Dr. Adina Alberts trage un semnal de alarmă: ”Avem o mare problemă, noi mămicile”. Atenție la acest detaliu de pe torturile aniversare
Cantitatea de somn necesară copiilor variază în funcție de vârstă. Somnul este esențial pentru creșterea și dezvoltarea sănătoasă a copiilor, atât fizic, cât și mental. Iată recomandările generale pentru somn, în funcție de grupa de vârstă:
Nou-născuți (0-3 luni): Ore de somn necesare pe zi: 14-17 ore
Sugari (4-11 luni): Ore de somn necesare pe zi: 12-15 ore
Copii mici (1-2 ani): Ore de somn necesare pe zi: 11-14 ore
Preșcolari (3-5 ani): Ore de somn necesare pe zi: 10-13 ore
Școlari (6-13 ani): Ore de somn necesare pe zi: 9-11 ore
Adolescenți (14-17 ani): Ore de somn necesare pe zi: 8-10 ore
Există nutrienți esențiali, care ajută organismul să se relaxeze și să se pregătească pentru somn, oferind în același timp o senzație de sațietate de durată pentru a evita gustările târzii.
Acești nutrienți includ: melatonină, triptofan, magneziu și potasiu, care se găsesc în mai multe alimente și joacă un rol important în reglarea ciclului de somn și a metabolismului.
Fotografie de la Tatiana Syrikova/ Pexels
Prin includerea acestor alimente în rutina ta zilnică și a copiilor tăi, vei face un pas important către o sănătate și o bunăstare mai bună.
Nucile sunt bogate în melatonină, un hormon care reglează ciclul de somn. În plus, conțin grăsimi sănătoase, proteine și fibre, care te ajută să te simți plin, ceea ce este util și pentru a pierde în greutate. De asemenea, sunt bogate în acizi grași omega-3, care au proprietăți antiinflamatorii și pot îmbunătăți calitatea somnului.
• Adaugă o mână de nuci în salata ta de cină.
• Savurați-le ca o gustare înainte de a merge la culcare.
Bananele sunt o sursă excelentă de potasiu și magneziu, două minerale care ajută la relaxarea mușchilor și la reducerea stresului, contribuind la un somn mai bun. De asemenea, conțin triptofan, un aminoacid care este transformat în organism în serotonină și melatonină, hormoni care reglează somnul.
• Mănâncă o banană ca o gustare de seară.
• Adaugă banane feliate în smoothie-ul tău de dimineață.
Migdalele sunt bogate în grăsimi sănătoase, proteine și fibre, care vă ajută să rămâneți mai satul mai mult timp. Conțin și magneziu, important pentru relaxarea musculară și îmbunătățirea calității somnului. Cercetările arată că consumul de migdale vă poate ajuta să adormiți mai repede și să reduceți insomnia.
• Savurați migdalele ca o gustare în timpul zilei sau înainte de culcare.
• Adaugă-le în iaurt sau fulgi de ovăz.
Kiwi este un fruct cu conținut scăzut de calorii, bogat în vitaminele C și K și conține antioxidanți și fibre care susțin sănătatea gastrointestinală și sistemul imunitar. Cercetările au arătat că consumul de kiwi înainte de culcare poate îmbunătăți calitatea somnului, probabil datorită conținutului său ridicat de antioxidanți și serotonină.
• Mănâncă kiwi în timpul mesei de seară.
• Adăugați kiwi feliate într-o salată de fructe sau într-un smoothie.
Iaurtul grecesc este o sursă excelentă de proteine care te ajută să fii satul mai mult timp, ceea ce este util atunci când ești la dietă. De asemenea, conține calciu, care joacă un rol în producerea de melatonină. De asemenea, calciul ajută la relaxarea mușchilor și la reducerea stresului, ceea ce te ajută să dormi mai bine.
• Bucurați-vă de iaurt grecesc ca gustare de seară.
• Adăugați fructe sau miere pentru un plus de dulceață.
Carnea de curcan este o sursa excelenta de proteine si este bogata in triptofan, un aminoacid care stimulează producția de serotonina și melatonina, hormoni care reglează somnul. Datorită conținutului său ridicat de proteine, carnea de curcan ajută și la contracararea senzației de sațietate.
• Pregătiți o friptură de curcan pentru cină.
• Adăugați curcan feliat în salate sau sandvișuri.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.
Anxietatea și fixismele...
Sarcina este o perioadă în...
Te-ai întrebat vreodată câte...
Un studiu publicat de...
Au bebelușii amintiri? Da, dar...
Dacă ești părinte care stă pe...
A deveni părinte este o...
Numele „dieta iubirii” poate, prin denumire, să ducă la...