Brioșe cu cocos, desertul pentru Paște pe care Elwira Petre îl pregătește pentru fetițele ei
Data publicării:
Elwira Petre a publicat în mediul online câteva rețete pentru masa de Paște, precum ouă colorate pe pat de legume sau Babka Trojniak

Elwira Petre, soția lui Mihai Petre, a pregătit o nouă rețetă care va intra în meniul ei de Paște: brioșe cu cocos, un desert special pentru copii. Soția lui Mihai Petre a publicat rețeta pe rețelele de socializare, iar rezultatul este de-a dreptul spectaculos.


Elwira Petre a publicat în mediul online câteva rețete pentru masa de Paște, precum ouă colorate pe pat de legume sau Babka Trojniak, un desert de familie care nu lipsește din meniul de Paște al familiei ei, potrivit Unica.ro.

„Am o altă propunere de rețetă pentru Paște, iar brioșele acestea sunt foarte frumoase și foarte simplu de pregătit”, a scris Elwira Petre pe pagina sa de Instagram.
150 g unt 2 ouă 200 g de zahăr (eu folosesc zahăr de cocos) 300 g făină 300 ml lapte 1 pliculeț praf de copt Un strop de sare, 1 cutie mascarpone 250 ml smântână lichidă O jumate de linguriță de miere

Cum se prepară brioșele cu cocos

Pentru aluatul de brioșe se amestecă toate ingredientele într-un blender până se obține o masă cremoasă. Se toarnă aluatul în tăvițe mici pentru brioșe și se dau la cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 30 minute.

Pentru crema de mascarpone se blenduiesc bine toate ingredientele până se obține o cremă omogenă. După ce se răcesc brioșele, se pune pe deasupra crema de mascarpone. Se decorează cu fulgi de cocos colorați cu spirulină.
„Procesul este simplu. Puneți fulgii de cocos într-o punguță, adăugați 1 linguriță de apă și un pic de pudră de spirulina, apoi îi lăsați pe o farfurie să se usuce”, a explicat ea. „Dacă doriți altă culoare puteți folosi pudră de coacăze în loc de spirulina și vor ieși mov”, a subliniat Elwira Petre, potrivit sursei citate.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Raluca Panțiru
Categorie: Rețete pentru întreaga familie

Articole similare

Rețeta de Pască, încântarea mesei de Paște!

Pasca este un cozonac tradițional făcut din aluat...

Idei ușoare de cină pentru copii urmând îndrumările Harvard

Deoarece vrem să ne asigurăm că mâncarea noastră de...

5 rețete ușoare și sănătoase pentru copiii pretențioși

Copilul tău este pretențios când vine vorba de mâncare?...


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
Nu știi dacă să-l dai pe copil la școală sau să-l mai ții un an la grădiniță? Pune-l să deseneze un cerc / FOTO: freepik.com @ wirestock

Nu știi dacă să-l dai pe copil la școală sau să-l mai ții un an la grădiniță? Pune-l să deseneze un cerc / VIDEO

De ce nu funcționează parentingul modern Urania Cremene „Combinația ASTA este cheia” / Sursă foto:captură video YouTube @FainsiSimplu Mihai Morar

„De ce nu funcționează parentingul modern?” Urania Cremene: „Am ajuns într-un punct în care părinții tremură în fața copiilor! Combinația ASTA este cheia”

Patru motive din cauza cărora elevii nu reușesc să aibă succes la școală / FOTO: freepik.com@Wavebreak Media

Patru motive din cauza cărora elevii nu reușesc să aibă succes la școală

O mamă decide să nu-și mai trimită copiii la școală „pentru că este o închisoare”: „Stă într-o clasă opt ore pe zi și i se spune să nu vorbească cu persoana care stă lângă el” / FOTO: freepik.com @pvproductions

O mamă decide să nu-și mai trimită copiii la școală „pentru că este o închisoare”: „Stau într-o clasă opt ore pe zi și li se spune să nu vorbească cu persoana de lângă ei”

pixel