Nuggets: Chiar vrei să știi ce conțin nuggets de pui?
Data actualizării:
Data publicării:
Deopotrivă, tinerii și bătrânii iubesc puiul și, pentru mulți dintre ei, puiul pane se află în fruntea listei preferințelor lor alimentare! 

În supermarketuri există o gamă largă de aceste produse, adesea gata să fie încălzite și consumate. Iar în restaurantele fast-food reprezintă una dintre cele mai căutate alegeri de către clienți...

Cu toate acestea, chiar dacă ambalajele și fotografiile promoționale prezintă adesea imagini îmbietoare, însoțite de cuvinte care sugerează calitate și autenticitate, realitatea este foarte diferită.

Ce se află cu adevărat în nuggets de pui?

Să mergem în ordine și să începem de la început. De altfel, dacă aruncăm o privire rapidă pe lista de ingrediente ale celor mai populare nuggets din diverse supermarketuri, ne dăm seama că pieptul de pui reprezintă adesea doar 50% din produsul final dacă nu chiar 30%, ca în unele cazuri!

Deci, ce ajunge pe mesele noastre?

În timp ce pieptul de pui reprezintă doar 50% din total, restul de pui din nuggets este alcătuit dintr-un amestec de grăsime, cartilaj și bucăți de os. Acestea sunt în esență deșeuri de producție care sunt tocate și care - foarte invizibile pentru ochii consumatorilor - ajung în aluatul final. Practic ceva foarte asemănător cu ceea ce se întâmplă cu crenvurști. Problema este că majoritatea acestor ingrediente sunt practic inutile din punct de vedere nutrițional, dacă nu chiar dăunătoare.

2. Fotografie... (pexels-matvalina-15529769_58135500.jpg)

Fotografie de la ALINA MATVEYCHEVA/ Pexels

La toate acestea se adaugă cantitatea mare de grăsime și sare conținută în nuggets. Excesul de grăsimi saturate poate contribui la probleme de sănătate precum obezitatea și bolile de inimă. Cu toate acestea, conținutul ridicat de sare, folosit pentru a face produsul mai gustos, crește riscul de hipertensiune arterială și alte boli asociate.

Din aceste motive, consumul regulat al acestor alimente poate avea un impact negativ asupra sănătății pe termen lung, în special a copiilor.

Cum să faci nuggets de pui acasă? 

Pregătirea nuggetelor de pui acasă este foarte simplă: tot ce trebuie să faci este să tai bucăți de piept de pui în bucăți mici. Se procedează la trecerea acestora prin: faină, amestec de ouă bătute cu sare și piper, apoi în pesmet (alături de parmezan și orice alte condimente).

Nuggets-urile  vor fi prăjite în ulei (3-4 minute pe fiecare parte), sau le poți pune în friteuza cu aer (200 de grade pentru aproximativ 15 minute).



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Elena Didila
Categorie: Rețete pentru întreaga familie

Articole similare

Nuggets: Chiar vrei să știi ce conțin nuggets de pui?

Deopotrivă, tinerii și bătrânii iubesc puiul și, pentru...


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
Un cercetător de la Stanford spune care este soluția pentru dezvoltarea intelectuală a copiilor: „Devin mai motivați, mai rezilienți și mai capabili să aibă succes” / FOTO: freepik.com @ standret

Un cercetător de la Stanford spune care este soluția pentru dezvoltarea intelectuală a copiilor: „Devin mai motivați, mai rezilienți și mai capabili să aibă succes”

Cum putem ajuta copilul să-și facă singur temele? Câteva sfaturi de la un psiholog / FOTO: freepik.com @EmilyStock

Cum putem ajuta copilul să-și facă singur temele? Câteva sfaturi de la un psiholog

Parentingul „suficient de bun”. Avertismentul unui psiholog: „Cea mai mare povară pe care trebuie să o poarte un copil este viața netrăită a părinților săi” / FOTO: freepik.com @sherry

Parentingul „suficient de bun”. Avertismentul unui psiholog: „Cea mai mare povară pe care trebuie să o poarte un copil este viața netrăită a părinților săi”

Foto: Freepik @freepick

Acesta este intervalul orar în care un copil NU ar trebui să își facă temele: Cum să eviți suprasolicitarea și lipsa de concentrare

pixel