Învață-ți copiii cum să folosească corect toaletele publice
Data publicării:
Se întâmplă adesea când petrecem zile lungi departe de casă: copiii trebuie să meargă la baie și trebuie doar să mergem la cea mai apropiată toaletă publică rugându-ne să fie curată! Dar cum să-i înveți pe copii să folosească toaletele publice? Și cum putem ajuta un copil mai mic să meargă acolo liniștit, fără teamă?

Folosirea toaletelor publice poate fi o sursă de îngrijorare pentru părinți din cauza potențialelor riscuri de igienă și siguranță. Este esențial să educăm copiii despre cum să utilizeze aceste facilități într-un mod sigur și igienic.

În băile publice, riscul principal este evident expunerea la germeni și bacterii: băile publice pot găzdui diverse microorganisme, bacterii precum Escherichia coli, Staphylococcus aureus și alți agenți patogeni care pot provoca infecții gastro-intestinale, infecții ale pielii sau ale tractului urinar.

Din acest motiv este important să-i învățăm pe copiii noștri că nu trebuie să atingă suprafețele inutil și că trebuie să se spele bine pe mâini cu săpun după ce au folosit baia. Pentru a evita contactul cu bacteriile, ar fi mai bine să evitați, dacă este posibil, să vă așezați pe scaunele de toaletă.

Cum să igienizezi toaletele publice?

Când intrăm într-o baie publică, primul lucru pe care ar trebui să-l facem este să încercăm să igienizăm zonele pe care le atingem: deci cu siguranță scaunul de toaletă. Să-l curățăm cu un șervețel dezinfectant. Dacă nu avem dezinfectanți la dispoziție, creăm o barieră cu hârtie igienică.

Dacă avem copii mici, punem în geantă un pachet de huse de unică folosință: sunt ușor de folosit și foarte practice pentru a le avea mereu la noi.

Cum să te protejezi corect în băile publice?

Când suntem în vacanță sau într-o excursie departe de casă, ar fi o idee bună să avem întotdeauna în geantă șervețele dezinfectante pentru suprafețe, șervețele dezinfectante pentru mâini și eventual un gel antibacterian pentru mâini.

Când intrăm în baie, dezinfectăm marginea toaletei înainte de a o folosi și, de asemenea, folosim șervețele pentru a curăța mânerul toaletei și chiuveta.

Pentru a evita contactul direct cu suprafețele potențial contaminate, îi învățăm pe copii să folosească hârtie igienică sau șervețele pentru a atinge mânerele ușilor și spălarea toaletei.

2. Fotografie... (pexels-francesco-rosati-130660296-11578417_56512100.jpg)

Le reamintim copiilor să nu-și atingă fața, în special ochii, nasul și gura, înainte de a se spăla pe mâini.

După ce ați folosit baia, trebuie să vă spălați bine mâinile timp de cel puțin 20 de secunde cu apă și săpun.

 În absența săpunului, folosiți un dezinfectant pentru mâini pe bază de alcool. Să nu uităm să învățăm copiii să folosească batiste pentru a-și usca mâinile și, dacă este posibil, să le folosească și atunci când închid robinetul sau când deschid ușa băii.

Evită folosirea dispozitivelor de uscare a mâinilor. Dispozitivele de uscare a mâinilor pot răspândi germeni.

Încurajează-i să folosească prosoape de hârtie pentru a-și usca mâinile sau să lase mâinile să se usuce natural.

Dacă prosoapele de hârtie nu sunt disponibile, arată-le cum să folosească uscătorul fără a atinge suprafața acestuia.

Educație privind folosirea hârtiei igienice

Utilizarea corectă a hârtiei igienice este importantă pentru igienă și confort. Explică-le cum să folosească suficientă hârtie igienică și să se asigure că aceasta ajunge în toaletă, nu pe podea. Învață-i să nu arunce alte obiecte (șervețele umede, prosoape de hârtie) în toaletă pentru a evita blocarea acesteia.

Un alt aspect important este să îi înveți pe copii să fie atenți la persoanele din jurul lor și să nu vorbească cu străinii în toaletă. Spune-le să meargă întotdeauna la toaletă cu un prieten sau cu un membru al familiei, dacă este posibil, pentru a nu fi singuri.

Educarea copiilor despre utilizarea în siguranță și igienică a toaletelor publice este esențială pentru sănătatea și siguranța lor. Prin urmarea acestor sfaturi, copiii pot învăța să folosească spațiile publice cu încredere și responsabilitate, reducând riscurile de expunere la germeni și alte pericole.

O bună educație în această privință va contribui la formarea unor obiceiuri sănătoase care vor dura toată viața.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Elena Didila
Categorie: Homepage

Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite
Cele șapte comportamente ale copilului fericit. Specialist: „Aceste atitudini îți arată că micuțul tău crește puternic și plin de bucurie” / FOTO: freepik.com @senivpetro

Cele șapte comportamente ale copilului fericit. Specialist: „Aceste atitudini îți arată că micuțul tău crește puternic și plin de bucurie"

Dacă spui aceste expresii când vorbești cu copilul, va avea o personalitate puternică și autentică / FOTO: freepik.com @prostooleh

Dacă spui aceste expresii când vorbești cu copilul, va avea o personalitate puternică și autentică

Nume pentru copii care înseamnă curaj și putere: Sugestii pentru părinții care doresc să transmită un mesaj de încredere și reziliență / FOTO: freepik.com @senivpetro

Nume pentru copii care înseamnă curaj și putere: Sugestii pentru părinții care doresc să transmită un mesaj de încredere și reziliență

Greșelile părinților care distrug autonomia copiilor: Cum să evităm capcanele care le frânează progresul în creștere / FOTO: freepik.com @v.ivash

Greșelile părinților care distrug autonomia copiilor: Cum să evităm capcanele care le frânează progresul în creștere

pixel