„Am antrenat copii care au fost admiși la Harvard, Stanford și Princeton. 4 lucruri pe care părinții lor NU le-au făcut niciodată”, potrivit unui expert în parenting
Autoarea Laura Ruiz Mitjana explorează importanța sincerității și empatiei în relația părinte-copil, evidențiind modul în care părinții pot cere iertare copiilor într-un mod autentic și constructiv.
Suntem oameni, nu părinți perfecți. Ceea ce face diferența nu este absența greșelii, ci curajul de a ne recunoaște vina și dorința sinceră de a repara relația cu copilul.
SURSA FOTO: Freepik.com@senivpetro
Să ne cerem iertare nu înseamnă să renunțăm la autoritate, ci să oferim un exemplu de responsabilitate emoțională, umanitate și iubire autentică
Această frază subliniază faptul că părinții nu sunt perfecți și că procesul de învățare este reciproc. Recunoașterea greșelilor și exprimarea vulnerabilității le arată copiilor că este normal să greșești și că important este să înveți din greșeli.
„Ți-am vorbit din supărare, nu din iubire. Dar tu meriți cuvinte care vin din iubire.”
Prin această afirmație, părintele recunoaște că a reacționat dintr-o emoție negativă și reafirmă valoarea și demnitatea copilului. Este un pas esențial în repararea relației și în consolidarea încrederii, potrivit Bebe y Mas.
SURSA FOTO: Freepik.com@prostooleh
„Astăzi am greșit. Dar îmi pasă atât de mult de tine încât vreau să fac mai bine mâine.”
Această frază transmite angajamentul părintelui de a îmbunătăți relația și de a continua să învețe și să crească alături de copil. Este o promisiune de a nu renunța și de a face eforturi constante pentru a fi un părinte mai bun.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.
Parentingul de tip „elicopter” este un stil parental...
La prima vedere, pare un...
Ca părinți, ne dorim să fim...