Ce se întâmplă dacă mănânci o bomboană pe zi: Efecte pe care ar trebui să le cunoști imediat. Motivul este surprinzător
Data publicării:
Un nou studiu dezvăluie ce se întâmplă dacă mănânci o bomboană pe zi. Descoperirea este cu adevărat surprinzătoare!

Bomboanele sunt acele deserturi pe care le consumăm poate în timp ce ne uităm la un film, ne plimbăm sau facem altceva decât să mâncăm mesele principale. Când ținem dietă încercăm să evităm acest aliment, deoarece este plin de zaharuri care nu ne ajută să slăbim. Și în schimb, potrivit unui studiu, acestea ar putea deveni în mod surprinzător aliați în lupta împotriva greutății.

Ancheta a fost condusă de medicii de la Centrul Agricol al Universității de Stat din Louisiana. Ideea că bomboanele te pot ajuta să slăbești poate părea contraintuitivă, dar rezultatele acestei cercetări, efectuate pe 5.000 de adulți care au participat la Sondajul național de examinare a sănătății și nutriției (NHANES), sugerează că există mai mult decât se vede.

Bomboane, ce a descoperit studiul

Se pare că participanții la studiu care au consumat dulciuri cu moderație au avut nu doar o greutate corporală mai mică, ci și un indice de masă grasă mai scăzut. Așadar, contrar credinței populare, se pare că bomboanele vă pot ajuta să vă mențineți greutatea sub control și chiar să contribuie la pierderea substanțială în greutate.

În practică, consumând ocazional dulciuri, îți poți păcăli creierul, satisfăcând dorința de ceva dulce fără a apela la opțiuni alimentare mai calorice. Cu alte cuvinte, înlocuirea unui sandviș cu bomboane ar putea duce la pierderea efectivă în greutate. În plus, acțiunea de a mesteca gumă a fost considerată o tehnică excelentă pentru a menține gura ocupată, reducând astfel nevoia de a ingera alimente.

2. Fotografie... (pexels-yan-krukau-8430409_88079800.jpg)

Foto: Yan Krukau/ Pexels

Mestecând ceva trimite creierului semnale că mâncăm, demarând procesul digestiv. Acest lucru poate duce la o senzație de sațietate fără a ingera efectiv calorii semnificative. Și se pare că într-o dezvoltare interesantă din Londra, cercetătorii explorează o gumă de mestecat care conține hormonul PP (polipeptidă pancreatică), care poate bloca apetitul.

Sunt disponibile gume fără zahăr care conțin crom și extracte de ceai verde, cunoscute pentru a promova metabolismul zahărului și proprietățile drenante și antioxidante. Aceste produse ar putea oferi o abordare inovatoare a managementului greutății prin controlul apetitului. Cu toate acestea, este important să subliniem că o bomboană în sine poate să nu te îngrașă, dar un consum excesiv de calorii totale poate duce la rezultate opuse. Cheia este întotdeauna una: moderația.

3. Fotografie... (pexels-cottonbro-studio-4711729_25594200.jpg)

Foto: Cottombro Studio/ Pexels

Consumul de dulciuri cu moderație, poate chiar „ușoară” împreună cu un stil de viață activ, ar putea fi secretul pentru a te bucura de plăcerea dulciurilor fără a compromite starea fizică. Pe scurt, deși poate părea incredibil, acestea ar putea contribui de fapt la o gestionare mai eficientă a greutății. Evident că trebuie să fii mereu echilibrat în alimentație și poate să integrezi activitatea fizică regulată și, bineînțeles, să nu exagerezi în aportul de dulciuri.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Elena Didila
Categorie: Alimentatie si nutritie

Articole similare


Cele mai noi articole

Când încep bebelușii să râdă?

Este unul dintre momentele magice ale părinției pe care le-ai așteptat cu...


Top citite
O nuvelă scrisă de Fiodor Dostoievski în 1848 a devenit virală pe rețelele sociale și se vinde rapid în librării / FOTO: freepik.com@jannoon028

O nuvelă scrisă de Fiodor Dostoievski în 1848 a devenit virală pe rețelele sociale și se vinde rapid în librării

Sindromul Savant. Medic psihiatru: „Există trei teorii principale care încearcă să explice originile acestei afecțiuni” / FOTO: freepik.com @Creative Design 788

Sindromul Savant. Medic psihiatru: „Există trei teorii principale care încearcă să explice originile acestei afecțiuni”

Afirmații pozitive pentru părinți pentru îmbunătățirea stării psihice / FOTO: freepik.com@freepik

Afirmații pozitive pentru părinți pentru îmbunătățirea stării psihice

Șapte întrebări simple, dar puternice, pe care le poți adresa copiilor tăi pentru a-i ajuta să-și dezvolte încrederea și stima de sine / FOTO: freepik.com @smokewree928

Șapte întrebări simple, dar puternice, pe care le poți adresa copiilor tăi pentru a-i ajuta să-și dezvolte încrederea și stima de sine

pixel