Obiceiurile proaste de care fiecare părinte ar trebui să scape pentru a stabili o relație sănătoasă cu copiii
Data publicării:
Cu toții  avem diverse obiceiuri proaste Dacă ne îngrijorăm sau nu depinde de oamenii din jurul nostru sau de situația noastră particulară. Există obiceiuri proaste pe care fiecare părinte ar trebui să le elimine pentru a stabili o relație sănătoasă cu copiii lor și a-i învăța obiceiuri bune.

Iată toate obiceiurile proaste la care fiecare părinte ar trebui să renunțe.

Drame emoționale fără sens

Cum reacționezi când te confrunți cu o situație care contravine așteptărilor tale? Imaginează-ți că micuțul tău a uitat acasă niște lucruri pentru școală, mașina nu pornește și ai întârziat deja la serviciu.

Ești unul dintre acei oameni care se supără și ridică vocea? Acest comportament poate fi normal, atâta timp cât nu exagerați și nu rămâneți blocat în acest mecanism. Dacă faci asta, copilul tău nu va putea reacționa la probleme și adversități, imitându-ți în cele din urmă atitudinea.

O strategie bună pentru a reacționa la circumstanțe ca aceasta este evaluarea fiecărei probleme. În al doilea rând, dacă poți, încearcă să rezolvi fiecare situație cu cel mic. Va învăța că fiecare problemă are o soluție și că munca în echipă este strategia câștigătoare.

Ascunderea emoțiilor pentru că sunt un semn de slăbiciune

A crede că a-ți arăta emoțiile este un semn de slăbiciune este o credință înrădăcinată în special la bărbați.  Este o idee falsă: copiii tăi au nevoie de tatăl lor pentru a le arăta dragoste. Nu este nimic în neregulă cu asta, dimpotrivă.

Există, de asemenea, tați și mame care cred că ar trebui să arate încrezători și fericiți în orice moment și pretind că totul este bine. Toate aceste cazuri reprezintă obiceiuri proaste pe care fiecare părinte ar trebui să le elimine.

Citește și : Greșelile părinților care îi fac pe copii lipiți și dependenți: „Evitați capcanele nedorite!”

Prin capacitatea ta de a-ți exprima dragostea pentru copiii tăi sau preocuparea pentru problemele de zi cu zi, poți stabili o legătură mai strânsă.

Desigur, nu este nevoie să-ți arăți emoțiile la extrem. Nimeni nu se așteaptă să fiți supereroi. Obțineți ajutor și împărtășiți responsabilitățile cu alți membri ai familiei.

Critica excesiva

Analizezi și critici enorm fiecare greșeală a copiilor tăi? Faci același lucru cu tine și cu partenerul tău? Este de înțeles că faci asta cu scopul de a îmbunătăți lucrurile. Problema este însă că  criticile pot submina siguranța copiilor.

În încercarea de a se proteja, ei pot ajunge să te ignore sau să devină defensivi. În cel mai rău caz, veți crea probleme de lipsă de încredere și de stima de sine celor mici. Nu e nimic rău în a dori să îmbunătățești lucrurile, dar nu ar trebui să cazi în perfecționism.

Vezi și: 7 lucruri enervante pe care le spun părinții copiilor lor. Psiholog: Folosesc expresii „moștenite” care le pot crea micuților probleme grave

În loc să vezi tot ce este greșit, caută partea bună a lucrurilor. Când faci o critică, asigură-te că faci și comentarii pozitive. Concentrează-te pe ceea ce funcționează și lucrează cu copilul și partenerul tău pentru a găsi posibile îmbunătățiri.

Îi judeci pe alți părinți

Unul dintre obiceiurile proaste de care fiecare părinte ar trebui să scape este criticarea altor părinți. Ar putea fi dificil, pentru că  mereu credem că modul nostru de a educa este cel mai bun. Fie că este vorba despre modul în care un tată și o mamă își hrănesc, își disciplinează sau își răsplătesc copiii, ar trebui să respectați fiecare părinte.

Așa cum nu există altă mamă sau tată ca tine, nu există nici un alt copil ca al tău. Prin urmare, este normal ca fiecare părinte să-și găsească propriul mod de a-și educa copiii. Ceea ce funcționează pentru ei poate să nu funcționeze pentru copilul tău.

Citește și: De ce trebuie să mă aplec ca să vorbesc cu copilul? Beneficiile extraordinare ale acestui gest: „Haideți să ne punem în locul micuților!”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Elena Didila
Categorie: Metode si tehnici
Tagurile articolului: copii  educatie  obiceiuri  parinti 

Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite
Afirmații pozitive pentru părinți pentru îmbunătățirea stării psihice / FOTO: freepik.com@freepik

Afirmații pozitive pentru părinți pentru îmbunătățirea stării psihice

10 tehnici de parenting tradițional pe care generația modernă ar trebui să le redescopere: Lecții valoroase din trecut pentru părinți de astăzi / FOTO: freepik.com @EyeEm

10 tehnici de parenting tradițional pe care generația modernă ar trebui să le redescopere: Lecții valoroase din trecut pentru părinți de astăzi

STUDIU Aceasta este vârsta la care copiii încetează să mai creadă în Moș Crăciun / FOTO: freepik.com@ gpointstudio

STUDIU: Aceasta este vârsta la care copiii încetează să mai creadă în Moș Crăciun

Când încep bebelușii să recunoască fețele și să-și amintească lucruri / FOTO: freepik.com@ bearfotos

Când încep bebelușii să recunoască fețele și să-și amintească lucruri?

pixel