Căldura și copiii care fac pipi puțin: răspunsurile la îndoielile mamelor
Data publicării:
Vreme caldă și bebeluși care fac pipi prea puțin: conform pediatrilor, asta nu înseamnă întotdeauna că sunt deshidratați. La ce să fii atent.

În timpul sezonului cald, sugarii și copiii mici trebuie supravegheați cu atenție pentru a preveni pierderea rapidă a fluidelor corporale prin transpirație, ceea ce duce la deshidratare.
Prin urmare, este important ca aceștia să bea în mod regulat, să poarte haine ușoare și să fie ținute cât mai răcoroase.

Ceea ce îngrijorează cel mai mult mamele în această perioadă este legătura dintre căldură și copiii care fac pipi puțin. Iată ce spun experții despre asta.

A face pipi puțin, nu înseamnă întotdeauna deshidratare. Dacă beau în mod regulat, nu există niciun motiv să credem că, pentru că fac pipi mai puțin, sunt deshidratați.

Pentru a afla dacă sunt cu adevărat deshidratați, sfatul specialiștilor pediatri este să verifice mucoasele bucale, mai ales în cazul insolației, gastroenteritei sau a altor situații care i-ar putea pune pe părinți suspicioși. Dacă există saliva abundentă, înseamnă că cei mici sunt corecți hidratați. 

Menținerea copiilor hidratați pe vreme caldă

În zilele caniculare, asigurați-vă că îi oferiți copilului frecvent o băutură pentru a preveni deshidratarea. Ideal este să-l lasi să bea apa la temperatura camerei.

Copiii transpiră ca adulții, dar la căldură pierd multe săruri și lichide chiar și atunci când nu ne dăm seama. A-i învăța să se hidrateze este important pentru că vor învăța un gest prețios pentru viață.

Dacă alăptați, hrăniți copilul de câte ori este necesar, ceea ce poate fi mai mult decât de obicei. Și mama trebuie să consume multe lichide, inclusiv o băutură proaspătă înainte de fiecare alăptare.

Câtă apă ar trebui să bea copiii

6-12 luni: 800 ml apă

1-3 ani: 1200 ml apă

4-6 ani: 1600 ml apă

7-10 ani: 1800 ml apă

11-14 ani: 2100 ml pentru băieți, 1900 pentru fete

15-17 ani: 2500 ml pentru băieți, 2000 pentru fete

ATENȚIE: aceste cantități includ apa prezentă în alimente. Deci nu înseamnă că un bebeluș de zece luni care încă este alăptat ar trebui să fie ”forțat” să bea chiar și 800 ml de apă, pentru că cea mai mare parte a apei tot va veni din lapte.

Citește și: Cinci simptome de deshidratare la copil pe care ar trebui să le cunoașteți: Micuții prezintă o vulnerabilitate deosebită la căldură



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Elena Didila
Categorie: Alimentatie si nutritie
Tagurile articolului: apa  copii  hidratare  lichide 

Articole similare


Cele mai noi articole

De ce este important să le citim povești copiilor

Citirea de povești copiilor joacă un rol crucial în...


Top citite
Un fost decan la Stanford explică cel mai simplu lucru pe care părinții îl pot face pentru a asigura succesul copiilor lor / FOTO: freepik.com @EyeEm

Un fost decan la Stanford explică cel mai simplu lucru pe care părinții îl pot face pentru a asigura succesul copiilor lor

Trei fraze pe care copiii cu o inteligență emoțională ridicată le folosesc frecvent / FOTO: FReepik.com@freepik

Trei fraze pe care copiii cu o inteligență emoțională ridicată le folosesc frecvent

Cele mai frumoase nume de fete, conform ChatGPT / FOTO: Freepik.com@freepic.diller

Cele mai frumoase nume de fete, conform ChatGPT

„Copilul meu nu se poate concentra e distras la școală!” Tot ce trebuie să știe părinții despre durata atenției la elevi și cum evoluează aceasta în funcție de vârstă sau alți factori / FOTO: freepik.com @
alrasyiqin

„Copilul meu nu se poate concentra / e distras la școală!” Tot ce trebuie să știe părinții despre durata atenției la elevi și cum evoluează aceasta în funcție de vârstă sau alți factori

pixel