Pască cu ciocolată și vișine, fără aluat, adorată de copii! O rețetă simplă, perfectă de pregătit cu cei mici! / FOTO
Data publicării:
Loredana Iriciuc
Autorul articolului: Loredana Iriciuc
Categorie: Rețete pentru întreaga familie
Și în acest an, pasca cu ciocolată reprezintă unul dintre deliciile preferate ale copiilor în perioada sărbătorilor pascale. Îndrăgostiți de gustul dulce al ciocolatei, cei mici vor fi încântați de această rețetă care combină tradiția cu modernitatea.

Adaptată special pentru masa de Paște, această rețetă de pasca cu ciocolată va aduce un zâmbet pe fețele celor dragi. În locul umpluturii tradiționale cu brânză dulce, această versiune modernă își găsește savoarea în cremoasa ciocolată, care se topește în gură într-o explozie de gust.

Pentru a prepara această delicatesă, veți avea nevoie de ingrediente simple și ușor de găsit.

Pască cu ciocolată și vișine, ingrediente și mod de preparare

Miruna Lica, cunoscută și ca The Foodiva, a prezentat recent la Vorbește Lumea o rețetă minunată de pască reinterpretaă, fără aluat, cu ciocolată și vișine.

SURSA FOTO: captură video YouTube @Vorbește Lumea

600 g brânză de vaci

200 g zahăr

150 g unt moale

150 g smântână grasă

6 ouă

5 linguri griș

5 linguri făină

1 linguriță praf de copt

1/2 linguriță sare

extract de vanilie

600 g vișine (2 borcane)

1 ciocolată 

Tava rotundă cu inel detașabil și diametrul de minim 22 cm.

Mod de preparare:

Mixăm mai întâi ouăle cu zahărul și sarea până amestecul își mărește volumul.

Apoi, adăugăm untul de la temperatura camerei și mai mixăm până se încorporează bine.

Urmează să punem brânza de vaci, smântâna și extractul de vanilie. Le amestecăm bine și pe ele. 

Apoi punem făina, grișul și praful de copt și amestecăm până se încorporează perfect.

Punem vișinele scurse de suc și le încorporam cu ajutorul unei spatule.

Ciocolata o zdrobim în bucățele mai mari și o vom pune în aluat. 

Omogenizăm totul foarte bine.

Tapetăm tava cu hârtie de copt, punem aluatul în tavă și dăm la cuptorul preîncălzit la 160 grade Celsius, pentru aproximativ 60 - 70 minute sau până trece testul scobitorii.

Poftă bună și Sărbători liniștite!



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Articole similare

Rețetă tradițională de pască cu brânză

Paștele nu e complet fără mirosul cozonacilor și gustul...

Rețetă de mic dejun pentru copii: Pancakes cu banane și ovăz

Ești în pană de idei? Nu știi ce să mai pregătești...

Idei pentru un mic dejun sănătos și rapid

Dimineața este, pentru mulți dintre noi, cel mai...



Cele mai noi articole

Top citite

Ministrul Educației Daniel David: „Profesorii trebuie să fie prezenți în școală, nu doar la catedră. Dacă ești plătit pentru 8 ore, stai 8 ore în școală”

Profesorii au luat foc după ce ministrul Daniel David a declarat „dacă ești plătit pentru 8 ore, stai 8 ore în școală”: „Unde să stăm? Pe holuri?”

„Clasele, aproape imposibil de stăpânit!” Ministrul Daniel David: „În zona adolescenței, toți încearcă să fie un pic mai șmecheri. Profesorii nu au curaj să aplice sancțiunile!”

Daniel David, reacție după ce a făcut declarația cum că profesorii trebuie să stea 8 ore pe zi la școală: „Mintea profesorilor să fie dedicată școlii și copiilor măcar 8 ore”

pixel