Trei moduri pline de iubire prin care să-ți ceri iertare de la copilul tău
Data publicării:
Raluca Panțiru
Autorul articolului: Raluca Panțiru
Categorie: Parenting
Părinții nu sunt perfecți. În mijlocul haosului zilnic, al oboselii și al grijilor, se întâmplă să ridicăm tonul, să fim nedrepți sau să reacționăm impulsiv. Dar ceea ce contează cu adevărat este ce facem după ce greșim. 

A cere iertare unui copil nu înseamnă slăbirea autorității, ci întărirea legăturii emoționale și oferirea unui exemplu de umanitate și responsabilitate.

Articolul din Bebés y Más oferă trei fraze sincere și pline de iubire pe care le putem folosi pentru a ne cere scuze copiilor noștri atunci când greșim. Acestea nu sunt simple.

 

SURSA FOTO: Freepik.com@prostooleh

Citește și Michelle Obama: „Strategia parentală nr. 1 folosită de mama mea pentru a crește copii încrezători. M-a pregătit în moduri pe care nu mi le-aș fi putut imagina”

 „Ceea ce am făcut nu a fost bine. Învăț să fiu mama/tatăl tău, așa cum și tu înveți să fii copil.”

Această frază recunoaște că și părinții sunt în proces de învățare. Nu ne naștem știind cum să fim părinți, iar copiii noștri nu au nevoie de perfecțiune, ci de autenticitate. Prin această sinceritate, le arătăm că greșelile sunt firești și că important este să le recunoaștem și să învățăm din ele.

„Ți-am vorbit din supărare, nu din iubire. Dar tu meriți cuvinte care vin din iubire.”

Această frază separă emoția de comportament. Este normal să ne enervăm, dar modul în care exprimăm acea supărare contează. Recunoscând că am reacționat dintr-o emoție negativă și nu din iubire, validăm sentimentele copilului și ne asumăm responsabilitatea pentru cuvintele noastre.

„Astăzi am greșit. Dar îmi pasă atât de mult de tine încât vreau să fac mai bine mâine.”

SURSA FOTO: Freepik.com@prostooleh

Această frază transmite speranță și angajament. Nu ne oprim la greșeală, ci ne angajăm să fim mai buni. Copiii au nevoie să știe că, deși părinții lor greșesc, aceștia sunt dispuși să învețe și să se îmbunătățească pentru binele relației lor.

A cere iertare unui copil este un act de curaj și iubire. Este o oportunitate de a le arăta că greșelile sunt parte din viață, dar și că repararea lor este posibilă și necesară.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite

Ministrul Educației Daniel David, despre ce se întâmplă cu profesorii titulari care nu au suficiente ore în școală: „Nu au de ce să se teamă”

Ministrul Educației spune că banii pentru “Școala Altfel” și “Săptămâna Verde” nu trebuie să vină din buzunarele părinților

„Dacă plecarea mea de la minister rezolvă criza, măcar în educație, plec!” Ministrul Daniel David rupe tăcerea și spune ce se întâmplă în culisele reformei

Noua generație de elevi îi sperie pe profesori. Ce se întâmplă în școli și de ce părinții NU ar trebui să ignore aceste semne

pixel