10 tehnici de parenting tradițional pe care generația modernă ar trebui să le redescopere: Lecții valoroase din trecut pentru părinți de astăzi
A fi gemeni este o experiență unică și în multe privințe pozitivă, dar este și supusă unor riscuri evolutive, care pot fi abordate și gestionate prin intervenții preventive. Cunoașterea lor vă permite să împiedicați ca posibilitatea de a trăi în cuplu să se transforme în imposibilitatea de a trăi separat.
De obicei, gemenii heterozigoți, numiți și gemeni fraterni, prezintă o afinitate semnificativă, de parcă ar călători pe aceeași lungime de undă.
La început, în primii ani de viață, gemenilor le este ușor să-și dezvolte propriul limbaj și propria formă de comunicare care îi exclude pe ceilalți, așa cum se vede adesea că se joacă mai mult singuri decât cu alții, că au tendința, pe scurt, să se izoleze puțin.
De aceea este important, la un moment dat, să implementăm strategii care să-i ajute să-și construiască independența și autonomia.
O întrebare pe care și-o pun mulți părinți de gemeni este dacă copiii lor ar trebui să frecventeze sau nu cursurile în aceeași clasă.
Înscierea copiilor gemeni în aceeași clasă poate fi un lucru bun dacă părinții i-au educat să socializeze și cu alți copii, dacă i-au îndreptat către sporturi diferite, dacă, în practică, viața lor nu se desfășoară întotdeauna 24 de ore pe zi împreună.
Dacă gemenii vor petrece 24 de ore împreună, vor avea aceleași jocuri sau activități, riscul este de a crea o legătură atât de strânsă între ei, încât cu timpul, această legătura va deveni morbidă și va duce la izolare socială.
Unele perechi de gemeni chiar se căsătoresc în aceeași zi. Dacă ideea poate părea frumoasă, pe de altă parte, lipsește identitatea individului. Din acest motiv părinții au sarcina delicată de a considera mereu subiecții ca persoane distincte, fiecare dintre noi are unicitatea sa și așa trebuie să rămână.
Adesea, chiar foarte des, gemenii sunt îmbrăcați la fel, întrebarea apare spontan: dar de ce? Ceea ce lipsește la unii părinți este conștientizarea că se confruntă cu doi indivizi asemănători sau uneori identici, dar sunt totuși doi oameni cu personalitate și identitate proprie care absolut nu trebuie confundate sau comparate cu cea a geamănului. Cu toate acestea, acest lucru este valabil pentru toți frații în general.
Dar greșeala nu este făcută doar de părinți, unii profesori având gemeni în aceeași clasă tind adesea să facă comparații între gemeni, pe criterii de performanță, învățare și comportament.
Primul lucru de făcut este să ne dăm seama că avem de-a face cu oameni care pot avea gusturi diferite, aspirații diferite și, în cazul școlii sau chiar în sport, performanțe diferite.
Copiii nu trebuie comparați niciodată din niciun motiv. Vor avea defectele și punctele lor forte. Vor trăi vieți diferite și este bine să-i încurajați să urmeze aspirațiile pe care le preferă.
Deși studiile au arătat că majoritatea părinților aleg calea separării în momentul școlii, așa cum mulți savanți au arătat că menținerea lor izolați sau împreună nu le schimbă relația care va rămâne întotdeauna specială.
Să-i considerăm doar copii, pentru că toți copiii ascund un mister, sunt indivizi speciali și unici. Întotdeauna avem în vedere că suntem părinți ai unor materii diferite de noi și că nu am creat oameni după chipul și asemănarea noastră și suntem profesori și pentru că la clasă ne confruntăm cu elevi cu identitate proprie care trebuie valorificați.
Așadar, alegerea plasării lor în aceeași clasă sau în clase separate este doar la latitudinea părinților.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.
Preot profesor univ. dr. Radu...
Magia Crăciunului este deja...
Raluca-Emima Vasilciuc și...
Nu există nicio modalitate mai...