Chipsuri de mere: rețeta de gustare perfectă pentru a convinge copiii să mănânce fructe
Data publicării:
O gustare sănătoasă, dar, în același timp, cu adevărat gustoasă și o modalitate grozavă de a nu irosi fructele coapte. Nu uita de scorțișoară: vei vedea cum are gust și miros.

Sănătoase, hrănitoare și sărace în calorii, chipsurile de mere sunt ideale pentru a calma foamea între mese, precum și gustarea perfectă pentru a convinge copiii să mănânce fructe.

Simplu și rapid de preparat, odată gata se păstrează mult timp și sunt un truc excelent pentru a evita irosirea fructelor coapte.

Chipsuri de mere

Să vedem împreună, pas cu pas, cum să le pregătim:

INGREDIENTE

2 mere, scorțișoară sau zahăr vanilat

PREGĂTIREA

Spălați merele cu grijă, lăsând coaja. Tăiați-le pe orizontală, pentru a avea o formă rotundă, și îndepărtați atât semințele, cât și partea centrală mai tare cu cuțitul.

Porniți cuptorul static la 90°. Acoperiți tava de cuptor cu hârtie corespunzătoare și așezați feliile de mere, încercând să le suprapuneți cât mai puțin. 

Lăsați-le să se gătească peste două ore, verificând din când în când și deschizând ușa cuptorului pentru a lăsa umiditatea să iasă.

2. Fotografie... (pexels-suzyhazelwood-1510392_02938400.jpg)

Fotografie de la Suzy Hazelwood/ Pexels

Când le vezi uscate și puțin șifonate, închide cuptorul și lasă-le să se odihnească încă zece minute.  După ce au trecut cele zece minute, le puteți scoate din cuptor, le lăsați la răcit, după care le puteți depozita în recipiente care să se închiă cât mai bine.

Sunt excelente ca atare, dar pot fi făcute mai delicioase dacă le stropiți cu scorțișoară sau zahăr pudră vanilat.

Proprietățile merelor pentru sănătate

Merele sunt extrem de apreciate, nu doar pentru gustul delicios si aroma inconfundabilă, ci și pentru disponibilitate întrucât se găsesc în orice sezon. Au peste 30 de substanțe nutritive în compoziție și beneficii remarcabile în zeci de afecțiuni.
În medie, în 100 grame veți găsi circa 52 de calorii (un măr de mărime medie ajunge la cel mult 130 de calorii).

Merele sunt hrănitoare. ...Ajută la protejarea creierului. ...Te ajută să ai o inimă sănătoasă ...Merele te ajută să slăbești. ...Compușii din mere pot ajuta la prevenirea cancerului. ...Reduc riscul de diabet. ...Pot avea efecte prebiotice. ...Merele conțin compuși care pot ajuta la combaterea astmului.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Elena Didila
Categorie: Rețete pentru întreaga familie

Articole similare

Rețetă de mic dejun pentru copii: Pancakes cu banane și ovăz

Ești în pană de idei? Nu știi ce să mai pregătești...

Idei pentru un mic dejun sănătos și rapid

Dimineața este, pentru mulți dintre noi, cel mai...

Cum se prepară paella pentru copii? Rețeta rapidă și ușoară

Paella este o mâncare tradițională spaniolă, bogată în...



Cele mai noi articole

Top citite
Foto: Freepik@freepik

„Dacă, Doamne ferește, s-ar da așa ceva la BAC, nu ar mai lua nimeni examenul”, spune Prof. Mariana Badea

Cum susțin părinții, fără să realizeze, analfabetismul funcțional al copiilor? Prof. Mariana Badea: „Nu mi-aș fi imaginat vreodată! Este peste puterile mele” / FOTO: freepik.com @wavebreakmedia_micro

Cum susțin părinții, fără să realizeze, analfabetismul funcțional al copiilor? Prof. Mariana Badea: „Nu mi-aș fi imaginat vreodată! Este peste puterile mele” / VIDEO

Semnele care arată că ai primit o educație bună de la părinții tăi! Abilitățile care te fac să fii pregătit pentru succesul pe termen lung / FOTO: freepik.com @EyeEm

Semnele care arată că ai primit o educație bună de la părinții tăi! Abilitățile care te fac să fii pregătit pentru succesul pe termen lung

Prof. Mariana Badea, despre schimbările din sistemul de învățământ „Nu se mai numesc opere literare, se numesc texte, ca la manele” / FOTO: freepik.com@ zinkevych

Prof. Mariana Badea, despre schimbările din sistemul de învățământ: „Nu se mai numesc opere literare, se numesc texte, ca la manele” / VIDEO

pixel