Copilul tău are nevoie de iubire? Vezi care sunt semnele
Data publicării:
Copilul dumneavoastră primește suficientă afecțiune? Este dificil să apreciați dacă nevoile emoționale ale unui copil sunt satisfăcute. 

Iată care sunt semnele care vă pot ajuta să recunoașteți când copilul dumneavoastră plânge după iubire.


Uneori bine crescuți și adorabili, copiii noștri se pot transforma brusc în exact opusul. Ei ne testează limitele, indiferent de vârsta lor, ne pun răbdarea și oboseala la încercare sau se retrag în ei înșiși.

Un copil care are nevoie de iubire poate arăta acest lucru în diverse moduri subtile sau evidente. Poate deveni mai retras, căutând să fie singur mai des decât de obicei, sau, din contră, să ceară constant atenție și afecțiune, urmărindu-te peste tot sau cerând să fie ținut în brațe mai des.

Schimbările în comportamentul său, cum ar fi iritabilitatea, tristețea, frustrarea sau chiar crize de furie aparent fără motiv, pot fi indicii că simte lipsa de conexiune emoțională.

Citește și ACEASTĂ frază rostită de cupluri care face mai mult rău decât bine

Nu mai știm cum să le interpretăm comportamentul sau ce atitudine să adoptăm. În astfel de momente uităm să ne punem întrebarea: nu cumva copilul meu strigă după atenție și iubire? Pentru că, de multe ori, un copil pur și simplu nu va ști cum să ceară afecțiune.

Punându-ne la încercare, copiii noștri ne testează nu numai limitele, ci mai ales iubirea: oricât de ciudat ar părea, toți copiii trec prin faze de întrebare.

Uneori au nevoie de o mică reamintire, pentru a verifica dacă iubirea noastră este încă acolo, intactă, potrivit Psychologies.

Nu vă simțiți vinovați, pentru că această nevoie nu este neapărat legată de o greșeală din partea dumneavoastră: copiii știu că îi iubiți la nebunie, dar uneori au nevoie să o simtă mai mult, în special atunci când sunt afectați de un eveniment extern, cum ar fi o ceartă cu un prieten, o batjocură.

Vezi și „Copilul meu este dur cu mine. Ce ar trebui să fac?” Psiholog: „Micuțul poate să simtă ASTA”

Cele 3 atitudini de descifrat la copii

Sursa foto: freepik.com@master1305

Copilul este foarte agitat: un copil care este deosebit de agitat, care face prostii sau chiar îi provoacă pe ceilalți și care recidivează, mai ales atâta timp cât tu, din partea ta, încerci să-i ignori atitudinea, este un copil care caută să simtă prezența ta, chiar dacă aceasta înseamnă că este explozivă.

Copilul plânge mult: un copil care plânge ușor, explodează de supărare la un moment dat și pare să facă crize de furie poate fi, de asemenea, în nevoie de afecțiune.

El caută o modalitate de a te face să înțelegi sau pur și simplu nu-și mai poate stăpâni emoțiile și are mare nevoie de alinare.

Copilul este violent: un copil care lovește, se înfurie sau se revoltă încearcă să transmită un mesaj. Este copleșit de emoții, iar furia sa trebuie să iasă la iveală pentru a le ușura.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Raluca Panțiru
Categorie: Parenting

Articole similare

Când încep bebelușii să râdă?

Este unul dintre momentele magice ale părinției pe care le-ai așteptat cu...

Știi ce este și cum funcționează „dieta iubirii”?

Numele „dieta iubirii” poate, prin denumire, să ducă la...



Cele mai noi articole

Când încep bebelușii să râdă?

Este unul dintre momentele magice ale părinției pe care le-ai așteptat cu...


Top citite
O nuvelă scrisă de Fiodor Dostoievski în 1848 a devenit virală pe rețelele sociale și se vinde rapid în librării / FOTO: freepik.com@jannoon028

O nuvelă scrisă de Fiodor Dostoievski în 1848 a devenit virală pe rețelele sociale și se vinde rapid în librării

Sindromul Savant. Medic psihiatru: „Există trei teorii principale care încearcă să explice originile acestei afecțiuni” / FOTO: freepik.com @Creative Design 788

Sindromul Savant. Medic psihiatru: „Există trei teorii principale care încearcă să explice originile acestei afecțiuni”

Afirmații pozitive pentru părinți pentru îmbunătățirea stării psihice / FOTO: freepik.com@freepik

Afirmații pozitive pentru părinți pentru îmbunătățirea stării psihice

Șapte întrebări simple, dar puternice, pe care le poți adresa copiilor tăi pentru a-i ajuta să-și dezvolte încrederea și stima de sine / FOTO: freepik.com @smokewree928

Șapte întrebări simple, dar puternice, pe care le poți adresa copiilor tăi pentru a-i ajuta să-și dezvolte încrederea și stima de sine

pixel