Top 3 sucuri toxice pentru copii: Ce trebuie să știi pentru a proteja sănătatea celui mic
Mulți părinți se îndoiesc cu privire la momentul în care să dea liber laptelui de vacă. Pe de o parte, poate, rudele și prietenii îndeamnă la introducerea laptelui, poate diluat cu apă, pe de altă parte, prietenii spun că este mai bine să așteptați până la împlinirea primului an de viață.
Desigur, la prima vedere ar fi firesc să credem că laptele produs de o vacă este mai bun atât din punct de vedere al autenticității, cât și al nutriției decât laptele formulat artificial.
Aceste întrebări ies de obicei la suprafață dacă laptele matern dintr-un motiv sau altul nu se mai dorește sau nu mai poate fi administrat nici măcar pentru o singură hrănire. De exemplu, ce să faci dacă nu mai alăptezi în jurul lunii a șasea?
Pediatrii mențin existența a numeroase motive întemeiate de a folosi, ca înlocuitor al laptelui matern sau după laptele de tip 1 formulă (potrivit de la naștere până în luna a șasea), laptele de continuare (adică laptele care este recomandat pentru nevoile nutriționale ale unui sugar de la vârsta de cinci luni până la un an de viață), și deci să se introducă laptele de vacă, atât integral cât și parțial degresat, și atât proaspăt, cât și de lungă durată, cât mai târziu posibil, cel puțin după vârsta de 12 luni de viață.
În mod ideal, după împlinirea vârstei de 6 luni, copiii ar trebui expuși cu prudență la o varietate de tipuri de mâncare bebeluși, inclusiv fructe, legume, cereale, iaurturi și surse de proteine de înaltă calitate. Laptele matern sau formula de lapte praf va continua să fie o importantă sursă de hrană, însă după împlinirea vârstei de 1 an, copilul ar trebui să obțină majoritatea caloriilor dintr-o varietate bună de alimente solide. Laptele matern și formulele de lapte praf pot fi mai bogate în energie decât laptele de vacă integral, ceea ce îi poate tăia apetitul copilului.
În loc să beneficieze de o dietă sănătoasă și echilibrată, copilul se va sătura doar cu laptele mamei sau cu formula de lapte praf, ceea ce nu este de dorit. Trecerea la laptele integral este necesară și pentru că laptele este o sursă ușor accesibilă și convenabilă de calciu, proteine, vitamina D și riboflavină. Riboflavina este o vitamina B esențială care sprijină creșterea și dezvoltarea oaselor, mușchilor și nervilor bebelușului. O dietă sănătoasă suplimentată cu lapte integral oferă copilului nutrienții de care are nevoie pentru o creștere sănătoasă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.
Anxietatea și fixismele...
Sarcina este o perioadă în...
Te-ai întrebat vreodată câte...
Un studiu publicat de...
Emoțiile copiilor sunt adesea...
Platforma EduBirdie a analizat...
Din 1 ianuarie, filmul Quiet...