Rețete dulci pentru copii cu vârsta cuprinsă între 6 și 9 luni
Data actualizării:
Data publicării:
Alimentele garantează furnizarea de nutrienți care vor permite copiilor să crească sănătoși și puternici. Dar cum rămâne cu acele mici plăceri dulci?

Cauți o modalitate de a-ți face micuțul fericit cu mâncare delicioasă? Dacă vă place să gătiți, puteți pregăti rețete dulci excelente pentru copii cu vârsta cuprinsă între 6 și 9 luni.

Mai presus de toate, vor fi preparate cu drag și vor fi o sursă excelentă de nutrienți. Luați notă de următoarele idei și rugați copilul să mănânce sănătos.

6 rețete dulci pentru copii cu vârsta cuprinsă între 6 și 9 luni

După ce împlinește șase luni, bebelușul poate începe să încerce alte tipuri de alimente, altele decât laptele matern sau formula. În această perioadă vei introduce fructe, legume, cereale, carne sau leguminoase.

La început este esențial să le oferim unul câte unul pentru a observa eventualele reacții alergice. De asemenea, este interesant pentru copil să se obișnuiască cu gustul fiecărui aliment, deoarece acest lucru îi îmbunătățește acceptarea viitoare a noilor produse în dietă.

Cu toate acestea, încetul cu încetul puteți face câteva rețete combinând mai multe alimente. Amintiți-vă că gustul dulce se obține datorită dulceții fiecărui aliment și că la această vârstă nu este convenabil să adăugați zahăr, miere sau orice tip de îndulcitor.

Profită de beneficiile tuturor alimentelor introduse și creează cele mai bune rețete dulci pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 6 și 9 luni, sunt ideale pentru completarea dietei!

1. Terci de mere

Mărul este unul dintre primele fructe care se oferă de obicei copiilor. Îl poți folosi pentru a face un terci delicios ca cel de mai jos.

Ingrediente

- 1 măr

- Puțină vanilie pură sau scorțișoară (opțional).

Pregătirea

Spălați și curățați mărul și fierbeți-l în puțină apă. Dacă doriți, puteți adăuga puțină vanilie (pură) sau scorțișoară măcinată. Când este moale se ia de pe foc și se lasă la răcit. Se zdrobește apoi cu ajutorul unei furculițe sau cu un blender și este gata de băut.

Rețineți că mărul are un nivel ridicat de pectină, o fibră care s-a dovedit a fi benefică pentru microbiota intestinală.

2. -imagine fara descriere- (pexels-mart-production-7491334_34292400.jpg)

Foto: Mart Production/ Pexels

2. Piure de banane cu pere 

Cu aceste fructe dulci puteți face un piure delicios. Bananele coapte sunt una dintre cele care pot fi cel mai bine îndulcite în mod natural.

Ingrediente

- 1 pară mică

- Jumătate de banană coaptă

Pregătirea

Pentru început, spălați și curățați para și fierbeți-o la abur câteva minute. Se pune în blender împreună cu banana.  Amestecați bine până obțineți un amestec omogen.

3. Înghețata cu fructe

Smoothi-urile și fructele sunt o idee bună pentru a face înghețată sănătoasă, de casă.

Ingrediente

- 40 de mililitri de lapte matern.

- 1 banană (sau orice alt fruct).

3. -imagine fara descriere- (pexels-vanessa-loring-5083228_86742900.jpg)

Foto. Vanessa Loring/ Pexels

Pregătirea

Pasează laptele matern cu banane. Se pune într-o formă potrivită pentru a face acadele de gheață și se lasă la congelator câteva ore. Apoi va fi gata de băut.

Înghețata cu fructe poate fi o opțiune bună vara sau când te dor gingiile din cauza dentiției.

Nu este convenabil să folosiți lapte praf pentru sugari, deoarece nu este recomandat să îl congelați.

4. Terci de morcovi cu portocale

Introducerea morcovilor în rețetele dulci pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 6 și 9 luni este foarte comună și poate fi foarte utilă. Este o legumă cu o cantitate bună de carbohidrați, oferă o textură cremoasă și se asortează bine cu multe fructe.

Ingrediente

- 1 morcov

- 1 portocală.

Pregătirea

Pentru început, spălați și îndepărtați coaja morcovului. Gătiți cu puțină apă până se înmoaie. Apoi puneți-l în paharul blenderului împreună cu portocala și amestecați ambele ingrediente.

6. Cookie-uri

Biscuiții sunt o alternativă excelentă la rețetele dulci pentru bebeluși cu vârsta cuprinsă între 6 și 9 luni. Le poți oferi din când în când sau în timpul excursiilor în parc sau în afara casei.

Ingrediente

- 400 de grame de banane coapte

- 180 de grame de fulgi fini de ovăz

- Coajă de portocală.

Pregătirea

Începeți prin a face piure bananele utilizând o furculiță până obțineți o consistență asemănătoare unui piure. Spălați bine portocala și radeți puțină coajă peste banană. Adăugați fulgii de ovăz și amestecați bine.

Apoi tapetați o tavă cu hârtie de copt și, cu ajutorul unei linguri, așezați porțiuni din aluat. Cu cât sunt mai groase, cu atât vor fi mai moi.

Gătiți 15 minute la 180 de grade. Apoi se ia de pe foc și se lasă să se răcească înainte de a mânca.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Elena Didila
Categorie: Alimentatie si nutritie

Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite
„De ce copilul nu mă ascultă, dacă eu i-am spus care sunt regulile?” Oana Moraru: „Renunțați la ideea că emoțiile umane se maturizează doar «pentru că trebuie»” / FOTO: freepik.com @keleny

„De ce copilul nu mă ascultă, dacă eu i-am spus care sunt regulile?” Oana Moraru: „Renunțați la ideea că emoțiile umane se maturizează doar «pentru că trebuie»”

Nume rare pentru copii. Doar 25 de părinți și-au numit bebelușii așa! / FOTO: Freepik.com@ v.ivash

Nume rare pentru copii. Doar 25 de părinți și-au numit bebelușii așa!

Schimbarea nr. 1 pe care ar trebui să o facem ca părinți, conform unui expert în parenting / FOTO: freepik.com @gpointstudio

Schimbarea nr. 1 pe care ar trebui să o facem ca părinți, conform unui expert în parenting

Lecțiile pe care le învață un copil atunci când greșește. Expert parenting: „Lasă-i să facă pași greșiți și învață-l cum să devină mai puternic în fața provocărilor” / FOTO: freepik.com @travnikovstudio

Lecțiile pe care le învață un copil atunci când greșește. Expert parenting: „Lasă-i să facă pași greșiți și învață-l cum să devină mai puternic în fața provocărilor”

pixel