Semnele care arată că ești un părinte autoritativ: Acest stil de parenting a devenit tot mai popular, fiind recunoscut ca una dintre cele mai eficiente metode
Pregătirea unui mediu sigur și primitor pentru copii face parte din instinctul nostru biologic și, în cultura noastră, „cuibul” pe care îl pregătim cu cea mai mare grijă este de obicei reprezentat de dormitorul copiilor. Alegerea pătuțului pentru nou-născut este doar unul dintre pașii acestei faze de pregătire.
Cu toate acestea, nu toate tipurile de leagăn sau pătuț, oricât de confortabile și frumoase ar fi din punct de vedere estetic, sunt ușor de adaptat nevoilor de îngrijire ale nou-născuților sau vă permit să urmăriți creșterea copilului, răspunzând în mod adecvat noilor nevoi.
Somnul este una dintre problemele legate de îngrijirea copiilor care aduce cel mai mult îndoieli și incertitudini părinților: este mai bine să puneți copilul imediat în pătuț pentru a-l obișnui să doarmă singur? Sau este indicat să împarți o cameră sau patul cu copiii tăi pentru a gestiona mai bine diferitele etape ale somnului?
Nu este o chestiune de inconsecvență, de lipsă de fermitate din partea părinților sau de obiceiurile proaste ale copilului, ci de o cerere fiziologică. Contactul fizic dintre mamă și copil în primele luni de viață este o nevoie biologică legată de instinctul de supraviețuire.
Un nou-născut care este departe de figurile de atașament activează instinctiv, plângând, pentru a încerca să restabilească apropierea cu adultul și să fie ferit de pericol. Capacitatea de a înțelege semnalele comunicative ale copiilor noștri și de a ține cont de nevoile acestora în alegerile noastre de îngrijire, zi și noapte, ne permite să stabilim o relație sănătoasă cu aceștia și să le favorizăm dezvoltarea cognitivă și emoțională.
Potrivit Academiei Americane de Pediatrie, atât oboseala excesivă, cât și suprafețele inadecvate (pat cu saltea prea moale sau veche, fotolii, canapele sau balansoare) cresc de 10 ori riscul de sufocare a copilului. Prin urmare, este mai bine să pregătiți mediul cu atenție pentru a evita riscurile evitabile.
Dormitul împreună ajută și la menținerea alăptării, așa că stimularea pe timp de noapte este esențială. Alăptarea poate reduce, de asemenea, riscul de SIDS cu până la 70%.
Alegerea unui pătuț cu roți, care îi permite să fie mutat cu ușurință în orice zonă a casei, este așadar o modalitate excelentă de a-l avea pe micuț sub control în timp ce doarme.
Există mai multe reguli care ajută părinții să pregătească un pat sigur pentru bebeluș sau copil, reguli care, dacă sunt respectate, vă permit să limitați riscurile de siguranță.
- nu acoperiți prea mult copiii, mai ales pe cap, ceea ce nu ar permite o oxigenare adecvată. Prin urmare, este mai bine să evitați pălăriile în timp ce micuțul doarme și să mențineți temperatura camerei între 18 și 20°;
- nu folosiți în pătuțuri perne moi, saltele prea moi, jucării de pluș, bare de protecție, pilote, pilote, șnururi sau alte obiecte similare, care vă pot expune la riscul de strangulare sau sufocare. Acest lucru se aplică în mod natural tuturor suprafețelor pe care bebelușul poate doarme și, dacă există pături, este necesar ca acestea să fie ascunse și plasate sub brațele bebelușului, astfel încât să nu poată ajunge pe față și pe cap;
- faceți copilul să doarmă pe o suprafață dreaptă și neînclinată pentru a permite aerului să ajungă în plămâni. Prin urmare, trebuie evitate perioadele de somn prelungit în marsupiu sau scaune de mașină
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.
Uneori, cuvintele pozitive...
Somnul este esențial pentru...
Ministerul Educației a publicat în Monitorul Oficial o...
Strabismul (ochi strâmbi) este...
Uneori, cuvintele pozitive...