Mestecatul de gumă în timpul sarcinii. Iată ce s-ar putea întâmpla, conform medicilor
Sarcina este o perioadă în...
Vara, riscul de alergii crește, de aceea viitoarea mamă ar trebui să încerce să evite întâlnirea cu alergenii. Urbanizarea, poluarea concomitentă a mediului, utilizarea aditivilor alimentari, alimentele modificate genetic, medicamentele contribuie la dezvoltarea alergiilor.
Vara este întotdeauna plină de pericol pentru cei care suferă de alergii. Înflorirea plantelor, abundența de tot felul de fructe, legume, praf pot deveni factori ai unui atac alergic.
Femeile însărcinate ar trebui să fie deosebit de atentă vara. Modificările care apar în această perioadă în corpul unei femei afectează și sistemul imunitar. Aceasta înseamnă că pot exista defecțiuni în funcționarea acestuia. Riscul unei noi alergii și a reapariției uneia existente crește. Din păcate, alergiile apar la 30% dintre femei în timpul sarcinii.
Ce sunt brobonelele mici care apar pe fața și corpul bebelușilor în jurul vârstei de o lună
Vestea bună este că alergiile apar rar la femeile însărcinate pentru prima dată. Adică, dacă o femeie nu s-a plâns niciodată de alergii înainte de sarcină, există o mare probabilitate de a nu o avea în timpul sarcinii.
Unele viitoare mămici sunt deja conștiente de intoleranța la anumiți alergeni, de simptomele care apar și, prin urmare, fac eforturi pentru a evita contactul cu aceștia.
La femeile însărcinate, imunitatea funcționează pentru doi, așa că întâlnirea cu un alergen în această perioadă poate provoca o reacție neașteptată.
Femeile însărcinate ar trebui să se ferească de polen, praful, părul animalelor de companie, de anumite alimente, mai ales dacă conțin aditivi chimici, medicamente, unele produse cosmetice, de lumina soarelui.
Riscul de alergii apare în următoarele situații:
- stresul cronic;
- aportul necontrolat de medicamente;
- imunitatea slăbită;
- purtarea hainelor din materiale sintetice;
- contactul cu produse chimice de uz casnic;
- utilizarea nelimitată a alimentelor cu indice alergic ridicat;
- condiţii de mediu nefavorabile;
- abuzul de produse cosmetice.
Analiza care îți arată dacă poți să rămâi însărcinată
Femeile însărcinate pot prezenta:
- rinită alergică;
- conjunctivită alergică;
- urticarie;
- șoc anafilactic.
Cu rinita alergică, apare strănutul constant, scurgerile nazale abundente, mâncărimea, congestia nazală. Rinita alergică este provocată de părul animalelor de companie, înflorirea sezonieră a plantelor, praful de casă. Toxicoza poate provoca o astfel de rinită.
Conjunctivita alergică se manifestă prin fotofobie, lăcrimare abundentă. Adesea, rinita și conjunctivita sunt combinate între ele. Motivele apariției lor sunt aceleași.
Dermatita, urticaria se caracterizează prin erupții cutanate pe piele, roșeață și umflare a acesteia, mâncărimi chinuitoare. Erupțiile cutanate sunt similare cu o arsură de urzică. Reacția are loc de obicei la locul de contact cu alergenul. La femeile însărcinate, o reacție similară poate fi rezultatul intoleranței la produse cosmetice.
Buzele, limba, pleoapele și căile respiratorii superioare se umflă. Mai ales periculoasă este umflarea laringelui și a traheei, în care funcția respiratorie poate avea de suferit. În unele cazuri, chiar și țesuturile articulațiilor suferă, apare durerea, iar mobilitatea lor are de suferit. Organele digestive pot avea de suferit, gravida are dureri abdominale, apar simptome de obstrucție intestinală.
„Boala gravă care se oprește dacă dai naștere unui copil”. Care este, de fapt, realitatea
Cel mai periculos este șocul anafilactic, cea mai severă formă de alergie. Dacă femeia însărcinată nu primește asistență în timp util, ea poate muri. Polenul vegetal, cosmeticele și medicamentele pot provoca dezvoltarea unei boli periculoase. Șocul anafilactic se poate dezvolta rapid, uneori în decurs de o oră.
Cum poți preveni o reacție alergică:
- evită contactul cu alergenii cunoscuți. Dacă o femeie știe la ce are o reacție alergică, în timpul sarcinii ar trebui să evite întâlnirea cu ei prin toate mijloacele disponibile;
- elimină din alimentație alimentele alergene: citrice, ciocolată;
- minimizează contactul cu animalele de companie;
- folosește numai produse cosmetice naturale;
- nu mai utiliza substanțe chimice de uz casnic.
Pregătirea pentru sarcină nu este o tendință de modă, ci o necesitate. Femeile care plănuiesc să rămână însărcinate trebuie să-și ia sănătatea mai în serios. De regulă, înainte de debutul sarcinii, acestea își întăresc sistemul imunitar, deoarece alergiile atacă cu ușurință persoanele cu sistemul imunitar slăbit.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.
Sarcina este o perioadă în...
Te-ai întrebat vreodată câte...
Un studiu publicat de...
„Doctor Mel” este cea care a...
Indiferent dacă este mic sau...
Fiecare părinte s-a confruntat, la un moment dat, cu...