Generația bumerang: de ce revin tinerii adulți în casa părintească
Data publicării:
În Marea Britanie, un fenomen tot mai răspândit atrage atenția părinților și specialiștilor: tinerii adulți care, după ce au părăsit cuibul familial, se întorc să locuiască din nou cu părinții.

 Acești „adulți bumerang” reprezintă aproape un sfert (23%) dintre tinerii care au plecat inițial de acasă, conform unui sondaj realizat de NatWest. Durata medie a revenirii este de aproximativ doi ani.

Vârsta medie a celor care se întorc acasă este de 26 de ani, însă peste o cincime (21%) dintre aceștia au peste 30 de ani.

Unii revin nu doar singuri, ci împreună cu partenerii sau chiar cu propriii copii.

Citește și Vârsta la care copiii își epuizează cel mai mult părinții, potrivit unui studiu: „NU, nu sunt primii ani și nici adolescența!”

Printre motivele principale ale acestei tendințe se numără creșterea accentuată a chiriilor și dificultatea economisirii pentru un avans la achiziția unei locuințe.

SURSA FOTO: Freepik.com@freepik

Conform datelor furnizate de UK Finance, tinerii care primesc sprijin financiar din partea familiei reușesc să cumpere o locuință la o vârstă medie de puțin peste 30 de ani, în timp ce cei fără acest sprijin ajung să facă acest pas la aproximativ 32,5 ani, potrivit ITVX.

Această situație are un impact semnificativ asupra părinților. Mai mult de jumătate (55%) dintre aceștia au fost nevoiți să renunțe la spații personale, precum birouri sau camere pentru oaspeți, pentru a face loc copiilor reveniți.

În ceea ce privește atitudinea față de această revenire, doar 42% dintre mame și 34% dintre tați s-au declarat bucuroși să-și primească din nou copiii adulți acasă. În plus, 60% dintre părinți percep sau ar percepe chirie de la copiii lor adulți.

Barry Connolly, directorul general pentru achiziții și proprietăți la NatWest, a subliniat că mulți tineri se văd nevoiți să revină în locuințele părintești pentru a-și permite economisirea necesară achiziției unei locuințe proprii.

 

SURSA FOTO: Freepik.com@freepik

Acest fenomen reflectă provocările economice actuale cu care se confruntă tinerii adulți în Marea Britanie și necesitatea unor soluții adaptate pentru a sprijini tranziția lor către independență.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Raluca Panțiru
Categorie: Parenting

Articole similare


Cele mai noi articole

Zile libere de Rusalii în 2025: Ce trebuie să știe angajații

În anul 2025, sărbătoarea Rusaliilor oferă angajaților...


Top citite

O fostă profesoară rupe tăcerea pe TikTok: Lucrurile incomode pe care părinții elevilor de gimnaziu trebuie să le audă, chiar dacă nu vor

Vârsta la care copiii își epuizează cel mai mult părinții, potrivit unui studiu: „NU, nu sunt primii ani și nici adolescența!”

Nu-și mai sună părinții, nu mai vin acasă: Ce îi determină pe copii să rupă legătura cu mama și cu tata după ce devin adulți? Experții explică motivele

Reproșuri, acuzații și cereri de neînțeles: Profesorii spun cele mai halucinante mesaje primite de la părinți. Și totuși, mesajul lor rămâne unul clar: „Suntem aici pentru binele copilului!”

pixel