Capcana hiperparentingului: Așezarea copiilor pe un piedestal este dăunătoare și îi creează stresați și nesiguri
Modul în care sunt crescuți copiii variază considerabil în funcție de cultură, tradiții și resurse disponibile în diferite colțuri ale lumii. De la metodele de disciplină la obiceiurile alimentare și educația timpurie, fiecare societate are propriile sale practici și valori în ceea ce privește creșterea și îngrijirea copiilor.
În Danemarca, părinții transformă situațiile negative în situații pozitive
Părinții danezi reîncadrează adesea emoțiile sau evenimentele negative într-un mod mai pozitiv pentru a-și învăța copiii despre optimism, potrivit „The Danish Way of Parenting”. În loc să spună copiilor unde trebuie să se îmbunătățească, ei se concentrează pe promovarea pozitivității copiilor lor, arătându-le cum pot îmbunătăți ceea ce sunt deja buni.
În insulele polineziene, copiii mai mari au grijă de copiii mai mici
În Polinezia, sarcina parentală nu le revine doar părinților, ci și fraților mai mari. Chiar și copiii de vârsta preșcolară ajută, relatează NPR.
În Argentina, ora de culcare nu este strictă. În SUA, mulți părinți se asigură întotdeauna că micuții lor sunt ascunși într-un anumit timp. Cu toate acestea, părinții din Argentina tind să aibă o viziune mai relaxată asupra orei de culcare, a spus Hopgood. „Copiii trebuie să facă parte din [activitățile] de seară în familie, chiar dacă ajung târziu, pentru că mesele sunt mai târziu acolo”, a spus ea. Această practică parentală se întâmplă și în Spania.
Copiii din Hong Kong, India și Taiwan stau până târziu. Părinții din întreaga lume au idei diferite despre când copiii ar trebui să meargă la culcare. În timp ce părinții din Noua Zeelandă și Australia au ora de culcare în jurul orei 19:30, părinții din Hong Kong, India și Taiwan își culcă copiii în jurul orei 22:00.
Copiii din Italia degustă vin la cină. În Italia și în multe alte țări europene, a fost acceptat ca copiii mai mari și tinerii adulți să guste un gust de vin sau alcool cu familia la cină.
Copiii din Franța savurează mesele. Este puțin probabil să găsiți copii francezi care își lăpătesc mâncarea sau se grăbesc să termine mai întâi. Copiii din școlile franceze au un minim de 30 de minute pentru a-și mânca prânzul. Multe școli oferă timp mult mai lung pentru a sta la masă, iar pauzele de prânz sunt adesea urmate de momente de joacă. Ora prânzului este o oportunitate de a fi social și de a încerca alimente noi. Părinții francezi cred că este important să încetinească și să savureze mesele. Și își doresc ca copiii lor să practice slow eating încă de la o vârstă fragedă.
Copiii din Japonia folosesc singuri transportul public. Copiii din Japonia sunt văzuți utilizând transportul public singuri de la vârste mici. Părinții cred că este important să le ofere copiilor mici abilitățile de care au nevoie pentru a-și găsi singuri drumul.
Copiii din Norvegia dorm și afară. Este o practică comună în țările nordice ca bebelușii să tragă un pui de somn afară. Părinții din Norvegia, Suedia și Finlanda cred că dormitul afară oferă beneficii pentru sănătate.
Chiar și pe vreme sub îngheț, bebelușii sunt adesea strânși și așezați pentru a se odihni în cărucioarele lor la temperaturi scăzute. Părinții cred că este mai bine pentru copii să aibă aer proaspăt și cred că le reduce riscul de a răci sau gripă din aerul din interior
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.
Dezvoltarea unui copil trece...
Parentingul este, fără...
Conversațiile cu copiii mici sunt esențiale pentru...
Toată lumea își dorește să fie percepută ca o persoană...