Întărește sistemul imunitar al copiilor cu afine sălbatice: Beneficii pentru sănătate de care nu știai
Data publicării:
Este sezonul afinelor așa că ar trebui să profitați la maxim de acest dar minunat al naturii! Haideți să decoperim mai multe despre beneficiile afinelor pentru sănătatea noastră și a copiilor noștri.

Afinele sunt bogate în antioxidanți și au o mulțime de beneficii pentru sănătatea organismului. Atunci când începi procesul de diversificare poți să le iei în considerare pentru alimentația copilului tău. 

Afinele sălbatice nu sunt doar fructe delicioase, ci și adevărate superstaruri când vine vorba de sănătatea creierului. 

Medicii recomandă introducerea afinelor în alimentația copiilor începând de la vârsta de 6 luni

Vitamina C pentru sistemul imunitar

Afinele sălbatice sunt o sursă excelentă de vitamina C. Această vitamină este cunoscută pentru proprietățile sale de stimulare a sistemului imunitar. Promovează producerea de anticorpi și crește rezistența la agenți patogeni. Copiii care mănâncă în mod regulat afine sălbatice pot beneficia de un sistem imunitar întărit, ajutându-i să lupte împotriva răcelilor și a altor infecții.

Antioxidanți pentru protecție

Culoarea albastru intens a afinelor sălbatice se datorează conținutului lor ridicat de antioxidanți, în special antociani. Acești antioxidanți protejează celulele organismului de daunele cauzate de radicalii liberi. Această protecție este deosebit de importantă pentru copiii al căror sistem imunitar este încă în curs de dezvoltare. Antioxidanții din afinele sălbatice ajută la reducerea inflamației și ușurează povara asupra sistemului imunitar, astfel încât acesta să poată funcționa mai eficient.

Sprijin intestinal

Sănătatea sistemului imunitar este strâns legată de un intestin sănătos. Afinele sălbatice conțin fibre și compuși naturali care promovează creșterea bacteriilor intestinale sănătoase.

ATENȚIE: Afinele pot reprezenta un pericol de sufocare pentru bebeluși

Afinele pot reprezenta un pericol real de sufocare. Pentru a reduce riscul este important să pregătești afinele cu atenție înainte de a fi servite.

După ce speli afinele poți încerca să le pasezi și să le transformi într-un piure fin. În felul acesta i le vei putea servi copilului tău.

2. Fotografie... (pexels-orlando-rey-28641-112775_28134100.jpg)

Fotografie de la Orlando Rey/ Pexels

Afinele sălbatice promovează sănătatea creierului

Afinele sălbatice sunt deosebit de bogate în antioxidanți, în special antociani. Acești compuși au capacitatea de a lupta împotriva radicalilor liberi nocivi din organism. Acești radicali liberi sunt responsabili de stresul oxidativ, care poate afecta creierul și poate contribui la dezvoltarea bolilor neurodegenerative precum Alzheimer și Parkinson. Efectele antioxidante ale afinelor sălbatice protejează țesutul creierului și susțin funcțiile cognitive.

Funcția cognitivă este îmbunătățită

Cercetările au arătat că consumul regulat de afine sălbatice poate îmbunătăți funcția cognitivă. Aceasta înseamnă o performanță mai bună a memoriei, o atenție sporită și o procesare mai rapidă a informațiilor din creier. Antioxidanții și fitonutrienții din fructe de pădure promovează comunicarea între celulele nervoase și le protejează de daune.

Încetinesc procesul de îmbătrânire

Pe măsură ce îmbătrânim, abilitățile cognitive declin, iar creierul trece printr-un proces natural de îmbătrânire. Afinele sălbatice pot încetini acest proces, deoarece ajută la păstrarea structurii și funcției celulelor nervoase. Acest lucru poate ajuta la reducerea riscului de pierdere a memoriei și de tulburări cognitive legate de vârstă.

3. Fotografie... (pexels-jill-wellington-1638660-34766_04277200.jpg)

Fotografie de la Jill Wellington/ Pexels

Proprietăți antiinflamatorii

Inflamația la nivelul creierului este legată de multe boli neurologice. Flavonoidele și antioxidanții găsiți în afinele sălbatice au proprietăți antiinflamatorii care pot ajuta la reducerea inflamației și susțin sănătatea creierului.

 Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.Autorul articolului: Elena Didila
Categorie: Alimentatie si nutritie

Articole similare

DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
Admitere liceu 2024. De ce unii elevi cu media 8 nu prind un loc? Greșeala care NU trebuie făcută! Secretar de stat: „Două lucruri sunt esențiale!” / FOTO: captură video Observator

Admitere liceu 2024. De ce unii elevi cu media 8 nu prind un loc? Greșeala care NU trebuie făcută! Secretar de stat: „Două lucruri sunt esențiale!”

Fotografie de la Tatiana Syrikova/ Pexels

Bune maniere: Acestea sunt cele 20 de reguli pe care copiii trebuie să le cunoască, conform unei școli de etichetă din New York

Ce simte copilul tău dacă îl pedepsești, țipi la el sau îl șantajezi? Expert în neuroeducație: „Extrem de benefice pe termen scurt, dar cu ce cost pe termen lung?” / FOTO: freepik.com @freepik

Ce simte copilul tău dacă îl pedepsești, țipi la el sau îl șantajezi? Expert în neuroeducație: „Extrem de benefice pe termen scurt, dar cu ce cost pe termen lung?”

Cele două fațete ale educației din România: Școlile de elită și celelalte, unde dascălii se bucură pentru o notă de trecere / FOTO ILUSTRATIV: freepik.com @kgtoh

Cele două realități ale educației din România: Școlile de elită și celelalte, unde dascălii se bucură pentru o notă de trecere

pixel