Campion cu voință de fier: Povestea lui Damian Dragotă și drumul său în cariera militară. „Totul e să nu renunț”
Data actualizării:
Data publicării:
Damian Dragotă, originar din Darabani, județul Botoșani, este un tânăr sergent la Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc, care a reușit să impresioneze pe toată lumea prin disciplină, muncă și pasiune.

De la o vârstă fragedă, în clasa a VIII-a, Damian și-a ales calea în cariera militară și nu a privit înapoi. A combinat cu seriozitate antrenamentele fizice intense cu studiile pentru a se pregăti pentru viitorul său în forțele armate.

Cu o voință de fier, a devenit căpitanul echipei de cros și triatlon, dar și un adevărat iubitor de sporturi, inclusiv fotbal și karate.

Damian: „Sunt mândru”

În competițiile militare, Damian a strâns medalii și trofee, devenind un adevărat campion și un exemplu de urmat pentru colegii săi.

„Cariera militară a fost în prim-plan pentru mine încă din clasa a VIII-a. Îmi doream să îmi dezvolt disciplina, să devin o versiune mai bună a mea...

Sunt mândru mai ales de rezultatele de la Craiova, unde am reușit să obțin șase medalii și patru trofee. A fost un moment istoric, atât pentru mine, cât și pentru colegiul nostru. (…)

Mi-am dezvoltat disciplina, mi-am pus la punct antrenamentele, iar asta mă ajută să îi inspir pe alții...”, ne spune Damian Dragotă.

Dimineața pentru Damian începe cu sport: aleargă trei kilometri, iar restul zilei este dedicat antrenamentelor intense, sub îndrumarea atentă a cadrelor de la colegiu.

Damian: „Totul e să nu renunț”

Fiecare moment este folosit pentru a-și îmbunătăți performanțele fizice și pentru a se pregăti pentru o carieră militară.

„La amiază, domnul căpitan Ifrim Relu și sergent major Moldovan Daniel Sebastian îmi ghidează antrenamentele, iar seara urmează un antrenament forte. În total, ajung să fac între 15 și 20 de kilometri pe zi, pe lângă activitatea școlară.

Psihicul este totul. În fiecare competiție simt că depind de modul în care gândesc atunci lucrurile – 20% antrenament, 20% talent, iar psihicul face restul”, ne mai spune Damian.

Damian își propune să ajungă, în viitor, în rândul sportivilor militari de elită, având ca scop final să ocupe o funcție la Clubul Sportiv al Armatei Steaua.

În plus, vrea să adauge înotul la repertoriul său sportiv și să participe la competiții de tip Iron Man, adevărate provocări de rezistență și complexitate. „Totul e să nu renunț,” afirmă Damian, descriind perfect determinarea care îl caracterizează.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Raluca Panțiru
Categorie: Educatie

Articole similare

DC Conducem: Lecţie de educaţie rutieră pentru copii

Titi Aur, instructor de conducere defensivă, vine cu...



Cele mai noi articole

Top citite
Foto: Freepik@prostooleh

Semne că ai fost un părinte bun. Carl Rogers, psiholog: „Acesta este singurul lucru care contează cu adevărat”

Foto: Freepik@freepik

Cum sunt crescuți copiii români? Psiholog Yolanda Crețescu: Verbele iubirii sunt patru, noi îi creștem doar cu două: a avea și a putea

Capcana hiperparentingului: Așezarea copiilor pe un piedestal este dăunătoare și îi creează stresați și nesiguri / FOTO: freepik.com @user16766420

Capcana hiperparentingului: Așezarea copiilor pe un piedestal este dăunătoare și îi creează stresați și nesiguri

Foto: Freepik@freepik

Experți sugerează o abordare alternativă în educația copilului: parentingul apreciativ

pixel