Elevii care au obţinut premii individuale la concursuri internaţionale pot echivala probele examenului de bacalaureat
Data publicării:
Noutăți pentru olimpicii liceeni din an terminal: la cere aceștia își pot echivala proba scrisă de examen la disciplina la care au obţinut premiul.

Elevii care în timpul liceului au obţinut premii individuale la concursurile sau olimpiadele şcolare internaţionale recunoscute de Ministerul Educaţiei pot echivala probele scrise ale examenului de bacalaureat la disciplinele la care au obţinut distincţia, a afirmat luni ministrul Educaţiei, Ligia Deca, potrivit unei postări pe pagina de Facebook.

Elevii care, în una din clasele a IX-a şi a XII-a, au obţinut premii individuale la concursuri/olimpiade şcolare internaţionale recunoscute de către Ministerul Educaţiei au posibilitatea de a-şi echivala, la cerere, proba scrisă de examen la disciplina la care au obţinut premiul.

Potrivit sursei citate, echivalarea se face cu nota maximă, în baza unei solicitări a candidatului adresate unităţii de învăţământ odată cu înscrierea la examenul de bacalaureat.

Recunoaşterea/echivalarea probelor se face de către directorul unităţii respective. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Elena Didila
Categorie: Homepage

Articole similare

4 lucruri de știut despre sindromul Down

Sindromul Down este o anomalie cromozomială care apare...


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
Nu știi dacă să-l dai pe copil la școală sau să-l mai ții un an la grădiniță? Pune-l să deseneze un cerc / FOTO: freepik.com @ wirestock

Nu știi dacă să-l dai pe copil la școală sau să-l mai ții un an la grădiniță? Pune-l să deseneze un cerc / VIDEO

De ce nu funcționează parentingul modern Urania Cremene „Combinația ASTA este cheia” / Sursă foto:captură video YouTube @FainsiSimplu Mihai Morar

„De ce nu funcționează parentingul modern?” Urania Cremene: „Am ajuns într-un punct în care părinții tremură în fața copiilor! Combinația ASTA este cheia”

Patru motive din cauza cărora elevii nu reușesc să aibă succes la școală / FOTO: freepik.com@Wavebreak Media

Patru motive din cauza cărora elevii nu reușesc să aibă succes la școală

O mamă decide să nu-și mai trimită copiii la școală „pentru că este o închisoare”: „Stă într-o clasă opt ore pe zi și i se spune să nu vorbească cu persoana care stă lângă el” / FOTO: freepik.com @pvproductions

O mamă decide să nu-și mai trimită copiii la școală „pentru că este o închisoare”: „Stau într-o clasă opt ore pe zi și li se spune să nu vorbească cu persoana de lângă ei”

pixel