Cauzele care stau la baza anxietății și fixismelor alimentare la copii
Anxietatea și fixismele...
Fiecare mamică știe că, pentru a da naștere unui copil mai inteligent și mai sănătos din toate punctele de vedere, trebuie să urmeze o alimentație bună. Nu numai în timpul sarcinii, ci în fiecare perioadă a vieții ei. Cu alte cuvinte, o alimentație sănătoasă trebuie să fie unul dintre pilonii de bază ai stilului tău de viață.
Există multe alimente, aparținând unor grupuri diferite, care sunt bogate în nutrienți și proprietăți și oferă beneficii enorme sănătății ființelor umane. În ceea ce privește inteligența sau, mai bine spus, dezvoltarea creierului, am auzit întotdeauna că peștele este deosebit de avantajos. Drept urmare, oamenii încearcă adesea să-l includă în dieta lor.
Potrivit unui studiu publicat în The Lancet, consumul frecvent de pește și fructe de mare în timpul sarcinii promovează dezvoltarea creierului bebelușului.
Rezultatele acestui studiu au reușit să genereze unele controverse, deoarece contrazic alte cercetări, efectuate în 2004 în Statele Unite, care recomandau limitarea consumului acestor alimente de către gravide. În special, din cauza riscului pe care prezența unui reziduu conținut în aceste animale l-ar prezenta pentru copil: metilmercur.
Autorii studiului afirmă că „efectele nocive pe care le poate avea asupra dezvoltării creierului nu depășesc beneficiile altor nutrienți găsiți în pește și fructe de mare”.
Fotografie de la Terje Sollie/ Pexels
„Creierul unui nou-născut este format din 50% lipide, care sunt formate din acizi grași esențiali. Unele dintre ele sunt sintetizate chiar de organism, în timp ce altele trebuie introduse prin dietă, precum omega-3. Sardinele, de exemplu, reprezintă o sursă excelentă de omega-3, o grăsime esențială care este perfectă pentru dezvoltarea creierului, a sistemului nervos și a memoriei copilului”.
Gălbenușul de ou conține colină, care este molecula precursoare a acetilcolinei, un neurotransmițător implicat într-un număr mare de funcții, cum ar fi memoria și controlul muscular. Pe lângă faptul că posedă aceste caracteristici, colina este foarte importantă deoarece formează învelișul care acoperă nervii.
Consumul unui ou pe zi nu este numai bun pentru bebelușul tău, dar te ajută și să menții o greutate sănătoasă, îți oferă vitamina D și, în plus, ajută și la prevenirea cancerului de sân.
Sfecla roșie este un aliment bogat în nitrați, care ajută la îmbunătățirea circulației sângelui în creierul bebelușului. Includeți acest aliment în dieta dumneavoastră obișnuită, într-un suc sau în salate. De asemenea, vă va ajuta să luptați împotriva constipației.
Fotografie de la Jane Trang Doan/ Pexels
Fasolea albă este o sursă bună de carbohidrați cu digerare lentă și este bogată în proteine, vitamine, minerale și fibre. Drept urmare, sunt perfecte și pentru dezvoltarea memoriei.
Consumul de carne este foarte recomandat (cu condiția să fie gătită corespunzător). Ficatul de pui sau de vită conține cantități suficiente de fier, care este excelent pentru dezvoltarea bebelușului.
Consumul de fructe, legume și semințe este o decizie inteligentă. De altfel, un grup de cercetători canadieni a decis să demonstreze că consumul de fructe de sezon de către femeile însărcinate duce la o creștere semnificativă a memoriei bebelușilor.
Fiecare porție de fructe pe care mama însărcinată o consumă în fiecare zi favorizează o creștere a abilităților cognitive ale bebelușului, chiar și la un an de la naștere.
Fotografie de la Phúc Phạm/ Pexels
Semințele conțin seleniu și vitamina E; În plus, ajută la întărirea creierului, deoarece furnizează organismului grăsimi bune. O mână de semințe din dieta ta zilnică este suficientă pentru a oferi micuțului tău o bună dezvoltare a creierului.
Trebuie să rețineți că există numeroși factori de care trebuie să țineți cont atunci când doriți să aveți un copil mai inteligent decât media. În acest scop, pe lângă faptul că ai grijă de alimentația ta, este important să urmezi un stil de viață sănătos și, dacă ai dubii, să consulți medicul.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.
Anxietatea și fixismele...
Sarcina este o perioadă în...
Te-ai întrebat vreodată câte...
Un studiu publicat de...
Parentingul este, fără...
Conversațiile cu copiii mici sunt esențiale pentru...
Toată lumea își dorește să fie percepută ca o persoană...