Depresia postpartum. Povestea Andreei, cititoare PărințișiPitici.ro: „Cele 10 grame care m-au trimis în depresie”
Data publicării:
Nașterea unui copil poate declanșa o varietate de emoții puternice, de la emoție și bucurie la teamă și anxietate. Dar poate avea ca rezultat și ceva la care poate nu vă așteptați - depresia. Andreea a povestit pentru ParintisiPitici.ro cum standardele pot să umbrească fericirea din momentul nașterii.

Majoritatea proaspetelor mămici se confruntă cu depresia postpartum după naștere, care include în mod obișnuit schimbări de dispoziție, crize de plâns, anxietate și dificultăți de somn. Depresia postpartum apare de obicei, în primele 2 sau 3 zile după naștere și poate dura până la două săptămâni.

Andreea, o cititoare ParintisiPitici.ro, a trimis pe adresa redacției un mesaj despre cum a intrat în depresie. Cum normele și standardele pot să umbrească fericirea unei femei.

„Am avut o sarcină foarte dificilă. Am fost la nenumărate controale. Încă de la început nu mi s-a dat nicio șansă de a duce la termen sarcina, dar datorită medicilor minunați, am trecut peste cele nouă luni de sarcină.

Am decis să vă scriu cum 10 grame au făcut diferența între fericire și depresie. Cel mai așteptat moment a fost umbrit din cauza celor 10 grame în minus pe care fetița le-a avut la naștere.

De ce spun 10 grame în minus? Pentru că s-a născut cu 2490 de grame. Atât a avut la naștere, iar standardele și normele medicale spun că un nou-născuții care au sub 2500 de grame sunt considerați prematuri și pot avea probleme medicale.

Așa se face că, cele 10 grame lipsă m-au trimis într-o depresie adâncă ce mi-a umbrit sentimentul de fericire și mi-a sădit în inimă numai confuzie și temeri”, a povestit Andreea.

 

Cum a trecut peste depresie

„Am avut noroc să fiu înconjurată de oameni minunați care m-au sprijinit și m-au susținut în fiecare moment. Până la urmă, tot eu am reușit să mă pun pe picioare și să trec peste acestă problemă a depresiei postpartum. M-a ambiționat fiica mea. Am știut că pentru ea trebuie să fiu puternică și să mă ridic.

Acum, la 5 ani de la naștere, fetița mea este o minune de copil care ne luminează zilele și ne smulge zâmbete în fiecare zi. Am fost la nenumărate controale cu ea pentru a vedea dacă se dezvoltă corect. Ce aș sfătui viitoarele mămici...

Să își caute sprijin în interiorul lor pentru că sunt luptătoare!”, a conchis Andreea.

Publicitate

Dragi părinți, vă invităm să împărtășiți poveștile minunate și pline de viață ale copiilor voștri. Suntem nerăbdători să descoperim aventurile, realizările și momentele speciale din viața micuților voștri. Fie că este vorba despre o descoperire incredibilă, o reușită măreață sau o poveste amuzantă care v-a făcut să zâmbiți, vrem să le cunoaștem și să le împărtășim cu ceilalți părinți. Fiecare copil are propria sa personalitate și călătoria sa unică de creștere, iar prin împărtășirea acestor momente, putem inspira și sprijini întreaga comunitate de părinți.

Trimiterea poveștilor este simplă. Accesați pagina noastră de Facebook Parinti si Pitici și trimiteți un mesaj sau pe adresa de e-mail redactia@parintisipitici.ro. Puteți să atașați fotografii sau videoclipuri relevante.

Publicarea poveștilor copiilor voștri pe ParintisiPitici.ro este o modalitate minunată de a celebra și aprecia micile bucurii și realizări ale vieții de părinte. În plus, prin împărtășirea experiențelor voastre, puteți oferi inspirație și sprijin altor părinți care trec prin aceleași provocări și bucurii.

Haideți să creăm o comunitate solidară, în care fiecare părinte se simte conectat și înțeles. Vă așteptăm cu nerăbdare poveștile copiilor voștri, iar împreună vom construi o colecție de amintiri prețioase și pline de dragoste.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Parintisipitici Team
Categorie: Voices
Tagurile articolului: depresia postpartum  nastere  norme  parinti si pitici  prematur  standarde 

Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite
Nume rare inspirate de iarnă, alegeri îndrăznețe: Prenume cu personalitate, perfect potrivite pentru micuții născuți în acest sezon / FOTO: freepik.com @EyeEm

Nume rare inspirate de iarnă, alegeri îndrăznețe: Prenume cu personalitate, perfect potrivite pentru micuții născuți în acest sezon

10 tehnici de parenting tradițional pe care generația modernă ar trebui să le redescopere: Lecții valoroase din trecut pentru părinți de astăzi / FOTO: freepik.com @EyeEm

10 tehnici de parenting tradițional pe care generația modernă ar trebui să le redescopere: Lecții valoroase din trecut pentru părinți de astăzi

Fraze toxice pe care un părinte nu ar trebui să le spună copilului său conform experților / FOTO: freepik.com @freepik

Fraze toxice pe care un părinte nu ar trebui să le spună copilului său, conform experților

STUDIU Aceasta este vârsta la care copiii încetează să mai creadă în Moș Crăciun / FOTO: freepik.com@ gpointstudio

STUDIU: Aceasta este vârsta la care copiii încetează să mai creadă în Moș Crăciun

pixel