Comportamente ciudate ale copilului tău care sunt, de fapt, semne că este un geniu
Pentru mulți părinți,...
„Tocmai am aflat că modul în care îmi cresc copilul are un nume: educație intensivă. Și sunt sigură că nu sunt singura care o face”.
Pe TikTok, o mamă a distribuit o postare în care își exprimă surprinderea de a descoperi că practică ceea ce observatorii numesc „parenting intensiv”.
Citește și Sfaturi pentru gestionarea inteligentă a crizelor de furie ale copiilor
Totuși, aceasta este aproape norma. Într-adevăr, în zilele noastre, mulți părinți asociază „buna” educație cu implicarea intensivă în viața copiilor lor în orice moment.
Pe de altă parte, cei care încearcă să își creeze propriul rol parental se pot simți diferiți sau chiar judecați de alți părinți.
Dar îndemnurile care modelează ceea ce societatea consideră a fi o „bună” educație parentală pot fi o sursă imensă de stres.
Sursa foto: freepik.com@prostooleh
„Educația intensivă este minunată. Dar este atât de intensivă încât stresul parental este la un nivel fără precedent. Și suntem cu toții în pericol de o criză globală de sănătate din cauza nivelului acestui stres.
Acesta este un avertisment care este de obicei rezervat țigărilor, alcoolului și altor lucruri de acest gen.
Prin urmare, ne aflăm într-o situație în care trebuie să determinăm dacă vom continua să investim pe deplin în copiii noștri pentru a-i ajuta să devină ființe umane mai bune”, mai spune mama pe rețelele de socializare, potrivit Parents.fr.
Vezi și „Copilul meu este dur cu mine. Ce ar trebui să fac?” Psiholog: „Micuțul poate să simtă ASTA”
Sursa foto: freepik.com@veresproduction
Și trebuie spus că nu greșește. La sfârșitul lunii august, în Statele Unite, Surgeon General a prezentat un raport în care stresul parental este acum considerat „o problemă urgentă de sănătate publică”.
Raportul se bazează pe datele Asociației Americane de Psihologie, care arată că părinții sunt mai stresați decât în orice alt moment din istoria recentă.
O treime dintre părinții copiilor americani sub 18 ani își evaluează nivelul de stres la 8 sau mai mult pe o scară de 10 puncte. Două cincimi dintre părinți spun că sunt „atât de stresați încât se simt paralizați”.
Trei cincimi spun că stresul îi împiedică să se concentreze, iar alte două treimi sunt preocupați de problemele financiare.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.
Pentru mulți părinți,...
Uneori, venirea copiilor poate...
În era tehnologiei, a...
Știm cu toții că expresia „cei...
O bunică a luat dintr-o școală...