Tinerii români reacționează după ce s-a anunțat că vor fi montate camere de supraveghere în școli: „Dacă vor să facă bullying o să facă și după ore” / VIDEO
Data actualizării:
Data publicării:
Toate școlile din România vor avea posibilitatea să instaleze camere de supraveghere fără necesitatea consimțământului profesorilor sau al părinților copiilor. 

Aceasta este o nouă modificare a Legii Educației, anunțată de Ligia Deca în urma cazurilor recente de violență extremă înregistrate. 

Dana Mihai, jurnalistă DC News, a întrebat tinerii români ce părere au despre această modificare în Legea Educației.

„Am o părere bună. Cred că o să fie o măsură bună. Putem să punem camere în școli. M-aș simți mai protejată. Cred că așa vom putea să ținem evidența cu ce se întâmplă la cursuri și cu profesorii pentru că avem și profesori care nu respectă toate regulile”, a spus o tânără. Dana Mihai a întrebat-o dacă i se pare că îi invadează intimitatea, iar tânăra a răspuns că „NU!”

„Mi se pare că ți-ar invada intimitatea și că e prea mult. Nu mi se pare necesar. Bullyingul ar putea fi rezolvat prin alte căi”, a spus un tânăr.

„Este prea de tot! Nu cred că e nevoie! În direcția violenței sunt bune camerele, dar în rest nu prea. Dacă vor fi și cu sonor mi se pare că îmi invadează puțin intimitatea”, a mai spus un alt tânăr.

„Dacă vor să facă bullying o să facă și după ore”

„Personal sunt de acord cu ele (n.r. - camerele de supraveghere din școli). În școala generală am avut camere de filmat în clasă, au prevenit anumite incidente, nu doar violente, cât și în cazuri în care dacă se strică ceva în clasă, dacă se fură ceva în clasă... Cred că sunt utile, mai ales în cazurile de violență care sunt peste tot în ultima perioadă, ar putea să prevină. Nu cred că invadează intimitatea elevilor atâta timp cât sunt folosite strict cu scopul de a proteja elevii”, a mai spus o altă tânără.

„Sunt de acord cu camerele de supraveghere din școli, deși eu nu am avut. Sunt de părere că și eu ar fi trebuit să le am deși s-au întâmplat foarte multe incidente. Cred că ar trebui să fie implementate în clasă!”, a mai fost de părere o altă tânără.

„Consider că ele nu încalcă intimitatea pentru că trebuie ca directorii să aibă un ochi asupra noastră, se întâmplă foarte multe acte de violență, poate să fie și înșelătorii dpdv al examenelor și consider că sunt foarte bune la noi în România”, a mai precizat un alt tânăr.

„Mi se pare prea mult. E exagerat! Orice mișcare faci să fii monitorizat... nu mi se pare ok. Consider că îmi invadează intimitatea. Dacă e să fie violență, nu trebuie să fie neapărat în școală. Că dacă chiar e ceva serios, poate să meargă într-un loc în care nu sunt camere. Asta e doar așa... nu prea mi se pare mie că trebuie”, a fost de părere alt tânăr.

„Camerele nu cred că ne ajută cu aproape nimic. E exact același lucru ca înainte. Dacă vor să facă bullying o să facă și după ore. Nu prea fac nimic camerele respective. Nu mi se pare că-mi invadează intimitatea pentru că oricum nu se uită nimeni decât dacă se întâmplă ceva în clasa respectivă”, a mai spus un alt tânăr. 

Youtube video image



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Loredana Iriciuc
Categorie: Invitati si Interviuri

Articole similare


Cele mai noi articole

Când încep bebelușii să râdă?

Este unul dintre momentele magice ale părinției pe care le-ai așteptat cu...


Top citite
O nuvelă scrisă de Fiodor Dostoievski în 1848 a devenit virală pe rețelele sociale și se vinde rapid în librării / FOTO: freepik.com@jannoon028

O nuvelă scrisă de Fiodor Dostoievski în 1848 a devenit virală pe rețelele sociale și se vinde rapid în librării

Sindromul Savant. Medic psihiatru: „Există trei teorii principale care încearcă să explice originile acestei afecțiuni” / FOTO: freepik.com @Creative Design 788

Sindromul Savant. Medic psihiatru: „Există trei teorii principale care încearcă să explice originile acestei afecțiuni”

Afirmații pozitive pentru părinți pentru îmbunătățirea stării psihice / FOTO: freepik.com@freepik

Afirmații pozitive pentru părinți pentru îmbunătățirea stării psihice

Șapte întrebări simple, dar puternice, pe care le poți adresa copiilor tăi pentru a-i ajuta să-și dezvolte încrederea și stima de sine / FOTO: freepik.com @smokewree928

Șapte întrebări simple, dar puternice, pe care le poți adresa copiilor tăi pentru a-i ajuta să-și dezvolte încrederea și stima de sine

pixel