Motive pentru care părinții rămân împreună, chiar dacă nu mai sunt îndrăgostiți
Data publicării:
Majoritatea părinților sunt conștienți că relațiile de cuplu se schimbă pe măsură ce timpul trece. 

La început, pasiunea și îndrăgostirea cedează locul unui tip de iubire mai matur, care acceptă „defectele” partenerului și oferă suficientă libertate pentru ca fiecare să se poată exprima autentic.

În această perioadă, poate că nu mai există fluturi în stomac, dar cuplul se simte mai conectat și înțelegerea reciprocă este mai profundă.

Citește și Principalele greșeli ale părinților de astăzi și teama lor de a „traumatiza” copilul. Psiholog: „Te naști ca ființă umană, dar devii om prin educație. NU există altă cale!”

SURSA FOTO: Freepik.com@freepik

Totuși, chiar dacă această etapă poate aduce siguranță și stabilitate, există momente în care lucrurile se schimbă, iar iubirea începe să se stingă.

De obicei, acest proces nu se întâmplă brusc; de multe ori trec luni sau chiar ani înainte ca părinții să realizeze că dragostea s-a stins.

În astfel de situații, multe cupluri aleg să se despartă pentru a-și urma propriile drumuri, dar această decizie nu este niciodată simplă, mai ales atunci când sunt implicați copii sau alte interese comune.

Motivele pentru care unii părinți aleg să rămână împreună, chiar dacă nu mai au sentimente

De aceea, există momente în care, chiar dacă dragostea s-a încheiat, părinții aleg să rămână împreună.

Copii 

Presiunea familiei

Teama de singurătate

Dependență

Teama de schimbare

Este important de menționat că, deși aceste motive pot fi considerate valabile pentru a continua o relație de cuplu, ele nu ar trebui să fie singurele motive pentru care alegi să rămâi alături de celălalt.

Viața în cuplu poate fi extrem de complexă, dar atunci când fundamentele relației încep să se clatine și nu mai ești fericit alături de acea persoană, este momentul să te gândești la viața voastră împreună și să găsești soluții pentru problemele care te preocupă cel mai mult.

O separare nu trebuie să fie un traumatism pentru copii, să afecteze relațiile familiale sau să îți dăuneze stimei de sine.

Dacă este gestionată corect, poate chiar să devină o lecție valoroasă de viață pentru copii, pentru cei din jur și pentru tine.

Pentru asta, este important ca ambele părți să fie sincere și să fie dispuse să găsească soluția cea mai bună pentru toți, fără a-și compromite sentimentele și bunăstarea emoțională.

Pentru că, deși poate îți refuzi să o recunoști, uneori este mai bine să fii singur decât să fii în compania greșită.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Raluca Panțiru
Categorie: Sanatate

Articole similare

Ce reprezintă sindromul bebelușului zguduit

Știrile din ultimele zile vorbesc despre un sindrom...



Cele mai noi articole

Motive pentru care bebelușul tău nu doarme noaptea

„Doarme când doarme bebelușul” este un sfat bun, dar...


Top citite
Copiii pot deveni mai inteligenți dacă părinții fac aceste 10 lucruri simple, dovedite științific! Cercetători: „Îmbunătățesc memoria, creativitatea și gândirea logică” / FOTO: freepik.com @kuzmichstudio

Copiii pot deveni mai inteligenți dacă părinții fac aceste 10 lucruri simple, dovedite științific! Cercetători: „Îmbunătățesc memoria, creativitatea și gândirea logică”

Copiii care ajung să fie inteligenți, de succes și încrezători sunt crescuți cu aceste 9 principii. Concluziile unui studiu pe 200 de familii / FOTO: freepik.com @EyeEm

Copiii care ajung să fie inteligenți, de succes și încrezători sunt crescuți cu aceste 9 principii. Concluziile unui studiu pe 200 de familii

O bunică spune care sunt cele 3 reguli de aur pe care orice bunic trebuie să le respecte / FOTO: freepik.com @galitskaya

O bunică spune care sunt cele 3 reguli de aur pe care orice bunic trebuie să le respecte

Un studiu britanic concluzionează că interzicerea telefoanelor mobile la cursuri este inutilă: „Nu îmbunătățește performanța școlară!” / FOTO: freepik.com @
vh-studio

Un studiu britanic concluzionează că interzicerea telefoanelor mobile la cursuri este inutilă: „Nu îmbunătățește performanța școlară!”

pixel