abilitățile de învățare.

Nuci și fructe uscate;

SURSA FOTO: freepik.com@8photo

Copiii care obișnuiesc să mănânce nuci, alune, nuci de pin sau migdale ca gustare sau la micul dejun îi poate ajuta să-și îmbunătățească performanțele intelectuale. Conform studiilor din diferite țări, nucile îmbunătățesc calitatea alimentației copiilor care le consumă, iar acest lucru are un impact pozitiv asupra rezultatelor academice și asupra funcțiilor cognitive.

Ouăle;

Ouăle sunt alimente sănătoase pentru copii, deoarece sunt bogate în proteine. În plus, gălbenușul, care conține vitamina B, îmbunătățește dezvoltarea memoriei.

Lactate

Iaurturile, laptele și brânzeturile. Acestea oferă cantități mari de calciu și reprezintă un nutrient important deoarece reglează funcțiile nervoase și, de asemenea, scade tensiunea arterială.

Brocoli

Broccoli este bogat în fibre, vitamina A, C și acid folic, care, printre altele, ajută la o bună digestie, la prevenirea bolilor cronice precum hipertensiunea arterială și la evitarea mai multor afecțiuni cotidiene, precum crampele musculare.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Raluca Panțiru
Categorie: Alimentatie si nutritie

Articole similare


Cele mai noi articole

Când copilul face mofturi, pune-ți această întrebare

Fiecare părinte s-a confruntat, la un moment dat, cu...


Top citite
Foto: Freepik@freepik

„Dacă, Doamne ferește, s-ar da așa ceva la BAC, nu ar mai lua nimeni examenul”, spune Prof. Mariana Badea

Cum susțin părinții, fără să realizeze, analfabetismul funcțional al copiilor? Prof. Mariana Badea: „Nu mi-aș fi imaginat vreodată! Este peste puterile mele” / FOTO: freepik.com @wavebreakmedia_micro

Cum susțin părinții, fără să realizeze, analfabetismul funcțional al copiilor? Prof. Mariana Badea: „Nu mi-aș fi imaginat vreodată! Este peste puterile mele” / VIDEO

Semnele care arată că ai primit o educație bună de la părinții tăi! Abilitățile care te fac să fii pregătit pentru succesul pe termen lung / FOTO: freepik.com @EyeEm

Semnele care arată că ai primit o educație bună de la părinții tăi! Abilitățile care te fac să fii pregătit pentru succesul pe termen lung

Prof. Mariana Badea, despre schimbările din sistemul de învățământ „Nu se mai numesc opere literare, se numesc texte, ca la manele” / FOTO: freepik.com@ zinkevych

Prof. Mariana Badea, despre schimbările din sistemul de învățământ: „Nu se mai numesc opere literare, se numesc texte, ca la manele” / VIDEO

pixel