Ai o fiică? Iată câteva lecții de viață pe care ar trebui să i le dai negreșit
Data publicării:
Dacă ești mamă de fată este important să o ajuți să devină o femeie încrezătoare în propriile puteri, să fie conștientă de propriia valoare și în același timp să știe să deosebească binele de rău.

Legătura dintre mamă și fiică este deosebită: de-a lungul anilor trece prin momente de suișuri și coborâșuri, dar o fiică își va avea mereu mama în inimă și o va lua ca model în multe ocazii în viața ei. Când vine vorba de fiice, mamele se trezesc cu multe responsabilități; vor trebui să transmită fiicelor lor valoarea feminității, evidențiind toate aspectele pe care a fi femeie le-ar putea însemna în această epocă.

Mai presus de toate, spune-i să nu-i fie niciodată rușine de interesele ei, de caracterul și de defectele ei fizice. Învață-o să nu omologheze, să nu urmeze mulțimea doar de teamă să nu fie exclusă, ci să-și urmeze mereu calea, cea care o face să se simtă bine, care îi face inima să bată.

Nu o judeca, nu proiecta asupra ei visele tale sfărâmate și, mai presus de toate, dacă nu-ți place de ea din cauza urechilor proeminente sau a nasului pronunțat, învață-i micile trucuri de frumusețe să aibă grijă de ea însăși. 

Recunoaște-ți greșelile

A face greșeli este uman și nu este nimic rău în a o face. Într-adevăr, eroarea este ceva care vă ajută să recunoașteți că ceea ce urmați nu este calea corectă și că trebuie să o schimbați. 


Dragoste necondiționată

Nu există un exemplu mai bun de iubire necondiționată decât o mamă care și-a purtat copiii timp de nouă luni. Când o mamă își iubește fetița, îi dă un exemplu concret al acestei iubiri.


Nu împuterniciți pe ceilalți să amenințe stima de sine

Încrederea în sine este ceva care se construiește din interior, astfel încât niciun factor extern nu poate reprezenta un mare pericol. O mamă își învață mereu fiica care sunt instrumentele pentru a construi stima de sine, pornind de la iubirea de sine. 

Urmărind fericirea, întotdeauna

Când va crește, o fiică se va trezi adesea nevoită să aleagă dacă își pune sau nu propria fericire pe primul loc. O mamă curajoasă își învață fiica că fiecare este responsabil pentru propria fericire și că este un drept sacru să o urmărească. 

Fii puternic și plin de compasiune

A fi curajos și încrezător este adesea înțeles greșit ca fiind egoist. O persoană cu adevărat puternică, totuși, va fi capabilă să se relaționeze cu sentimentele celorlalți, va putea să asculte și să ofere sprijin. O mamă își învață fiica să fie la fel de puternică ca o prietenă.


Nu-ți fie rușine să ceri ajutor

Cererea de ajutor nu este un semn de slăbiciune. Înseamnă a-ți recunoaște limitele și acesta este un act de mare curaj. O mamă va fi mereu acolo pentru fiica ei, pentru a-i arăta că, cerând ajutor, poți continua chiar și atunci când totul pare pierdut. 


Protejează-ți feminitatea

Pentru unii, feminitatea va fi un semn de slăbiciune, așa că vor încerca să profite de ea. Feminitatea este ceva care trebuie gestionat cu demnitate și conștientizare.

Acceptă-te așa cum ești

Fericirea va veni întotdeauna după acceptarea de sine. Să te iubești pentru ceea ce ești, cu limitările și forțele tale este primul pas către atingerea unei stări stabile de seninătate la care o femeie trebuie să aspire mereu. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Elena Didila
Categorie: Metode si tehnici
Tagurile articolului: dfaturi pentru fiica  fiica  mama  relatie 

Articole similare


Cele mai noi articole

Reguli de aur pentru a cultiva o relație bună între frați

Relația dintre frați este una dintre cele mai de preț...


Top citite
Mama „tigru”. Avantajele și dezavantajele asupra psihicului copilului. Psiholog: „Ea nu se naște doar din dorința de succes, ci și din nevoia de supraviețuire!” / FOTO: freepik.com @prostooleh

Mama „tigru”. Avantajele și dezavantajele asupra psihicului copilului. Psiholog: „Ea nu se naște doar din dorința de succes, ci și din nevoia de supraviețuire!”

Expert Harvard și mamă: „Evită acest tip de laudă dacă vrei copii mai puternici și maturi!” / FOTO: freepik.com @dotshock

Expert Harvard și mamă: „Evită acest tip de laudă dacă vrei copii mai puternici și maturi!”

Foto: Freepik@pressfoto

Contractul Educațional: Este obligatorie semnarea lui? Ce se întâmplă dacă refuzi? Avocat Cuculis, sfaturi pentru părinți

Trăsăturile unei mame „suficient de bună”. Un psihanalist expert în parenting a studiat mii de femei și a concluzionat ASTA! / FOTO: freepik.com @freepik.driller

Trăsăturile unei mame „suficient de bună”. Un psihanalist expert în parenting a studiat mii de femei și a concluzionat ASTA!

pixel