Mestecatul de gumă în timpul sarcinii. Iată ce s-ar putea întâmpla, conform medicilor
Sarcina este o perioadă în...
Micul dejun este masa cea mai importantă a zilei. Aceasta oferă copiilor energia necesară pentru a începe ziua. Cu toate acestea, potrivit studiilor, 13% dintre copiii de vârstă școlară nu obișnuiesc să mănânce micul dejun. Acest număr crește la peste 27% (în medie) pentru adolescenții cu vârste cuprinse între 12 și 19 ani.
IATĂ care sunt beneficiile micului dejun:
Sursă foto: freepik.com
- Îi ajută să mențină o greutate adecvată. Unii adolescenți aleg să sară peste micul dejun ca o modalitate de a pierde în greutate. Cu toate acestea, efectul este invers. Sărotul peste micul dejun poate duce la îngrășare deoarece este mai probabil să guste între mese sau să mănânce prânzul și cina în cantități mari;
- Îi ajută la îmbunătățirea performanței școlare. Micul dejun ajută la îmbunătățirea performanței mentale și a concentrării în timpul activităților de dimineață. Dacă un copil sare peste această masă, este foarte probabil să se simtă mai obosit și să fie mai puțin atent în clasă;
- Îi ajută să gândească mai bine;
- Îi ajută să aibă mai multă energie;
- Îi ajută să obțină performanțe cognitive mai bune. Când micuțul tău mănâncă corespunzător, creierul lui activează procesele necesare care susțin o memorie bună.
Studiile arată că micul dejun influențează în mod pozitiv performanțele școlare. Practic, școlarii au un nivel mai bun de concentrare și energie.
- Micul dejun îl ajută pe micuțul tău să se comporte mai bine. Este dovedit științific că acei copii care sar peste micul dejun sunt mai obosiți, iritabili și neliniștiți pe tot parcursul zilei.
Sursă foto: freepik.com@wavebreakmedia_micro
Un mic dejun nutritiv pentru copii ar trebui să includă:
1. Cereale
2. Alimente de origine animală și leguminoase
3. Fructe și legume.
Un alt aspect important în ceea ce privește micul dejun este că, pe lângă beneficiile enumerate mai sus, se numără și oportunitatea de a crea legături emoționale cu proprii copii.
Conviețuirea sănătoasă în familie și o alimentație bună este combinația perfectă dacă doriți ca cei mici să se simtă iubiți, protejați și în siguranță. Mâncarea în familie, inclusiv micul dejun, este unul dintre comportamentele care contribuie cel mai mult la educație, stabilitatea emoțională și bunăstarea familiei.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.
Sarcina este o perioadă în...
Te-ai întrebat vreodată câte...
Un studiu publicat de...
„Doctor Mel” este cea care a...
Indiferent dacă este mic sau...