Sfaturi pentru a fi cei mai buni bunici
Data publicării:
Dacă te întrebi cum să fii un bun bunic bun, răspunsul este mai simplu decât crezi: cunoaște-ți nepoții și petrece timp de calitate cu ei. Iată câteva sfaturi despre cum să o faci.

Fără îndoială, oamenii care au avut o conexiune bună și s-au putut bucura de bunici de-a lungul vieții o descriu ca pe o experiență minunată.

Acest lucru se întâmplă deoarece bunicii de obicei se răsfață cu nepoții lor și fac tot ceea ce nu au făcut cu copiii lor. Vrei să știi câteva sfaturi pentru a fi bunici buni?

Relația este trăită diferit, întrucât nu există responsabilitate în sensul deplin al educației, ci mai degrabă o complicitate și libertatea de a explora lumea mână în mână cu nepoții. 

În plus, sosirea lor îi găsește de obicei pe bunici într-o altă fază a vieții: activă, dar într-un ritm diferit, cu alte interese și alte preocupări.

Dacă vrei să fii  cel mai bun bunic, iată câteva sfaturi utile pentru a cultiva o legătură excelentă cu nepoții tăi.

Cum să fii bunici buni?

A avea cea mai bună legătură cu nepoții tăi este visul multor bunici, dar nu toată lumea știe cum să o facă. Mai ales în această eră digitală în care copiii preferă să petreacă mai mult timp în fața ecranelor. Mai jos, poți găsi câteva sfaturi dacă ești interesat să știi cum să fii bunici buni.

1. Împărtășește anecdote cu nepoții tăi

Îți poți imagina cum este pentru nepoții tăi să audă că nu ai folosit telefoanele mobile pentru a comunica cu prietenii tăi? Fără îndoială, multe dintre experiențele pe care le-ați avut sunt interesante și atractive, reflectă o altă epocă și pot fi intrigante pentru nepoții tăi.

Nu te priva de a-i arăta o altă lume. Acest lucru nu numai că ajută la îmbogățirea viziunii lor asupra vieții și să cunoască alte realități. Schimbul între generații ajută la menținerea tradițiilor vii.

2. Planifică cu ei

Împărtășește cu nepoții tăi, generează-le propriile momente de agrement și distracție, care nu includ întotdeauna prezența altor copii. De exemplu, îi poți duce în parc sau la cinema. De asemenea, cereți-le să vă ajute să pregătiți mâncarea sau să udați plantele. Dincolo de „ce”, ceea ce contează este calitatea timpului în comun.

3. Creați un obicei de a fi bunici buni 

De exemplu, joi la făcut prăjituri sau vineri e ziua de filme. Se generează astfel mari așteptări și așteaptă acea zi mult așteptată, în care să împărtășim și să ne distrăm împreună. Aceasta este o modalitate excelentă de a crea o conexiune de durată pe care o veți aminti toată viața.

4. Arată-i hobby-urile tale de a fi bunici buni 

Fie că ești interesat de pescuit sau de pictură, poți să împărtășești o parte din lumea ta cu nepoții tăi. Așa că poți descoperi și o nouă fațetă a acelei activități care îți place atât de mult. Poate că, datorită ție, ei ar putea fi inspirați în viitor și să urmeze aceleași hobby-uri ca și tine.

5. Întrebați-i despre interesele și activitățile lor

Dacă vă întrebați cum să fiți bunici buni, fiți parte din viața lor, știind ce îi interesează, ce le place și ce nu le place. De multe ori, nepoții câștigă o oarecare încredere și deschidere față de bunici, mai degrabă decât cu părinții. Asta pentru că, uneori, se tem de răspunsul părinților lor. Din acest motiv, ca bunici, chiar dacă trebuie să ai grijă de încrederea pe care nepotul tău o acordă în tine, îl poți ajuta să-și înțeleagă emoțiile, să gândească înainte de a acționa, să reflecte asupra acțiunilor sale și nu numai.

Este important să respectați educația părintească

Este adevărat că bunicii pot avea anumite „permisiuni” sau pot permite anumite „vicii” nepoților lor. De exemplu, atunci când petreci noaptea la ei acasă, poate ai ceda ușor la rugămintea lor să mănânce o ciocolată înainte de culcare sau să bea un suc dulce. Există bazele acelei complicitți, ale acestei legături atât de prețioase care le schimbă viețile amândurora.

Cu toate acestea, în calitate de bunici, trebuie să fiți respectuoși și față de tipul de educație pe care și-o doresc părinții nepoților săi.

Cu alte cuvinte, ar trebui să știi să respecți anumite limite și să eviți să te confrunți sau să-ți contrazici copilul în fața nepotului tău. Poți să-ți înveți valorile, să-ți transmiți cunoștințele, dar mereu având în vedere că copiii tăi au un proiect pentru nepoții tăi.

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Elena Didila
Categorie: Metode si tehnici
Tagurile articolului: bunici  nepoti  relatie  sfaturi 

Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite
O nuvelă scrisă de Fiodor Dostoievski în 1848 a devenit virală pe rețelele sociale și se vinde rapid în librării / FOTO: freepik.com@jannoon028

O nuvelă scrisă de Fiodor Dostoievski în 1848 a devenit virală pe rețelele sociale și se vinde rapid în librării

Sindromul Savant. Medic psihiatru: „Există trei teorii principale care încearcă să explice originile acestei afecțiuni” / FOTO: freepik.com @Creative Design 788

Sindromul Savant. Medic psihiatru: „Există trei teorii principale care încearcă să explice originile acestei afecțiuni”

Afirmații pozitive pentru părinți pentru îmbunătățirea stării psihice / FOTO: freepik.com@freepik

Afirmații pozitive pentru părinți pentru îmbunătățirea stării psihice

Șapte întrebări simple, dar puternice, pe care le poți adresa copiilor tăi pentru a-i ajuta să-și dezvolte încrederea și stima de sine / FOTO: freepik.com @smokewree928

Șapte întrebări simple, dar puternice, pe care le poți adresa copiilor tăi pentru a-i ajuta să-și dezvolte încrederea și stima de sine

pixel