Gustarea perfectă înainte de culcare: 6 alimente care îl va ajuta pe copil să doarmă mai bine
Data publicării:
Ce te poate ajuta să adormi mai ușor? Somnul este esențial pentru regenerarea corpului, sănătatea mintală și eficiența generală pe tot parcursul zilei. Somnul insuficient poate duce la creșterea în greutate, reducerea rezistenței la boli și scăderea acuității mentale.

Cantitatea de somn necesară copiilor variază în funcție de vârstă. Somnul este esențial pentru creșterea și dezvoltarea sănătoasă a copiilor, atât fizic, cât și mental. Iată recomandările generale pentru somn, în funcție de grupa de vârstă:

Nou-născuți (0-3 luni): Ore de somn necesare pe zi: 14-17 ore

Sugari (4-11 luni): Ore de somn necesare pe zi: 12-15 ore

Copii mici (1-2 ani): Ore de somn necesare pe zi: 11-14 ore

Preșcolari (3-5 ani): Ore de somn necesare pe zi: 10-13 ore

Școlari (6-13 ani): Ore de somn necesare pe zi: 9-11 ore

Adolescenți (14-17 ani): Ore de somn necesare pe zi: 8-10 ore

Există nutrienți esențiali, care ajută organismul să se relaxeze și să se pregătească pentru somn, oferind în același timp o senzație de sațietate de durată pentru a evita gustările târzii.

Acești nutrienți includ: melatonină, triptofan, magneziu și potasiu, care se găsesc în mai multe alimente și joacă un rol important în reglarea ciclului de somn și a metabolismului.

2. Fotografie... (pexels-tatianasyrikova-3933069_61633200.jpg)

Fotografie de la Tatiana Syrikova/ Pexels

Cum poți adormi mai ușor?

Prin includerea acestor alimente în rutina ta zilnică și a copiilor tăi, vei face un pas important către o sănătate și o bunăstare mai bună.

Nuci

Nucile sunt bogate în melatonină, un hormon care reglează ciclul de somn. În plus, conțin grăsimi sănătoase, proteine ​​și fibre, care te ajută să te simți plin, ceea ce este util și pentru a pierde în greutate. De asemenea, sunt bogate în acizi grași omega-3, care au proprietăți antiinflamatorii și pot îmbunătăți calitatea somnului.

• Adaugă o mână de nuci în salata ta de cină.
• Savurați-le ca o gustare înainte de a merge la culcare.

Banane

Bananele sunt o sursă excelentă de potasiu și magneziu, două minerale care ajută la relaxarea mușchilor și la reducerea stresului, contribuind la un somn mai bun. De asemenea, conțin triptofan, un aminoacid care este transformat în organism în serotonină și melatonină, hormoni care reglează somnul.

• Mănâncă o banană ca o gustare de seară.
• Adaugă banane feliate în smoothie-ul tău de dimineață.

Migdale

Migdalele sunt bogate în grăsimi sănătoase, proteine ​​și fibre, care vă ajută să rămâneți mai satul mai mult timp. Conțin și magneziu, important pentru relaxarea musculară și îmbunătățirea calității somnului. Cercetările arată că consumul de migdale vă poate ajuta să adormiți mai repede și să reduceți insomnia.

• Savurați migdalele ca o gustare în timpul zilei sau înainte de culcare.
• Adaugă-le în iaurt sau fulgi de ovăz.

Kiwi

Kiwi este un fruct cu conținut scăzut de calorii, bogat în vitaminele C și K și conține antioxidanți și fibre care susțin sănătatea gastrointestinală și sistemul imunitar. Cercetările au arătat că consumul de kiwi înainte de culcare poate îmbunătăți calitatea somnului, probabil datorită conținutului său ridicat de antioxidanți și serotonină.

• Mănâncă kiwi în timpul mesei de seară.
• Adăugați kiwi feliate într-o salată de fructe sau într-un smoothie.

Iaurt grecesc

Iaurtul grecesc este o sursă excelentă de proteine ​​care te ajută să fii satul mai mult timp, ceea ce este util atunci când ești la dietă. De asemenea, conține calciu, care joacă un rol în producerea de melatonină. De asemenea, calciul ajută la relaxarea mușchilor și la reducerea stresului, ceea ce te ajută să dormi mai bine.

• Bucurați-vă de iaurt grecesc ca gustare de seară.
• Adăugați fructe sau miere pentru un plus de dulceață.

Carne de curcan

Carnea de curcan este o sursa excelenta de proteine ​​si este bogata in triptofan, un aminoacid care stimulează producția de serotonina și melatonina, hormoni care reglează somnul. Datorită conținutului său ridicat de proteine, carnea de curcan ajută și la contracararea senzației de sațietate.

• Pregătiți o friptură de curcan pentru cină.
• Adăugați curcan feliat în salate sau sandvișuri.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Elena Didila
Categorie: Alimentatie si nutritie

Articole similare

DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
Cele mai frumoase 5 fraze din „Micul Prinț” despre prietenie și fericire care te vor pune pe gânduri / FOTO: freepik.com

Cele mai frumoase 5 fraze din „Micul Prinț” despre prietenie și fericire care te vor pune pe gânduri

Iulia Alexandra Vanzariuc, eleva cu 10 pe linie la Bacalaureat. „Am muncit foarte mult”

Iulia Alexandra Vanzariuc, eleva cu 10 pe linie la Bacalaureat. „Am muncit foarte mult”

Fotografie de la Brett Sayles/ Pexels

Comportamente rele pe care le transmiteți copiilor fără să vă dați seama

Fotografie de la Gustavo Fring/ Pexels

Cei mai de succes copii au părinți care fac aceste cinci lucruri, conform oamenilor de știință

pixel