Topul alimentelor periculoase pentru copii. Atenționarea nutriționiștilor
Sănătatea copiilor este o...
Majoritatea copiilor primesc suficienți nutrienți dintr-o dietă echilibrată, dar, în anumite circumstanțe, un copil are nevoie de un supliment suplimentar de vitamine sau minerale.
Cerințele nutriționale pentru copii depind de vârstă, sex, greutate, înălțime și nivelul de activitate. Potrivit experților în sănătate, copiii cu vârste cuprinse între 2 și 8 ani au nevoie de 1000-1400 de calorii pe zi. Copiii cu vârsta între 9-13 ani au nevoie de 1.400 - 2.600 de calorii pe zi, în funcție de nivelul de activitate.
Ce sunt brobonelele mici care apar pe fața și corpul bebelușilor în jurul vârstei de o lună.
În general, copiii au nevoie de aceiași nutrienți ca și adulții, dar în cantități mai mici. Pentru o creștere și o dezvoltare adecvată a creierului și a oaselor, un copil are nevoie de o anumită cantitate din fiecare vitamină și mineral, dar cantități exacte variază în funcție de vârstă. Copiii mai mari și adolescenți au nevoie de cantități diferite de nutrienți decât copiii mai mici. Pe măsură ce copiii cresc, este vital să obțină suficienți nutrienți care ajuta la construirea oaselor puternice, cum ar fi calciul și vitamina D.
În plus, fierul, zincul, iodul, colina și vitaminele A, B6, B9 (acid folic), B12 și D sunt esențiale pentru dezvoltarea creierului în copilărie și adolescență.
Deși copiii ar putea avea nevoie de mai puține vitamine și minerale decât adulții, trebuie să totuși să obțină suficient din acești nutrienți pentru creșterea și dezvoltarea adecvată.
În special, copiii care au o dietă pe bază de plante pot fi expuși riscului de a avea deficiențe de calciu, fier, zinc și vitamina B12 și D, mai ales dacă nu consumă produse de origine animală. Dietele vegane pot fi deosebit de periculoase pentru copiii mici. Dacă unii nutrienți, precum vitamina B12, care se găsește în produsele de origine animală, nu sunt înlocuiți în alimentația copiilor vegani cu suplimente sau alimente fortificate, acest lucru poate duce la consecințe grave, cum ar fi apariția retardului mental.
Alergie în timpul sarcinii. Ce ar trebui să știi viitoare mamă
În cele din urmă, unele cercetări au legat alimentația pretențioasă în timpul copilăriei de aportul scăzut. Înainte de ai oferi suplimente copilului, discută cu medicul. speciale pentru copii și asigură-te că nu conțin doze care depășesc cerințele nutriționale. zilnice ale copiilor.
Copiii cu boală celiacă sau boală inflamatorie a intestinului pot avea dificultăți în absorbția unui număr de vitamine și minerale, în special fier, zinc și vitamina D. Aceste boli provoacă leziuni în zonele intestinului. Suplimentele de vitamine sau minerale pot fi toxice pentru copii dacă sunt luate în exces.
Copiii cu fibroză chistică au probleme cu absorbția grăsimilor și, prin urmare, este posibil să nu poată absorbi vitaminele liposolubile A, D, E și K.
Acest lucru este valabil, mai ales, pentru vitaminele solubile în grăsimi A, D, E și K, care sunt stocate în grăsimea corporală.
Analiza care vă arată dacă puteți să rămâi însărcinată
Pentru a te asigura că micuțul tău primește suficienți nutrienți și nu are nevoie de suplimente, include în dieta lui o varietate de alimente hrănitoare: fructe, legume, cereale integrale, nuci, proteine slabe, grăsimi sănătoase și produse lactate.
O dietă sănătoasă pentru copii ar trebui să limiteze zaharurile adăugate, alimentele procesate să se concentreze pe fructe întregi, în detrimentul sucurilor din fructe. Oferindu-i o varietate de alimente întregi, te vei asigura că micuțul primește toți nutrienții de care are nevoie pentru a fi sănătos.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.
Sănătatea copiilor este o...
Anxietatea și fixismele...
Sarcina este o perioadă în...
Este adesea dificil pentru...
Ai auzit vreodată de termenul...