Fraze pline de iubire cu care să-ți ceri iertare de la copilul tău
Data publicării:
Ca părinți, ne dorim să fim cea mai bună versiune a noastră pentru copiii noștri. Însă, în agitația zilnică, oboseală sau stres, se întâmplă uneori să ridicăm tonul, să fim nedrepți sau să reacționăm într-un mod pe care apoi îl regretăm. 

Autoarea Laura Ruiz Mitjana explorează importanța sincerității și empatiei în relația părinte-copil, evidențiind modul în care părinții pot cere iertare copiilor într-un mod autentic și constructiv.

Citește și Expresiile pe care un psiholog pentru copii îi imploră pe părinți și bunici să înceapă să le spună cât mai repede: „Fac o diferență uriașă în dezvoltarea lor!”

Suntem oameni, nu părinți perfecți. Ceea ce face diferența nu este absența greșelii, ci curajul de a ne recunoaște vina și dorința sinceră de a repara relația cu copilul.

SURSA FOTO: Freepik.com@senivpetro

Să ne cerem iertare nu înseamnă să renunțăm la autoritate, ci să oferim un exemplu de responsabilitate emoțională, umanitate și iubire autentică

„Ceea ce am făcut nu a fost bine. Învăț să fiu mama/tatăl tău, la fel cum tu înveți să fii copil.”

Această frază subliniază faptul că părinții nu sunt perfecți și că procesul de învățare este reciproc. Recunoașterea greșelilor și exprimarea vulnerabilității le arată copiilor că este normal să greșești și că important este să înveți din greșeli.

„Ți-am vorbit din supărare, nu din iubire. Dar tu meriți cuvinte care vin din iubire.”

Prin această afirmație, părintele recunoaște că a reacționat dintr-o emoție negativă și reafirmă valoarea și demnitatea copilului. Este un pas esențial în repararea relației și în consolidarea încrederii, potrivit Bebe y Mas.

 

 

SURSA FOTO: Freepik.com@prostooleh

„Astăzi am greșit. Dar îmi pasă atât de mult de tine încât vreau să fac mai bine mâine.”

Această frază transmite angajamentul părintelui de a îmbunătăți relația și de a continua să învețe și să crească alături de copil. Este o promisiune de a nu renunța și de a face eforturi constante pentru a fi un părinte mai bun.

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Raluca Panțiru
Categorie: Parenting

Articole similare

Ești un părinte elicopter? Iată cum îți poți da seama

Parentingul de tip „elicopter” este un stil parental...



Cele mai noi articole

Top citite

Autismul nu e o vină. Nici o glumă. Este o realitate. Autismul nu e o rușine. Dar să folosești diagnosticul unui copil ca o jignire, da, asta e o rușine!

Țările în care profesorii au cele mai mari salarii. Sume uriașe, beneficii generoase și condiții care fac diferența: „Investiția în educație începe cu respectul față de dascăli”

„Iadul care îi așteaptă pe copiii născuți după 2020”. Cercetătorii de la Bruxelles, avertisment pentru Generația Alfa și Generația Beta

7 semne care arată că un copil va reuși în viață, indiferent de notele de la școală! Ce contează, de fapt, cu adevărat, conform cercetătorilor

pixel