Secrete pentru creșterea copiilor care cred în ei înșiși, potrivit psihologului dr. Tovah Klein
Data publicării:
Pentru a crește copiii să devină adulți încrezători în sine, psihologul copilului Tovah Klein a sugerat 5 strategii pe care părinții să le implementeze zilnic.  

Potrivit dr. Tovah Klein, psiholog pentru copii, pentru a crește copiii care știu să creadă în ei înșiși în orice context, aceștia trebuie să fie antrenați să fie rezistenți, o abilitate despre care expertul explică că nu este înnăscută, ci strâns legată de modul în care părinții își cresc copiii: „Învățați să fiți flexibil, să vă adaptați și să primiți ceea ce se întâmplă cu o deschidere la minte potrivită”.

Construiește o relație bazată pe încredere

Primul sfat pe care psihologul îl dă părinților este să se asigure că copiii lor au încredere în mama și tata.

„Copiii trebuie să știe că părinții lor vor fi alături de ei, orice s-ar întâmpla”, a explicat psihologul pentru DailyMail. Asta nu înseamnă să fii mereu prezent fizic, expertul ne amintește că separarea dintre părinți și copii este esențială pentru ca aceștia din urmă să crească încrezători, dar să revină mereu. „Cel mic trebuie să știe că chiar și atunci când se împiedică sau când nu vrea să asculte de nimeni, părinții lui îl vor iubi mereu”. 

Validați emoțiile copiilor

Deși nu este ușor să fii văzut plângând în fața copiilor sau, dimpotrivă, să le suporti durerea, psihologul îi îndeamnă pe părinți să împărtășească emoțiile negative cu copiii lor.

„Cei mici învață zi de zi ce înseamnă să simți anumite emoții, părinții trebuie să le asculte și să le valideze făcându-i să se simtă înțeleși”.

Creșterea copiilor independenți

Pentru a crește copiii încrezători în sine este important ca aceștia să învețe independența devreme și, deși poate părea contraintuitiv, copiii devin independenți dacă părinții știu să le pună limite: „Recomand un stil parental cu autoritate, mai ales în copilăria timpurie, bazat pe comunicare deschisă cu copiii dar și pe reguli precise”.

2. Foto: Free... (secrete-pentru-cresterea-copiilor-care-cred-in-ei-insisi--potrivit-psihologului-dr--tovah-klein-2_92691600.jpg)

Foto: Freepik @katemangostar

Potrivit expertului, aceste limite vor permite copiilor să facă pași decisivi și siguri către creșterea lor independentă. Cu toate acestea, este, de asemenea, important ca părinții să lase copiii liberi să experimenteze și să facă lucrurile pe cont propriu.

Conectați-vă cu ceilalți

Pentru a dezvolta încrederea în sine a copiilor, este foarte important să se creeze o rețea densă de relații cu semenii din jurul lor. Mergând la grădiniță, ieșind să se joace în parc, copiii vor putea întâlni mulți prieteni: „Empatia copiilor decurge tocmai din capacitatea lor de a relaționa cu acei oameni care trec dincolo de cercul membrilor familiei”.

Astfel, făcând prieteni, copiii își vor dezvolta abilități sociale, vor putea să se facă cunoscuți și să-și afirme părerea, dar și să o asculte activ și să o accepte pe cea a celorlalți. Kelin precizează pe paginile DailyMail că părinții pot organiza întâlniri de joacă și activități pentru copiii lor care necesită cooperare și lucru în echipă.

Fă-i să se simtă înțeleși

Copiii sunt capabili să se iubească pe ei înșiși și să creadă că merită dacă cineva i-a iubit mai întâi și i-a făcut să se simtă importanți, potrivit psihologului, care, prin urmare, invită părinții să răsplătească realizările copiilor lor.

„Greșeala pe care o fac mulți adulți este să înceapă cu prejudecăți, considerând că unele dintre atitudinile copiilor lor sunt inadmisibile”, a spus Klein pentru DailyMail.

Prin urmare, expertul sugerează să lăudați efortul, mai degrabă decât rezultatul, complimentându-vă copiii și astfel lăsându-i să-și îmbunătățească imaginea pe care o au despre ei înșiși.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Elena Didila
Categorie: Metode si tehnici

Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite
Expertă în parenting și mamă a trei copii: „Lucrul nr. 1 pe care părinții uită să-i învețe pe copiii din această generație!” / FOTO: freepik.com @sherry

Expertă în parenting și mamă a trei copii: „Lucrul nr. 1 pe care părinții uită să-i învețe pe copiii din această generație!”

Foto: Freepik @ itsnaeem

Fă-ți copilul să iubească școala și învățarea: Metodele pedagogilor de la Harvard pentru a stimula interesul acestora

Adevăruri dure despre școală. Nimeni nu vrea să le știe, dar toată lumea le va accepta în cele din urmă / FOTO: freepik.com @pozdnikovklinker-1

Adevăruri dure despre școală. Nimeni nu vrea să le știe, dar toată lumea le va accepta în cele din urmă

Părinții cu aceste obiceiuri nu sunt apropiați de copiii lor adulți / FOTO: freepik.com@freepik

Părinții cu aceste obiceiuri nu sunt apropiați de copiii lor adulți

pixel