Ce trebuie să facă o mamă înainte să nască. Urania Cremene: „Este un sentiment că toți ceilalți își văd de viața lor, în timp ce a ta s-a schimbat”
Data publicării:
Primii pași în rolul de mamă pot fi copleșitori.

Un vârtej de emoții, nopți nedormite, schimbări fizice și sufletești, toate vin deodată și te pot face să simți că viața ta a luat o pauză, în timp ce restul lumii merge înainte. În mijlocul acestei furtuni, specialistul în parenting Urania Cremene vine cu un sfat simplu: „Să se așeze în această perioadă.”

 

SURSA FOTO: Freepik.com@senivpetro

Pentru multe femei, începutul maternității e o perioadă de tranziție intensă, în care trecutul pare departe, iar prezentul e greu de înțeles și de acceptat. Însă tocmai în acest prezent, în haosul aparent, se ascunde o oportunitate rară: aceea de a te dărui complet unei relații unice, celei cu puiul tău de om.

Nu e vorba de a face mai mult, ci de a fi mai mult – mai prezentă, mai blândă cu tine însăți, mai conștientă de clipa care trece mult mai repede decât îți imaginezi.

Citește și Expresia nr. 1 care ajută copilul să devină sigur pe sine, rezilient și motivat. Experți parenting: „Aceste trei cuvinte fac diferența!”

Urania Cremene: „Este un sentiment că toți ceilalți își văd de viața lor, în timp ce a ta s-a schimbat”

SURSA FOTO: Freepik.com@alexeyzhilkin

„Primul sfat pe cae l-aș oferi ar fi să se așeze în acest timp, pentru că e unul foarte solicitant, este un carusel de emoții, este multă oboseală și oboseala scoate foarte mulți balauri din oameni.

Este un sentiment că toți ceilalți își văd de viața lor, în timp ce a ta s-a schimbat și așa e și trece foarte repede. Nu-ți dai seama în momentul acela cât de repede trece!

Foate multe femei pendulează între trecut și acest prezent pe care nu știu să-l ia, vor înapoi, dar nu mai sunt de acolo, nu știu în ce direcție să se ducă și nu se bucură cu adevărat, nu se așază, că de aia spun să se așeze în această perioadă.

Ce înseamnă asta? Acum sunt în această perioadă și în acest moment am de avut grijă de acest pui de om. Să se așeze în acest prezentși să se dăruiască cumva.

Probabil că multe femei vor spune tot noi să ne dăruim? Cât mai mult să dăruim? Că tot noi dăm într-adevăr cel puțin în primele luni, mama este aceea care dăruiește cel mai mult, care se oferă, care se sacrifică”, explică specialista în parenting Urania Cremene, în cadrul podcastului moderat de Laura Coman.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Raluca Panțiru
Categorie: Parenting

Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite

Tabla înmulțirii în clasa a II-a? Prof Claudia Chiru spune STOP și explică metoda care funcționează: „Îi las să se chinuie un pic. Apoi o cer cu disperare. Și o învață într-o săptămână!” / VIDEO

Trendul de pe TikTok care îi scoate din minți pe profesori. Cum o expresie virală a devenit în școli un semn de tachinare și lipsă de respect: „Elevii o folosesc în orice situație”

„Oare nu putem reveni la matematica de modă veche?” Un tată copleșit de o temă de clasa I cere ajutor online: „Un copil de 7 ani poate să înțeleagă întrebarea asta?”

Studiu: Copiii care primesc asta între 5 și 10 ani au șanse mai mari să fie de succes când vor fi adulți

pixel