Sfatul numărul UNU pentru orice proaspăt părinte. ”Ia-l în considerare dacă nu vrei să înnebunești”, spune un părinte celebru
Data publicării:
Venirea pe lume a unui copil este un moment unic, plin de bucurii, dar și de provocări. Pentru mulți părinți, rutina zilnică este dată complet peste cap, iar timpul liber pare să dispară complet.

 Totuși, Michael Chernow, antreprenor de succes și tată, oferă un sfat esențial pentru proaspeții părinți: nu renunțați la pasiunile voastre și împărțiți responsabilitățile.

De ce este important să îți menții obiceiurile?

Chernow subliniază că renunțarea completă la activitățile care vă fac fericiți poate avea consecințe negative.

”Iată un sfat pentru noii părinții, un sfat la care trebuie să acordați atenție. Dacă tocmai ai născut un copil și vrei să nu devii complet nebun, împarte-ți responsabilitățile cu partenerul tău pentru a putea continua să faci ceea ce îți place sau iubești.

Nu te opri din a merge la sală. Nu te opri din lectură. Creează un program astfel încât să poți să faci cu adevărat acele lucruri. Nu o să fie ca înainte, când obisnuiai să faci cum doreai. Nu în fiecare zi vei putea să faci ceea ce îți dorești, dar pentru a putea spune, ok, săptămâna aceasta voi termina aceste lucruri sau astăzi, luni, miercuri, vineri, voi merge la sală dimineața și soțul meu sau soția mea va avea grijă de bebeluș, iar marți, joi, sâmbătă, va merge el la sală.

Cel mai rău lucru care se poate întâmpla unor proaspeți părinți este să nu aveți un plan și să întrerupeți toate lucrurile care vă faceau fericit și vă aduceau succes personal. Ăsta este sfatul meu pentru părinții noi”, a spus cunoscutul om de afaceri și părinte înacelași timp, Michael Chernow.

2. Foto: Free... (sfatul-numarul-unu-pentru-orice-proaspat-parinte--e2809dia-l-in-considerare-daca-nu-vrei-sa-innebunestie2809d--spune-un-parinte-celebru_49299200.jpg)

Foto: Freepik @freepik

Realism și flexibilitate

Este important să recunoaștem că viața cu un nou-născut nu va fi niciodată la fel ca înainte. Totuși, stabilirea unui plan vă poate ajuta să păstrați controlul asupra vieții voastre și să evitați sentimentul de haos total.

Nu toate zilele vor merge conform planului, iar uneori va trebui să ajustați programul în funcție de nevoile copilului. Dar având o structură de bază, veți reuși să vă atingeți obiectivele personale și să păstrați o stare de spirit pozitivă.

Cheia este comunicarea

Un astfel de plan nu poate funcționa fără o bună comunicare în cuplu. Discutați deschis despre nevoile fiecăruia, despre ce vă face fericiți și cum puteți să vă sprijiniți reciproc. Împărțirea responsabilităților și sprijinul sunt esențiale pentru a traversa cu succes această perioadă plină de schimbări.

A fi părinte nu înseamnă să renunți la tine, ci să găsești un echilibru între noile responsabilități și lucrurile care îți aduc bucurie. Planificarea, flexibilitatea și sprijinul reciproc sunt instrumentele care vă vor ajuta să creșteți copilul cu succes, fără să pierdeți din vedere propriul echilibru și fericire.

Cum spunea Michael Chernow, „Păstrați ceea ce vă face fericiți. Este cheia pentru a rămâne sănătoși și echilibrați ca părinți.”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Elena Didila
Categorie: Metode si tehnici

Articole similare


Cele mai noi articole

Presiunea familiei influențează fertilitatea?

„Și voi, când vă hotărâți?” este o întrebare clasică în...


Top citite
Cele mai frecvente expresii folosite de mame în timpul nașterii. Moașă: „Nu trebuie să vă cereți scuze, aceste aspecte nu contează!” / FOTO: freepik.com @DC Studio

Cele mai frecvente expresii folosite de mame în timpul nașterii. Moașă: „Nu trebuie să vă cereți scuze, aceste aspecte nu contează!”

Lecția de parenting a unei mame milionare: „Asta este mai valoros pentru copil decât să-l înscrii la activități pentru care părinții sunt dispuși să plătească oricât” / FOTO ILUSTRATIV: freepik.com @julliafedorova

Lecția de parenting a unei mame milionare: „Asta este mai valoros pentru copil decât să-l înscrie la activități pentru care părinții sunt dispuși să plătească oricât”

10 lucruri pe care le-au făcut copiii din generația X și care i-ar face să plângă pe cei din generația Z. Experți: „Autonomia era o necesitate!” / FOTO: freepik.com @senivpetro

10 lucruri pe care le-au făcut copiii din generația X și care i-ar face să plângă pe cei din generația Z. Experți: „Autonomia era o necesitate!”

Universitatea Harvard demonstrează că o metodologie educațională mai puțin cunoscută este mult mai eficientă decât cred majoritatea / FOTO: freepik.com @dotshock

Universitatea Harvard demonstrează că o metodologie educațională mai puțin cunoscută este mult mai eficientă decât cred majoritatea

pixel