O prăjitură cu zero calorii care arată ca o picătură de ploaie
Data publicării:
Mizu Shingen Mochi este probabil singura prăjitură pe care o poți savura complet fără să te simți vinovat. Dacă nu-ți place poți bea câteva înghițituri de apă, care are practic același gust. Nu vei observa o mare diferență. Vei avea la dispoziție aproximativ 30 de minute penru a o savura, după care ea se va ”destrăma”.

Rotund, neted, transparent și delicat... este o picătură de apă? Este un balon de săpun? Nu! Este o prăjitură făcută în Japonia cu un gust răcoritor și o consistență evanescentă.

Arată ca o picătură uriașă de rouă, nu conține calorii și este făcută doar din apă și agar-agar: este Raindrop Cake, un tort avangardist (și clar vegan) creat de patiserul japonez Darren Wong.

„Aceasta este o experiență de prospețime, inovație și transparență, care ar putea fi ușor comparată cu un duș de primăvară”, spune ptiserul Wong.


Tuturor celor care îl critică pentru simplitatea extremă a acestui desert, bucătarul le răspunde că frumusețea și originalitatea lui constă atât în ​​prezentare, cât și în textură, făcându-l o adevărată experiență senzorială.

Prajitura cu picături de ploaie este o lucrare translucidă spectaculoasă de design alimentar, la fel de capricios precum numele său, plus că are aproape zero calorii.

Inspirația vine de la mochi, mici rulouri japoneze de făină de orez umplute cu înghețată foarte populare și apreciate în Japonia. Și ca și mochi ar trebui să fie însoțit de o lingură de miere sau de niște nuci la grătar pentru a spori gustul.

Este adevărat că aroma va fi puțin neutră și fadă, iar transportul ei cam dificil, dar pe de altă parte prepararea, promite Chef Wong, nu este deosebit de complexă și necesită singura precauție de a găsi echilibrul potrivit între apă și gelatină  pentru a păstra consistența delicată și forma rotunjită a acestui tort. În prezent, newyorkezii îl cumpără, plătind 8 dolari pe porție.

Youtube video image



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Elena Didila
Categorie: Rețete pentru întreaga familie

Articole similare

Rețetă de mic dejun pentru copii: Pancakes cu banane și ovăz

Ești în pană de idei? Nu știi ce să mai pregătești...

Idei pentru un mic dejun sănătos și rapid

Dimineața este, pentru mulți dintre noi, cel mai...

Cum se prepară paella pentru copii? Rețeta rapidă și ușoară

Paella este o mâncare tradițională spaniolă, bogată în...



Cele mai noi articole

Top citite
Foto: Freepik@freepik

„Dacă, Doamne ferește, s-ar da așa ceva la BAC, nu ar mai lua nimeni examenul”, spune Prof. Mariana Badea

Cum susțin părinții, fără să realizeze, analfabetismul funcțional al copiilor? Prof. Mariana Badea: „Nu mi-aș fi imaginat vreodată! Este peste puterile mele” / FOTO: freepik.com @wavebreakmedia_micro

Cum susțin părinții, fără să realizeze, analfabetismul funcțional al copiilor? Prof. Mariana Badea: „Nu mi-aș fi imaginat vreodată! Este peste puterile mele” / VIDEO

Semnele care arată că ai primit o educație bună de la părinții tăi! Abilitățile care te fac să fii pregătit pentru succesul pe termen lung / FOTO: freepik.com @EyeEm

Semnele care arată că ai primit o educație bună de la părinții tăi! Abilitățile care te fac să fii pregătit pentru succesul pe termen lung

Prof. Mariana Badea, despre schimbările din sistemul de învățământ „Nu se mai numesc opere literare, se numesc texte, ca la manele” / FOTO: freepik.com@ zinkevych

Prof. Mariana Badea, despre schimbările din sistemul de învățământ: „Nu se mai numesc opere literare, se numesc texte, ca la manele” / VIDEO

pixel