Topul alimentelor periculoase pentru copii. Atenționarea nutriționiștilor
Sănătatea copiilor este o...
Trebuie avut în vedere faptul că fierul alimentar este în general foarte slab absorbit de organism. Chiar și în contextul unei alimentații corecte poate apărea anemie care trebuie corectată prin administrarea intravenoasă a mineralului.
Există o serie de alimente bogate în fier care sunt potrivite pentru bebeluși și copiii mici. Legumele cu frunze verzi, cum ar fi spanacul și broccoli, sunt excelente surse de fier. Carnea roșie, în special carnea de vită și de miel, este bogată în fier hem, care este mai ușor de absorbit de către organism.
Cerealele fortificate cu fier, cum ar fi fulgii de ovăz și cerealele pentru bebeluși, sunt o altă opțiune bună. Fructele uscate, precum stafidele și prunele uscate, și leguminoasele, cum ar fi fasolea și linte, sunt și ele surse bogate de fier.
Pentru a asigura un aport adecvat de fier, poți adăuga legumele cu frunze verzi în supe, tocanite sau salate.
Carnea roșie poate fi preparată sub formă de chiftele, hamburgeri sau tocănițe. Cerealele fortificate cu fier pot fi servite ca mic dejun sau gustare, în timp ce fructele uscate pot fi adăugate în cereale sau consumate ca atare. Leguminoasele pot fi preparate sub formă de supe, tocănițe sau hummus.
Viscerele se caracterizează prin a fi produse cu densitate nutritivă ridicată. În mod normal, acestea sunt administrate copiilor cu deficiențe de micro-nutrienți pentru a încerca să corecteze aceste probleme. Cu toate acestea, caracteristicile lor organoleptice nu sunt pe placul tuturor, ceea ce poate fi un factor determinant atunci când sunt incluse în alimentație.
De mulți ani, aportul săptămânal de ouă a fost limitat din cauza unui presupus impact al acestor alimente asupra nivelului de colesterol. În prezent s-a demonstrat că consumul acestora nu afectează negativ profilul lipidic și nici nu prezintă risc de dezvoltare a bolilor cardiovasculare.
Ovăzul este unul dintre cele mai bune cereale. Acesta are o calitate ridicată și o concentrație notabilă de fibre. Mai mult, furnizează și fier, astfel încât poate fi introdus în alimentația copiilor și sugarilor pentru a evita deficiențele acestui nutrient. Vestea bună este că includerea lui în terci și piureuri este foarte simplă.
Pentru a încuraja copilul să consume alimente bogate în fier, poți încerca următoarele strategii:
– Prezintă-i alimentele bogate în fier într-un mod plăcut și atractiv, poate sub forma unor forme distractive sau culori interesante.
– Implică-l în procesul de pregătire a mâncărurilor, cum ar fi alegerea legumelor sau amestecarea ingredientelor.
– Combină alimentele bogate în fier cu alimente bogate în vitamina C, cum ar fi citricele sau roșiile, pentru a spori absorbția de fier.
– Fă mesele o experiență plăcută și relaxată, evitând forțarea copilului să mănânce anumite alimente.
După cum ați văzut, este esențial să includeți alimente bogate în fier în dieta copiilor. În acest fel se previne dezvoltarea anemiei, o patologie complexă care este însoțită de o alterare a senzației de vitalitate. Mai mult, rezoluția sa poate fi prelungită în timp dacă mineralul nu este aplicat intravenos.
Totuși, trebuie avut în vedere faptul că alimentele bogate în fier trebuie consumate cu produse care conțin vitamina C pentru a favoriza absorbția acestui element. În caz contrar, marea majoritate ar putea fi excretată în fecale.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.
Sănătatea copiilor este o...
Anxietatea și fixismele...
Sarcina este o perioadă în...
Un aspect destul de trist pe...
Citirea de povești copiilor joacă un rol crucial în...
Fiecare părinte își dorește să...
Pe măsură ce diferențele între...