Rețetă de mic dejun pentru copii: Pancakes cu banane și ovăz
Ești în pană de idei? Nu știi ce să mai pregătești...
Nu mai este mult și creștinii ortodocși se pregătesc să sărbătorească Paștele. Gospodinele vor începe curând pregătirea pentru sărbătoarea Pascală. Mămicile care vor să petreacă timp cu piticii lor pot să-i implice în activitățile specifice perioadei, astfel că astăzi vă vom prezenta o rețetă simplă și rapidă pentru pregătire unui fel de mâncare nelipsit de pe masa de Paște.
Da, ați ghicit! Este vorba despre drobul de miel. Este un aperitiv care nu se pregătește deloc greu, așa că mai jos îți spunem mai multe rețete de drob de miel simple.
Ingrediente:
organele interne de la un miel
3 legături ceapă verde
2 legături mărar
3 ouă fierte tari
3 ouă crude
sare
piper.
Mod de preparare:
Organele interne se spală bine și apoi se pun la fiert în apă cu sare. Se spumează și se lasă la fiert 15 minute. Odată fierte, organele se trec prin mașina de tocat împreuna cu ceapa și verdeața. Se potrivește gustul tocăturii de sare și piper și se amestecă cu cele trei ouă crude bătute bine. Într-o tavă ușor unsă și tapetată cu făină se pune jumătate din cantitatea de tocătură, se așază ouăle fierte și apoi se pune restul amestecului de tocătură. Se dă tava la cuptor pentru 40 de minute și apoi se lasă să se răcească drobul de miel în tavă.
O altă rețetă de drob de miel este cea a celebrei Jamila Cuisine.
organe de miel
6 ouă crude
4 linguri ulei
4 legături ceapă verde
4 legături usturoi verde
2 legături pătrunjel
2 legături mărar
3 ouă fierte tari
puțină sare
puțin piper.
Drob de miel – rețeta lui chef Florin Dumitrescu
Ingrediente
un pachet de organe de miel (prapure, inimă, plămân, ficat, fără rinichi)
pulpă de miel
oțet de mere
cimbru
foi de dafin
2 legături de ceapă verde
5 legături de mărar
5 legături de pătrunjel
9 ouă sare și piper
Mod de preparare
Organele se taie bucăți și apoi se fierb în apă cu oțet, la care se adaugă cimbrul și foile de dafin. Acestea trebuie să stea pe foc în jur de 30 de minute. După fierbere, le tăiați cubulețe și apoi se pun în mașina de tocat, mai puțin ficatul. În compoziția drobului, Chef Florin Dumitrescu adaugă și carne pentru un plus de gust, fără să adauge ouă fierte. Alegeți câteva bucăți de carne de pe pulpă pentru a fi adăugate în drob. Cuptorul se încinge la 160 grade și între timp se toacă organele și carnea la mașina de tocat. Doar ficatul este tăiat la mână pentru ca drobul să aibă textură. Prapurele care a stat în apă se umple cu organele tocate.
Ceapa verde se toacă mărunt, la fel și mărarul și pătrunjelul.
În vasul în care ați adăugat carnea tocată și verdeața se sparg 9 ouă și se amestecă totul. Se adaugă sare și piper după gust. Se adaugă ulei de măsline în tavă. Îmbrăcați tava cu prapurele și adăugați compoziția din carne și verdețuri. Apoi se învelește compoziția cu prapurele pentru a forma o crustă deasupra. Tava se așează într-o altă tavă umplută pe jumătate cu apă. Drobul va fi ținut la cuptor timp de 2 ore.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.
Ești în pană de idei? Nu știi ce să mai pregătești...
Dimineața este, pentru mulți dintre noi, cel mai...
Grisinele de casă sunt o...
Indiferent de anotimp,...
Cine nu iubește gustul bogat...
Toamna este anotimpul perfect...
Paella este o mâncare tradițională spaniolă, bogată în...
Au bebelușii amintiri? Da, dar...
Dacă ești părinte care stă pe...
A deveni părinte este o...
Numele „dieta iubirii” poate, prin denumire, să ducă la...