Oțet de mere înainte de culcare: Efecte incredibile la care nu te așteptai niciodată
Data publicării:
Ai probleme cu somnul și nu mai știi ce să faci? S-ar putea să avem exact soluția ideală pentru tine, tot ce ai nevoie este niște oțet de mere. Haideți să descoperim mai multe despre acest subiect.

În primul rând, să încercăm să înțelegem despre ce vorbim când ne referim la oțet de mere. Ei bine, mai exact este un lichid cu gust acru, dar la fel de popular în bucătărie pentru utilizări gastronomice. 

Totuși, așa cum se întâmplă adesea cu cele mai tipice și răspândite produse de bucătărie, acestea nu sunt folosite doar pentru preparate, ci și pentru alte scopuri care sunt la fel de valabile și indispensabile pentru noi toți.

În special, de fapt, se pare că acest lucru ar putea avea beneficii foarte utile în scopuri medicinale. Tot în ceea ce privește oțetul de mere, de fapt, trebuie să știți că acesta conține o concentrație care poate varia de la trei până la cinci procente de acid acetic diluat în apă, dar nu numai. Întotdeauna oțetul mai conține și componente bioactive precum acidul acetic, acidul galic, catechina, acidul cafeic și epicatechina care sunt adevărați aliați ca antioxidanți și antimicrobieni.

Beneficiile oțetului de mere

Tocmai din acest motiv, pe scurt, nu ne este greu să ne imaginăm versatilitatea imensă a acestui aliment. În special, însă, astăzi am decis să ne concentrăm pe o utilizare foarte specifică a oțetului de mere care ar putea aduce beneficii surprinzătoare sănătății, cel puțin.

Nu mulți știu, de fapt, că chiar și o cantitate mică este suficientă înainte de a merge la culcare pentru a-și putea regenera organismul într-un timp scurt: cu condiția, însă, ca această administrare să se facă în mod regulat.

2. Fotografie... (pexels-olia-danilevich-5471920_27041600.jpg)

Fotografie de la OLIA DANILEVICH/ Pexels

Se amestecă o linguriță de oțet de mere și miere fiecare într-un pahar de apă caldă. Beți cu 30 minute înainte de culcare.

Dar care sunt beneficiile pe care oțetul de mere le poate avea asupra noastră și asupra organismului nostru?

În primul rând, trebuie să știți că oțetul de mere ne poate ajuta să reglăm și, în special, să reducem refluxul gastro-esofagian care de multe ori ne face imposibil să dormim. Dar nu numai atât: poate fi un aliat valabil și pentru iritațiile pielii, eventualele mușcături de insecte sau erupțiile cutanate. În plus, este esențial pentru digestie și pentru scăderea nivelului de zahăr.

Ajută la pierderea în greutate

Studiile au arătat că privarea de somn este strâns legată de obezitate. Cu cât persoană se confruntă cu multe kilograme în plus, cu atât mai mult crește raportarea problemelor cu somnul.

Oțetul din cidru de mere previne acumularea de grăsimi. Într-un studiu, s-a constatat că acest lucru se realizează prin reducerea capacității organismului de a transformă alimentele cu conținut de amidon cum ar fi pastele și orezul în calorii.

Oprește sughițul

Gustul acru al oțetului de cidru de mere suprasolicită nervii din gât, care provoacă sughițuri. Acest lucru face nervii să „uite” de necesitatea de a sughiță. Pentru asta, înghițiți o linguriță de oțet de cidru organic.

Elimină crampele picioarelor

Crampele la picioare pe timp de noapte sunt cel mai probabil provocate de lipsa de potasiu.

Oțetul de cidru de mere conține o alimentație sănătoasă de potasiu, care va restabili echilibrul corpului. Se amestecă 2 linguri de oțet cu un pahar de apă caldă și se bea înainte de culcare în fiecare noapte pentru a reduce crampele.

Contraindicații ale oțetului de mere

Atenție însă, pentru că așa cum se întâmplă de multe ori nu ar trebui sa abuzăm de acest produs crezând că poate reprezenta soluția tuturor problemelor noastre. Riscurile cu care ne putem confrunta, dacă nu suntem precauți în utilizarea lui, pot viza de fapt uzura dinților noștri din cauza unei deteriorări a smalțului.

Sau, din nou, putem risca sa ne reducem nivelul de potasiu sau, în final, să ne iritam gâtul mai ales dacă îl consumam în cantități mari.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Elena Didila
Categorie: Alimentatie si nutritie

Articole similare


Cele mai noi articole

Când copilul face mofturi, pune-ți această întrebare

Fiecare părinte s-a confruntat, la un moment dat, cu...


Top citite
Foto: Freepik@freepik

„Dacă, Doamne ferește, s-ar da așa ceva la BAC, nu ar mai lua nimeni examenul”, spune Prof. Mariana Badea

Cum susțin părinții, fără să realizeze, analfabetismul funcțional al copiilor? Prof. Mariana Badea: „Nu mi-aș fi imaginat vreodată! Este peste puterile mele” / FOTO: freepik.com @wavebreakmedia_micro

Cum susțin părinții, fără să realizeze, analfabetismul funcțional al copiilor? Prof. Mariana Badea: „Nu mi-aș fi imaginat vreodată! Este peste puterile mele” / VIDEO

Semnele care arată că ai primit o educație bună de la părinții tăi! Abilitățile care te fac să fii pregătit pentru succesul pe termen lung / FOTO: freepik.com @EyeEm

Semnele care arată că ai primit o educație bună de la părinții tăi! Abilitățile care te fac să fii pregătit pentru succesul pe termen lung

Prof. Mariana Badea, despre schimbările din sistemul de învățământ „Nu se mai numesc opere literare, se numesc texte, ca la manele” / FOTO: freepik.com@ zinkevych

Prof. Mariana Badea, despre schimbările din sistemul de învățământ: „Nu se mai numesc opere literare, se numesc texte, ca la manele” / VIDEO

pixel