Cele cinci motive pentru care pediatrii recomandă copiilor să meargă pe jos la școală! Ce riscuri își asumă părinții care ignoră acest obicei?
„Aici mi se pare că este mai dificil să înțarci decât să continui alăptarea pentru că mama trebuie să aibă un efort în plus ca să citească aceste semne”, a spus Mara Popescu la Părinți Prezenți, o emisiune marca ParintisiPitici.ro. Potrivit expertei, înțărcarea nu este un simplu proces de înlocuire a sânului cu alimente sau băuturi, ci implică o înțelegere profundă a nevoilor copilului.
SURSA FOTO: freepik.com @asmedvednikov
Pentru a începe procesul de înțărcare, Mara Popescu recomandă părinților să observe și să noteze cu atenție momentele în care copilul solicită sânul.
„Recomandarea mea pe care o fac mamelor atunci când se gândesc la înțărcare este să observe și să noteze. Să observe care sunt momentele în care copilul cere sânul și să se gândească care este nevoia din spatele acelei solicitări.
La trezire poate să fie o nevoie de reconectare sau poate să fie o foame atunci când se trezește dimineața și are nevoie de mai mulți nutrienți.
Atunci când aleargă și transpiră în parc poate să fie o nevoie de sete și poate să-i răspundă oferindu-i apă.
Când este speriat, când se întâmplă ceva, se lovește, poate să fie nevoia de confort”, a explicat experta.
SURSA FOTO: freepik.com @dpphototime
„Pentru fiecare nevoie îi oferim niște soluții specifice”, subliniază Mara Popescu.
Înțărcarea este o etapă naturală, dar plină de provocări atât pentru copil, cât și pentru mamă. Cheia succesului stă în observarea atentă a comportamentului copilului, înțelegerea nevoilor sale și oferirea unor soluții adaptate fiecărei situații.
„Când începem înțărcarea nu înseamnă că înlocuim sânul cu alimente sau cu băuturi. Este mult mai complex de atât!” a concluzionat experta.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.
Decizia de a trimite un copil...
Mulți dintre noi s-au simțit...
De obicei asociem astmul cu dificultăți de respirație și utilizarea...
Amigdalele palatine sunt structuri de țesut limfatic...