Topul alimentelor periculoase pentru copii. Atenționarea nutriționiștilor
Sănătatea copiilor este o...
Producția de lapte matern în timpul alăptării suferă suișuri și coborâșuri care depind de alimentația mamei, de condițiile speciale de stres și de climă. Din fericire, datorită remediilor fitoterapeutice și homeopate, puteți face față eficient acestei faze.
Evitați berea recomandată în mod tradițional pentru creșterea producției de lapte matern. În ciuda sugestiilor bunicii, alcoolul ar trebui să fie absolut interzis în timpul alăptării, la fel și fumatul.
Orzul este cea mai bogată sursă alimentară de beta-glucan, o polizaharidă despre care s-a demonstrat că crește prolactina. Este o idee bună să încercați să adăugați orz întreg la supe, tocane, salate și chiar risotto. Sau folosește fulgi de orz.
Semințe de fenicul și schinduf: Atât planta de fenicul, cât și semințele de schinduf conțin fitoestrogeni despre care se crede că ajută la producția de lapte. Totuși, sfatul este să te limitezi la consumul de fenicul în salate sau pur și simplu crud și să uiți de semințele de schinduf care pot provoca unele reacții adverse și încă nu se știe cu certitudine în ce doze ar trebui luate.
Ovăzul este probabil cel mai cunoscut producător de lapte matern. De fapt, imediat după orz, ovăzul are o concentrație mai mare de beta-glucan decât orice alt aliment.
Cerealele integrale: grâul integral și orezul brun sunt, de asemenea, bogate în beta-glucan, așa că cel mai bine este să înlocuiți făina albă cu făină integrală ori de câte ori sunt consumate.
Papaya nedecojit: papaya face parte din bucătăria asiatică. A fost folosit ca sedativ natural, căci vă poate ajuta să vă relaxați și să vă hrăniți copilul mai bine. Încercați-o în salate sau simplă.
Spanac și frunze de sfeclă: spanacul și frunzele de sfeclă conțin agenți de detoxifiere, fier, calciu și acid folic. Acestea sunt esențiale pentru recuperarea mamelor anemice. Vă vor ajuta să vă faceți copilul puternic.
Usturoi: usturoiul este considerat cel mai bun produs alimentar pentru creșterea laptelui matern, deoarece este bine cunoscut pentru stimularea alăptării.
Morcovi: un pahar de suc de morcovi la micul dejun sau la prânz va face minuni lactației.
Frunze de mărar: se crede că frunzele de mărar stimulează producția de lapte matern. Acestea au un conținut ridicat de fibre și vitamina K. Ajută la refacerea după naștere. Adăugați-le la clătite sau în iaurt.
Cartofi dulci: cartoful dulce este o sursă majoră de potasiu. Are carbohidrați producători de energie, necesari pentru a lupta împotriva oboselii. Acesta conține, de asemenea, vitamina C, complexul B și un mineral relaxant muscular, care este de magneziul.
Semințe de mac: este foarte important ca mamele care alăptează să se relaxeze complet în timpul alăptării. Sucul de mac are proprietăți sedative care vă ajută să vă relaxați. Aveți grijă să o includeți într-o cantitate minimă în dieta dumneavoastră. Semințele de mac servesc la relaxarea minții și a corpului în timp ce alăptați. Le consumați cu moderație.
Lapte de vacă: laptele de vacă are calciu și EFA. Promovează lactația. De fapt, consumând lapte de vacă în timpul alăptării, veți ajuta copilul să evite dezvoltarea unei alergii la laptele de vacă.
IMPORTANT: Stai departe de alcool și nicotină
Alcoolul și consumul de nicotină sunt dăunătoare nu numai în timpul, dar și după sarcină, atunci când alăptați pe cel mic.
Nicotina și alcoolul limitează alimentarea cu lapte matern. Aceste substanțe pot trece în corpul bebelușului prin laptele matern și pot declanșa probleme de dezvoltare.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.
Sănătatea copiilor este o...
Un studiu dezvăluie efectele...
Emoții pentru elevi! Începe Bacalaureatul!
Dacă copilul tău s-a născut...
Ministrul Educației Daniel...