Puterea teatrului în educație. Povestea inspiratoare a Anei Avram și cum actoria le oferă copiilor aripi să zboare / VIDEO
Foarte mulți studenți care vor să fie profesori ajung să plece din sistem pentru că se sperie, li se pare greu atunci când ajung să fie singuri la catedră în fața elevilor.
„Ne întoarcem la construcție. S-a spus că nu-i suficientă practica, că nu-i suficientă informație psihopedagogică sau metodică sau de specialitate. Toate aceste lucruri sunt sub un anumit semn al întrebării pentru faptul că după universități oamenii trebuie să fie ajutați, sprijiniți, mentorați pentru ce se întâmplă la clasă. Ei sunt aruncați în gura lupului.
De aceea mulți studenți buni care își doresc să fie profesori pleacă din sistem pentru că se sperie. Cineva trebuie să-i ia, să aibă grijă în primii trei ani: pentru ca e dovedit: primii trei ani sunt vitali: ori rămâi, ori pleci.
Trebuie să aibă grijă de ei. Să rămână, să le placă, să-și ducă idealismul mai departe și când apar problemele pe care le-am discutat la cursurile teoretice, când ești tu singur în clasă nu mai este așa frumos.
Ai nevoie de un mentor atunci când vei fi acolo, în trafic, în mijlocul Bucureștiului, nu când faci traseul ca e cineva lângă tine.
Când ești tu cu mașina în mijlocul traficului ar trebui să fie cineva să te ajute să treci peste momentele. Să-ți dai seama cat de frumos este și ca poți sa fii un profesor bun”, a explicat Prof. univ. dr. Ovidiu Pânișoară, în cadrul emisiunii.
A face practică cu un mentor este ca și cum ai lua lecții de condus și conduci alături de instructor, ceea ce-ți oferă un fel de siguranță că știi că ai pe cineva în dreapta ta. La fel este și cu predatul alături de mentori. Este o diferență între practica cu un mentor și momentul în care un viitor profesor se află la catedră cu elevii.
Vezi și Goana după „cea mai bună școală”: ambiția părinților și coșmarul copiilor?
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.
Profesorul Bogdan Cristescu...
Raluca-Emima Vasilciuc și...
Nu există nicio modalitate mai...
Este unul dintre momentele magice ale părinției pe care le-ai așteptat cu...
O țară a decis să suspende...