Adresați copiilor aceste cinci întrebări pentru a afla cum a fost ziua lor
Data publicării:
Vrei să știi ce a făcut copilul astăzi la grădiniță, la școală, la after, în parc sau la bunici? copilului tău poate fi la fel de simplă ca să pui câteva întrebări curioase. Iată 5 întrebări garantate pe care să i le adresezi pentru a descoperi comorile ascunse ale aventurilor zilnice ale copilului tău.

Ce ți-a adus zâmbetul pe buze astăzi?


Întrebarea despre momentul lor preferat al zilei ar putea porni un lanț de bucurie, râsete și poate chiar puțină ștrengărie.

Fii pregătit pentru un parcurs emoționant, de la jocuri pline de energie pe terenul de joacă până la măiestria în a mânca legume la cină.

Ce te-a făcut să zâmbești azi?


Se spune că un zâmbet valorează mai mult decât o mie de cuvinte, așa că de ce să nu descifrezi acele rânjete strălucitoare?

Descoperind ce a provocat zâmbetul pe chipul copilului tău astăzi, explorezi însuși sursa fericirii sale.

Fie că este vorba despre o glumă cu prietenii, un moment de răsfăț neașteptat sau întâlnirea cu un cățeluș adorabil, pregătește-te pentru o călătorie plină de căldură prin momentele lor deosebite din ziua ce tocmai a trecut.

Există ceva nou astăzi?


Fiecare zi aduce oportunități noi de învățare, iar copilul tău nu face excepție.

Întrebându-i despre ceva nou pe care l-au descoperit, le stimulezi curiozitatea și le cultivi dragostea pentru învățare pe tot parcursul vieții.

Fie că este vorba despre un fapt fascinant, un experiment uluitor sau un cuvânt nou în vocabularul lor, pregătește-te să fii uimit de curiozitatea lor nemărginită.

Cum ai fost un ajutor pentru ceilalți?


Bunătatea se răspândește precum un virus, iar copilul tău este un supererou în antrenament!

Întrebându-l cum a ajutat pe cineva astăzi, vei evidenția actele sale de compasiune și empatie.

Fie că este vorba de a oferi o mână de ajutor unui prieten în nevoie, de a încuraja un frate sau soră, sau chiar de a împărți gustarea preferată, pregătește-te să fii martor la puterea gesturilor mici cu un impact imens.

Ți-ai făcut prieteni noi astăzi?

Prietenia nu cunoaște limite, iar cercul social al copilului tău este mereu în expansiune!

Întrebându-i despre orice prieteni noi pe care i-au făcut astăzi, deschizi ușa către o lume plină de conexiune.

Fie că este vorba despre legături create în jurul unor interese comune, colaborarea într-un joc sau pur și simplu salutarea unui coleg de clasă, pregătește-te să sărbătorești magia noilor prietenii care prind rădăcini sub ochii tăi.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Loredana Iriciuc
Categorie: Metode si tehnici

Articole similare


Cele mai noi articole

Expresii de evitat atunci când discutați cu copilul

Modul în care vorbim cu copiii noștri are un impact...


Top citite
Această expresie este „cel mai rău lucru” pe care un părinte îl poate spune unui copil, conform unui expert în educație / FOTO: freepik.com @standret

Această expresie este „cel mai rău lucru” pe care un părinte îl poate spune unui copil, conform unui expert în educație

Ce poate învăța un copil doar de la tată? Valorile fundamentale care modelează încrederea și caracterul unui viitor adult, explicate de Daniela Gavankar / FOTO: freepik.com @standret

Ce poate învăța un copil doar de la tată? Valorile fundamentale care modelează încrederea și caracterul unui viitor adult, explicate de Daniela Gavankar / VIDEO

„Pedagogia toxică trebuie să înceteze să mai fie o realitate! Elevii NU sunt slujitori!” Cum sistemele rigide îngroapă talentul și creativitatea copiilor / FOTO: freepik.com @EyeEm

„Pedagogia toxică trebuie să înceteze să mai fie o realitate! Elevii NU sunt slujitori!” Cum sistemele rigide îngroapă talentul și creativitatea copiilor

O mamă recomandă părinților să le pună copiilor desenele animate din anii ‘80/’90: „Pun accent pe teme educative valoroase și au o frecvență de cadre pe secundă mai mică!” / FOTO: freepik.com @EyeEm

O mamă recomandă părinților să le pună copiilor desenele animate din anii ‘80/’90: „Pun accent pe teme educative valoroase și au o frecvență de cadre pe secundă mai mică!”

pixel