Cele cinci motive pentru care pediatrii recomandă copiilor să meargă pe jos la școală! Ce riscuri își asumă părinții care ignoră acest obicei?
Profesorii sunt mai degrabă ghizi decât autorități, iar evaluările sunt destul de flexibile.
În schimb, în România, școlile sunt mai formale, iar accentul se pune mult pe disciplinele tradiționale și pe performanța la examene, iar respectul față de profesori este un element esențial al educației.
Ce ar trebui să păstrăm și ce am putea împrumuta unii de la alții? În Anglia, școala pare un loc unde se pune mult accent pe autonomie, gândire critică și să te descurci singur.
La noi, lucrurile sunt mai structurate, cu o oarecare severitate și o mare atenție la materii și examene.
Bianca Andreica, o mămică româncă stabilită în Marea Britanie, spune că părinții români sunt mai stricți pe partea asta, în timp ce englezii sunt mai relaxați.
Cu toate acestea, Bianca precizează că va decide în timp ce decizie va lua cu privirea la educația lui Chloe.
Sursa foto: Instagram@BiancaAndreica
Bianca Andreica: Poate sună imatur sau nepotrivit, însă din păcate nu reușesc să mă gândesc adânc la acest aspect.
Mi-ar fi plăcut și mie să pot să simt ori una ori alta, însă tot ce simt acum e că vreau să las timpul să decidă pentru noi, să avem parte de multe experiențe care să ne arate în ce direcție e mai bine să ne îndreptăm.
Avantajele și dezavantajele din ambele părți le vedem, știm și ce ne place și ce nu în ambele părți, însă ca decizie finală nu avem un răspuns.
Bianca Andreica: Cred că românii sunt puțin mai stricți aici, au pretenții și așteptări mai mari, dar cu toate astea mă simt nevoită să mă raportez la cunoștințe și să spun că, per total, nu există diferențe semnificative.
Sursa foto: Instagram@BiancaAndreica
Bianca Andreica: Personal nu consider că merg pe un stil anume de parenting. Am luat din toate părțile ce am considerat util și plăcut, combinat cu instinctul meu și viziunea mea și am “creat” propriul stil, cum cred că facem majoritatea.
Dar per total, da, cred că ar funcționa de minune dacă am fi cu toții deschiși să îmbrățișăm metodele lor.
Pot spune că în ultimii ani se văd accentele lor și în România și mă bucură acest lucru, însă mă bucur, totuși, că nici noi nu pierdem câteva metode sau principii care cred eu că ajută mult, cum ar fi pe partea academică.
Observ în jurul nostru o combinație tare frumoasă, atât la englezi, cât și la români între învățat și activități extrașcolare.
Știu că pot fi epuizante, însă ca părinte consider că e greu și să le faci pe ambele, dar și să neglijezi una dintre ele.
Sursa foto: Instagram@BiancaAndreica
Bianca Andreica: Din toate eu văd doar cu ce sunt de acord. Cu ce nu rezonez, nu iau în bagajul meu și nu mă focusez la acele aspecte.
Privind în trecut, la generația mea, pentru că din nou menționez că în ultimii ani și în anturajul meu văd abordări diferite față de cum am fost noi crescuți, sunt oarecum de acord cu strictețea în ceea ce privește învățatul, dar într-o doză sănătoasă combinată cu o doză sănătoasă din abordarea englezilor asupra activităților recreative.
Cumva cred că am acoperit puțin din ambele părți.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.
Decizia de a trimite un copil...
Utilizarea TikTok-ului este...
Decizia de a trimite un copil...
Mulți dintre noi s-au simțit...
De obicei asociem astmul cu dificultăți de respirație și utilizarea...
Amigdalele palatine sunt structuri de țesut limfatic...