Puterea teatrului în educație. Povestea inspiratoare a Anei Avram și cum actoria le oferă copiilor aripi să zboare / VIDEO
Printre subiectele abordate s-a aflat și criza profesiei didactice, despre lipsa respectului față de aceștia.
„V-aș răspunde ca profesor. Profesia didactică este frumoasă. În afară de asta, da,cred că putem vorbi de o criză, dar nu neapărat o criză a profesiei didactice cât despre faptul că acum, din păcate, profesorul nu mai are statutul pe care-l avea odată.
Nu pot arăta cu degetul, dar este clar că foarte, foarte des colegii profesori se simt puși la zid sau trași la răspundere, foarte des nedrept, uneori pe drept, și-atunci reacția lor este normală, umană a unui comportament foarte defensiv” a spus Profesorul Bogdan Cristescu, din Ministerul Educației.
SURSA FOTO: freepik.com@robiulcc2
Se pare că problema este respectul care nu prea mai există pentru cadrele didactice. El a explicat această situație printr-un exemplu personal, chiar de când era elev.
„Eu ma gandesc la un lucru. Nu întotdeauna experința școlară este minunată. Nu cred că fiecare dintre noi putem spune ca am avut doar petale de trandafiri la școală. Dar îmi amintesc că daca eu aveam nemulțumiri cand eram elev, niciodată părinții mei nu mi-au spus: aa, ăla nu știe nimic (n.r profesorul),
Cred că este o abordare care ține foarte mult și de societate. Dacă vrem respect, și noi profesorii trebuie sa facem mai multe, dar în aceeași măsură atunci când criticam trebuie sa ne gândim dacă aduce ceva bun.
Dar da, salariile la profesori au crescut, deci deja încercăm să atragem profesori în sistem și să facem și o parte de retenție. Un lucru pe care nu am reușit, în opinia mea, să construim, dar pentru care trebuie să muncim, este un concept care se numește "whole school aproach" sau "circle of care".
Deci, atunci când ne dorim să-i fie bine în școală copilului nu ne gândim la o stare de zen, ci ne gândim la o stare de siguranță, de predictibilitate, de respect. Asta ne dorim și pentru profesori!”, a explicat Bogdan Cristescu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.
Profesorul Bogdan Cristescu...
Au bebelușii amintiri? Da, dar...
Dacă ești părinte care stă pe...
A deveni părinte este o...
Numele „dieta iubirii” poate, prin denumire, să ducă la...